SZÓRAKOZÁS

Dedikálások a Könyvfesztiválon!

Szerző:
Szabó Anna
Csernus, Feldmár, Popper, Szendi... mind-mind jólcsengő nevek az önismereti könyveket ismerők körében. Ráadásul ez még nem is a teljes névsora azoknak a szerzőknek, akik a Könyvfesztiválon a Jaffa Kiadó standjánál dedikálnak!


Szendi Gábor: Pánik - Tények és tévhitek

A könyv egyik fő célja, hogy lerombolja azt a hamis mítoszt, amit a pánik körül a biológiai pszichiátria, a gyógyszeripar és a média évtizedek alatt felépített. A pánik fogalma mára elvesztette tudományos tartalmát, s helyette a gyógyszeripar és a biológiai pszichiátria marketingfogalmává vált.

A könyv röviden bemutatja, hogyan igyekezett a pszichiátria szabadulni átkos múltjától, melyben hatalmi eszköz volt csupán, s hogyan rombolta le a pszichiátrián belüli pozitív törekvéseket a gyógyszeripar a biológiai pszichiátria uralomra juttatásával.

Az utóbbi évtizedekben szemtanúi és áldozatai vagyunk annak, hogyan vált a biológiai pszichiátria a gyógyszeripar hatékony kereskedőjévé, s hogyan teszi az embereket „fogyasztókká”. A kereskedőszerep része a gyógyszerek forgalmának mesterséges növelése, és az új és új betegségek kitalálása és árusítása is. A könyv bemutatja, hogy a pánik evolúciósan jól értelmezhető természetes életjelenség, amelyet a gyógyszeripari-pszichiátriai propaganda tett félelmetessé. Elemzi a pánik kezelésére javasolt gyógyszerek hatástalanságát, a „szerotonin mítosz” tarthatatlanságát. Bemutatja a pánik modern szemléletét, a pszichoterápiás megközelítés elveit. A szerző szerint a pszichoterápia lényege az élet új szemléletének, a konfliktusok, a problémák újszerű megközelítésének elsajátítása. Hogyan tanuljuk a félelmet, és hogyan győzzük le. Hogyan dagadnak a problémák óriásivá megoldási próbálkozásainktól? Az utolsó fejezet elemzi a pánikkal kapcsolatos tévhiedelemeket, a pánikként félrekezelt kórképeket, és szó esik arról, mit is tehet a pániktól szenvedő ember félelmeivel.

A könyv bemutatója április 26-án 15:00-kor lesz a Könyvfesztiválon!
Szendi Gábor 26-án 14:00-kor dedikál a Jaffa standjánál!

 

Dr. Szondy Máté, Popper Péter, Paulinyi Tamás, Balogh Béla:
A boldogság nyomában - Utak és tévutak

MESTERKURZUS SOROZAT

A boldogság az ember legmélyebb vágya, egyben sokszor legreménytelenebbnek tűnő törekvése. Sokan egy életet töltenek el azzal, hogy gyűjtögetik a szükségesnek vélt kellékeket és arra várnak, hogy végre kialakuljanak a megfelelő körülmények – a boldogság azonban mindig épp az orruk elől röppen fel, mint Maeterlinck kék madara.

Ma már nemcsak a vallás és az ezotéria, de a modern pszichológia képviselői is egyetértenek abban, hogy a boldogság elsősorban nem a külső körülmények függvénye. A lehetőség bennünk van, a kérdés csupán az, hogy miként tudjuk megvalósítani.

A Mesterkurzus legújabb kötetében neves pszichológusok és ezoterikus gondolkodók igyekeznek közelebb kerülni az élet legcsodálatosabb állapotához, s hamar felfedezhetjük, hogy a kétféle út egy irányba vezet…

A könyv bemutatója április 25-én, szombaton, 14:00 órakor lesz a Könyvfesztiválon!
Utána 16 órától a Jaffa Kiadó standjánál dedikálnak a szerzők!

 

Lelke rajta - A tetoválás pszichológiája
szerkesztette: Singer Magdolna

Kötetünkben Csernus, Feldmár, Szendi, Buda Béla, Soma mondják el véleményüket a tetoválásról, de megszólalnak az érintettek is: tetováló művész, szalon tulajdonos, és tetoválást viselők. A tetoválás napjainkban reneszánszát éli, és azon „mesterkedik”, hogy gyökeresen átformálja az előítéleteket, és arra kényszerít, hogy megvizsgáljuk e jelenség mélyén lévő jelentéstartalmakat. A vélemények egyes részletekben egyeznek, máskor szemben állnak egymással, ami izgalmassá teszi a könyvet, és teljes szabadságot ad az olvasónak saját álláspontjának kialakításában.

Lassan-lassan a legmegátalkodottabb ítélkezőnek is észre kell vennie, hogy a tetováltató emberek köre már régen nem a társadalom kirekesztettjeiből áll. Megfordul a szalonokban üzletember, orvos, politikus, postás, könyvesbolti eladó, adminisztrátor, könyvelő és még sorolhatnánk vég nélkül. Ami pedig a választott ábrákat illeti, nos, hol vannak már az átlőtt szívek, és „Marcsi szeretlek” szövegek! Az emberi testeken sokszor lélegzetelállító művészi festmények díszelegnek, amelyek többdimenziósak, színesek, élethűek.

Ha arra keressük a választ, vajon mi motiválhatja a mai kor emberét, amikor tetoválásra szánja el magát, többnyire nem individualista törekvések, önkifejezés jut eszünkbe, hanem exhibicionizmus, szembenállás, lázadás. A „művészet” szó vonatkozásában pedig érdekes lenne megvizsgálni, hány ember akad, aki ide sorolja a tetoválást is.

Ideje, hogy oszlassuk azt a ködöt, ami a tetoválás körül terjeng. Megpróbáljuk bemutatni, mit is fejez ki valójában, megismerni közelebbről, és megbarátkozni vele. Az ismeretlen mindig kicsit félelmetes, a megismerés közelséget eredményez. Nem az a cél, hogy magunk is szaladjunk azonnal egy tetováló szalonba, csupán annyi, hogy egy létező jelenséggel – és egyre több, tetovált embertársainkkal – szembeni előítéleteink csökkenjenek, a toleranciánk pedig nőjön. De ha lehet, ne érjük be ennyivel! Hagyjuk, hogy színes világunkban önfeledten csodálkozzunk rá olyan érdekességekre, különlegességekre, és igen, szépségekre is, amelyet eddig fals vélekedéseink nem engedtek meglátni, ezáltal megfosztottuk magunkat a megismerés gazdagító örömétől. Próbáljunk a tetoválásra úgy tekinteni, mint egy játékos, bátor önkifejezésre, egy ember individualista törekvésére, legbelső énjének kifejeződésére.

Singer Magdolna április 26-án 15:00-kor dedikál
Dr. Csernus Imre április 25-én 12:45-kor dedikál
Feldmár András április 25-én 11:00-kor dedikál
Szendi Gábor április 26-án 14:00-kor dedikál a Könyvfesztiválon!

További információ a Jaffa Kiadó honlapján >>

 

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL