SZÓRAKOZÁS

Az izgalom tetőfokán

Szerző:
Szabó Anna
Szereted az izgalmas és rejtélyes könyveket, amelyek olvasása közben tövig rághatod a körmeidet? Akkor ez a néhány könyv pontosan neked való. Ha nem hiszed, olvass utána!

 

 

Paul Sussman
A jeruzsálemi templom titka
(Partvonal Könyvkiadó)


A luxori rendőrség nyomozója, Juszuf Kalifa felügyelő azt hiszi, egyszerű esettel áll szemben, amikor Piet Jansen, a korosodó hoteltulajdonos holttestét megtalálják a Nílus partján egy elhagyatott régészeti lelőhelyen. Ami rutinnyomozásnak indul, villámgyorsan változik valami egészen mássá. Kalifa veszélyes, ingoványos terepre téved, bármerre néz, körülötte mindenütt mohóság, kétszínűség, politikai intrikák és bosszú. Nyomasztó teherként nehezedik rá egy homályos, kétezer éves rejtély, amelyet meg kell fejtenie, mert ha a hatalom jelképe rossz kezekbe kerül, az egész Közel-Keletet lángba boríthatja a háború.

Az ősi Jeruzsálemtől a kereszteseken, a kathar eretnekeken és a rejtjeles középkori kéziratokon át a holokauszt szörnyűségéig, majd egy rég elveszített náci kincsig és a mai Gáza övezetben elkövetett gyilkosságokig vezet a történet. A jeruzsálemi templom titka lélegzetelállítóan izgalmas regény, egy tehetséges, fiatal mesélő kalandos utazása az olvasóval.

David Gibbins:
Atlantisz

(Partvonal Könyvkiadó)

A csodálatos Atlantisz elbűvölő legendája évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. A történelem hajnalán a tökéletes társadalom szigete, melynek lakói mesés gazdagságban és harmóniában éltek, oly hirtelen süllyedt el a tenger mélyére, hogy nem hagyott nyomot sem hollétéről, sem a falai között őrzött titkokról.

Egy napon Jack Howards, tengeri régészt váratlan szerencse éri. Miközben csapatával egy Homérosz-kori hajóroncs után kutat a Földközi-tengerben, úgy tűnik, rábukkan a rejtély nyitjára, amely az elveszett város nyomára vezetheti. Tapasztalata és hozzáértése - amellyel kivívta maga számára a legnagyobb szakmai elismerést - a biztosíték arra, hogy megtalálja, amit elődei évszázadokon át kerestek.

Amikor úgy látszik, hogy Jack erőfeszítéseit már-már siker koronázza, akkor kiderül, hogy Atlantisz titkát rajta kívül valaki más is nagyon jól ismeri, és nemcsak ő, hanem mindazok, akik közel állnak hozzá, halálos veszedelembe keverednek. Jack olyasmit fedez fel, amiről álmodni sem mert, de ennek nagyon nagy ára van...

A lebilincselően izgalmas történet részben krimi, részben történelem, amelyet átsző az elveszett várost övező legenda misztikus rejtélye. A titok a ma emberét is foglalkoztatja. A Da Vinci-kód sikerére törő regény végső megoldása talán egyszer még igaz is lehet...

Martin Plimmer - Brian King:
A véletlen játékai

(Partvonal Könyvkiadó)


Történetek fantasztikus véletlenekről - a hátterükben megbúvó rejtélyről és matematikáról


A véletlen egybeesésről szóló több mint 200 esettörténet meghökkentő, szórakoztató, tanulságos olvasmány. A műfaj legragyogóbb példáit felvonultató, kiváló összeállítás izgalmas bepillantást enged a világ legvalószínűtlenebb eseményeibe, és fellebbenti a fátylat a fantasztikus véletlenek háttérben megbújó matematika rejtélyéről.

Tovább a Partvonal Könyvkiadó honlapjára >>>

 

Mary Morgan
Selina, a vámpírboszorkány


Biztos, hogy csak ember vagy?
Egy lány, aki tizennyolc éves koráig csak ember volt... majd egyszerre lett vámpír és boszorkány. Soha vissza nem térő alkalom a Mágiába és a Vámpírok Birodalmába való belépéshez. Ahol megismerkedik a szerelem és a vér ízével. Démonok és Angyalok szüntelen harca.

De a kettős életnek ára van. Nem lehet egyszerre két oldalon állni. A Halál örökké elkíséri.

Döntsd el, Te melyik oldalon állsz?







Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL