PASISZEMMEL

Piros betűs... ünnepek???

Szerző:
Szabó Anna
Egy újabb nyűg az erősebbik nem nyakán, amire ránk abszolút nem jellemző, de kivételesen kreatív módon egy csomó szinonimát tudunk kapásból sorolni, kezdve a Mikulás eljövetelétől a lecsó elrakásáig. Nők és férfiak pokolba kívánt ellenfele: a menstruáció.

 

Nagyjából egy évtizede a Hölgyeknek még annyi elégtételt kiosztott a meglehetősen szűkmarkú sors, hogy a nyápicnál egy fokkal csontosabb pasikat a hadsereg kötelékébe rendelte. Nekünk a havi vérzés, nektek a katonaság – gondoltátok, és a világ így volt kerek. Aztán a politika gondosan manikűrözött, ámde korrupciótól mégis állati koszos kezei szépen eltörölték ezt a intézményt, és amikor a nyápic és fitt pasasok együtt sóhajtottak fel megkönnyebbülten, azzal együtt kezdtek vért kiáltani a nők. Persze, nem a sajátjukat. Higgyétek el, megértem. Picikét tényleg igazságtalan. Nem elég, hogy a szülést is Ti küzditek végig, még minden hónapban „ünnepeltek” is egy kicsit. Ha mindehhez hozzáveszem, hogy a házimunka és az esküvői előkészületek is a Ti vállatokat nyomja, plusz ezt tetézitek az állandó féltékenykedéssel meg a hisztérikus rohamokkal, és ennek tetejébe mostanság még karriert is akartok építeni – hm, hát nem irigyellek Titeket. Mondtam már, hogy tök cool pasinak lenni? A fentiek ellenében nekünk marad a szex, a foci meg a sör. Más kívánságunk nem is lenne egy jó tündértől. Sőt, a szex részét akár letudhatnánk vele. De csak akkor, ha nem menstruál. Vagy legalább betétet hordjon és ne tampont.

Azok a szép napok…

Természetesen nem lennénk akkora királyok, ha ne szorult volna belénk némi empátia. Mi is veletek szenvedünk. Csak Ti azoktól a napoktól, mi meg tőletek. Ilyenkor kibírhatatlanok vagytok. Esküszöm, komolyan. A pechesebb egyedeink majd’ egy hétig bujkálnak előletek, a Fortuna által megkegyelmezettek kábé négy nap alatt átesnek a tortúrán. Oké-oké, sejtem, hogy nem leányálom ez nektek. Ingadozó a hangulatotok, sokat bőgtök, attól elfolyik a sminketek; csokival kárpótoljátok magatokat a lelki és testi megpróbáltatásért, ettől meg terebélyesedik a hátsótok. Az élő fának is nekimentek, ráadásul szemből; érzékenységi küszöbötök pedig mérhetetlenül alacsony szintre süllyed. Ismerősek a tünetek, ugye?

Az első találkozás

Naiv kamaszkorom utolsó jelentős momentumai közé sorolom, amikor egy komoly kapcsolat nyakamba szakadása nyomán először csodálkoztam rá a csajok rendszeres sárkánygúnya öltési szokására. Hú, durva volt a változás! Hát hova tűnik nagyjából egy hét erejéig a Hercegnő, hogy átadja a helyét ennek a kiállhatatlan boszorkánynak?!?! Hölgyek, amennyiben nem akarjátok az őrületbe kergetni a pasitokat, akkor érdemes valamennyire cizellálni a menstruáció okozta őrjöngéseteket. Egy kis nyafkázást még megértünk, de a folyamatos kötéltánc az idegeken megviseli a férfilelket. Meg árt a szépségünknek is. Kemény a próba, de mi meg legalább hozzászokunk, hogy azokon a napokon jobb, ha fülünket-farkunkat behúzzuk. Bár utóbbit nem feltétlenül muszáj.

Nem csak a csoki kell…

Ha az esküvői torta 90%-kal csökkenti a nők szexuális étvágyát, akkor a menstruáció pont ellentétes hatást fejt ki: alaposan felkorbácsolja kedveseink vad orgiák utáni éhségét. Ne próbáljátok tagadni, tanúim vannak rá! Nemetek gondos tagjai már a kapcsolat hajnalán előre figyelmeztetik a férjjelöltet, hogy a „piros szakaszba” lépve fokozott teljesítményt várnak el tőle. Mi tagadás, ezt annyira nem bánjuk. Talán ennél megfelelőbb környezetet nem is találhatnánk, mikor azt mondjuk: nem bírtok a véretekkel. Hjaj, bár egész évben ilyen napjaitok lennének… jó, ezt gyorsan visszavontam! Főleg azért, mert szemérmesebb képviselőitek menstruáció idején nem engednek semmit.

És akkor?

Ezt a széttárt karokkal és behízelgő mosollyal kísért kérdést akkor szegezzük nektek, amikor kibújni akartok a hetyegés nyűge alól, mondván: „épp megvan”. Erre a fenti kérdést egy ízig-vérig angol úriember így tenné fel: „And then?”. Látjátok, még ő is odáig van értetek! Mi meg még bottal sem nyúlhatunk hozzátok, köszi csajok! Az élet alaposan kibabrál velünk, mert pont ilyenkor kívánunk mi is Titeket a legjobban, így aztán felér egy kínzással, mikor bocsánatkérően elhessegettek magatoktól. Tudjátok, miért utáljuk még ezt a kizáró indokot? Elárulom. A „komoly kapcsolatban élek” mellett ugyanis ez a másik sztenderd lekoptató dumátok. Csak ezt akkor veszitek elő, amikor már a hálószobáig elbotorkáltunk, és hirtelen ott támad fel a szűzies énetek. Pont a célegyenesben. Jófejek vagytok.

Néha azért nem bánjuk

A menstruációnak is megvan a maga napos oldala. Legalábbis az biztos, hogy az izzadságcseppeket letörli a férfiember homlokáról, mikor becsönget a „Mikulás”. Így jár az, aki a természetre bízza a fogamzásgátlást, és a „majd kihúzom időben” revolverével játszik újra és újra. Meghiszem, hogy nekik nem kevés körömrágást spórol meg a csajuk „Huh, végre megjött!” kezdetű telefonhívása. Meg 100%-os hatékonyságot semmilyen készítmény sem garantál, szóval az a havi néhány nap minden apai szereptől kiütéseket kapó hímnek megkönnyebbülést okoz. Egyébként meg nem rossz kiindulási alap ez más huncutkodásokhoz, vagy ha Ti nem vagytok kaphatók ezekre, akkor egy kis házon kívüli rosszalkodáshoz. Előre csomagolt kifogásunk is kéznél van a félrelépésre: „De hát neked akkor épp megvolt, én meg olyan magányosnak éreztem magam.” Bár utána meg azon lehet stresszelni, hogy a légyott női szereplőjének megjöjjön, szóval csak a baj van veletek. Lássátok be, Hölgyek, nehéz és bonyolult a férfi élete. Képzeljétek el, mi lenne, ha még mi is menstruálnánk!

 

 

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL