Simó Tímea: Gyerekszáj

 

Játssz velünk és
nyerd meg a könyvet! »

 

De a könyv nemcsak naplóként funkcionál, születésüktől bemutatja a beszédfejlődésük állomásait, játékaik, szokásaik pszichés hátterét. Logopédus szakértő által összeállított tanácsok segítik a szülőket, hogy gyermekük szépen, érthetően beszéljen és hogy kellőképpen felkészüljön az iskolás évekre.

A naplóban a gyermekek kézügyességének fejlődéséről is olvashatnak és a kedvenc alkotások gyűjtésére is gondosan kijelölt részek találhatók.

 

Részletek a Gyerekszáj napló c. könyvből:

"... Körülbelül két hónaposan kezdi felfedezni a saját hangját, önmaga és környezete hatalmas boldogságára. Az új hangok, cuppogások, gurgulázások mind az izmok erősítését szolgálják, miközben a szülőket a baba aktuális hangulatáról is tájékoztatják. Két-három hónaposan megkezdődik a gőgicsélés, mely főként torokhangokból áll, azaz u, ö, a, e, o, és mivel a szülők örömmel reagálnak, elismétlik, így jön létre az első párbeszéd...
Ebben az időszakban még több, mint 200 féle hangot tud képezni. Ez jóval több, mint amit az anyanyelvére jellemző hangkészlet tartalmaz, hiszen a világ minden létező hangja előfordul a gagyogásában. A magyar csecsemők francia orrhangokat csakúgy képesek előállítani, mint afrikai csettintőket..."
"Másfél éves korára az aktív (azaz használt) szókincse mintegy 10-50 szó, a passzív tudása ennek többszöröse. Megjelennek beszédében a kétszavas, ún. távirati stílusú mondatok, melyek még ragozatlanok és a szórendek jelentős különbséget jelenthetnek..."

"Az egyensúlyérzék fejlesztése a születés után rögtön megkezdődik. Az édesanya ringatja a csecsemőt, mikor dúdolgat neki. Ez a ritmikus mozgás amellett, hogy a gyermeket megnyugtatja, az egyensúlyszervét, az ezeknek megfelelő agyi központjait is ingerli, fejleszti. Ez azért fontos, mert az egyensúly fejlődése teszi lehetővé a hátról hasra fordulást, a felülést, a felállást, majd a járást. A hintáztatás, a forgó játékok mind elősegítik ennek a szervnek az érését, tökéletesedését..."

További információk a kiadó honlapján »


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL