SZÉPSÉG

Szőrszálhasogatás nőiesen és gyorsan -borotvával

Szerző:
Szabó Anna
Napról napra rövidülnek a szoknyák, villan elő a láb, a hónalj. Az eddig jótékonyan takart testrészek elővillannak, teret engedve a meztelenségnek, és ennek hatására még inkább az ápoltság alapkövetelménye lesz a szőrtelenség.

 

Hiába a hűvös idő, már lassan gondolnunk kell a meleg napokra is, hisz akármennyire is divat a harisnya, a háromnegyedes ujjú póló, azért nem takar teljesen, és örökké nem is hordható. Sőt, ki tudna lemondani a csupaszság adta ellenállhatatlan vágynak. De mit tegyünk a hirtelen beköszönő melegben, amikor a kozmetikusunk állandóan be van táblázva, az epilálás pedig időigényes. A nagy rohanásban egy modern nőnek a rengeteg intéznivaló mellett, nincs sok választása, marad a jól bevált, olcsó, kíméletes és gyors technikáknál, vagy megpróbál a dolgok elébe menni. A legegyszerűbb és leginkább fájdalommentes módja a szőrtelenítésnek máig a borotválás. És miért is ne borotválna, hiszen már alig várta, hogy megmutassa a nagyvilágnak az edzőtermekben széppé varázsolt pőre idomait?

 

3+1 alapszabály a selymesen sima lábért

Azonban a borotválásnak is megvannak azok az apró fortélyai, amikkel elkerülheted a kellemetlen szőrbenövést, a gyulladásokat, miközben bőröd csábítóan puha marad – minden időben.

 

1. Puhítsd fel a bőrödet!

Miként érheted el a megfelelő állagot? Például, ha veszel egy forró fürdőt (esetleg zuhanyt). Két perc alatt ugyanis annyira felpuhulnak a szőrszálak, hogy könnyedén suhan majd a borotva rajtuk.

A hatást fokozhatod még, ha borotvahabbal vagy –zselével előtte bekened a borotválni kívánt felületet. Igazán kíméletesen pedig akkor borotválkozhatsz, ha azt előtte 1-2 percig rajtahagyod.

Tipp: Próbáld ki az új Satin Care avokadó kivonatot tartalmazó borotvazselét! A borotvazselé avokádó kivonatot tartalmazó nyugtató és regeneráló összetevőkkel, valamint csalogató aloé, jázmin és narancsvirág aromával dúsított, amelyek pihentetően és üdítően hatnak a bőrre.

 

 

2. „Jó munkához jó szerszám kell!”

Mondta volt annak idején megboldogult technika tanárunk. Nincs ez másként a szépségiparban sem, főként, ha végiggondolod, mennyire balesetveszélyes lehet a penge. Ha már egyszer nincs lehetőséged a kozmetikushoz szaladni, legalább gondoskodj arról, hogy jó minőségű borotvát szerezz be. Így megkímélheted magad a kisebb-nagyobb balesetektől. A régi, elkopott pengék remek táptalajt adnak a baktériumoknak. Ezért egy pengét csak néhány borotválkozáshoz használj, és minden alkalom után öblítsd le.

Tipp: A Gillette Venus Embrace az egyetlen 5 pengés női borotva, melyeket ráadásul krémezőcsík vesz körül. Végig követi a test vonalát, szorosan illeszkedik még a legrafináltabb hajlatokhoz is, így használata kellemesen sima bőrt garantál. A mindig tökéletes végeredmény érdekében gyakran öblítsd ki a borotvát, nehogy a szőrszálak és a borotvazselé eltömítsék, és cseréld ki a borotvafejet, amint a tompaság első jeleit észleled.

 

3. Ápold és hidratáld!

Ahhoz, hogy elkerüld a benövést, gondoskodj bőröd megfelelő hidratáltságáról is. Minden fürdés után kend be testápolóval, vagy ha hajlamos vagy a kapkodásra, használj hidratáló anyagokban bővelkedő tusfürdőt. Ha már baj van, a benőtt szőrszálak ellen hetente kétszer használj szemcsés bőrradírt, ez megakadályozza a szőrszálak benövését és a szőrtüsző-gyulladást. Ha befelé nőtt egy szőrszál, tegyünk a bőrradírból egy régi, tiszta fogkefére, és óvatosan keféld át a területet. Légy türelmes! Egy-két napig eltart, amíg a szőrszál kibújik. Ráadásul a testradír mivel eltűnteti az elhalt hámsejteket a testápolód, és a tusfürdőd hidratáló összetevői is jobban hasznosulnak majd.

 

Tipp: Az új Fa Cream & Oil Kakaó vaj & Kókusz olaj a kakaóvajat és kókusz olajat tartalmazó formulájának köszönhetően puha, sima bőr érzetet eredményezve hidratálja a bőrt. A csokoládé értékes összetevőjeként jól ismert kakaóvajat az illatos kakaóbabból vonják ki. A Fa Cream & Oil Kakaó vaj & Kókusz olaj egyedülálló érzéki zuhanyozás élményét nyújtja. Még érzékeny bőr esetén is használható.

 

 

+1 szabály

Főként a hónaljon zavaró, ahogy a karodat leengeded és az éppen kibújni készülő szőrszálak jelétadják létezésüknek. Előzd meg a „kaktusz-érzést” szőrnövekedést gátló kozmetikumokkal krémmel, zselével, dezodorral…

Tipp: A Dove új HairMinimising izzadásgátló termékcsaládja erre kínál megoldást, hiszen egész napon át tartó izzadásgátló hatása mellett különleges összetevői segítenek a hosszan tartó sima érzés megőrzésében is.

Használata rendkívül praktikus, hiszen a Dove-tól már megszokott gyengéd ápolás mellett, intenzív 24 órán át tartó izzadsággátló hatást fejt ki, ráadásul segít simává és puhává varázsolni a hónalj bőrét!



 

Tudtad?

Női borotválási szokások világszerte
• 461 millió nő használ borotvát
• 39 millió nő elektromos borotvát használ
• 131 millió nő szőrtelenít krém, gyanta, epilátor vagy más módszer segítségével

Forrás: Gillete Venus Embrace



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL