SZÓRAKOZÁS

Nagy pénzeket kereső halott celebek

Szerző:
Szabó Anna
Egykor köztünk éltek és a csúcson voltak. Ráadásul az idő őket igazolta: hagyatékuk még ma is dollármilliókat hoznak a konyhára.

 

10.
Steve McQueen

Olyan márkákhoz adta a nevét, mint a Dolce & Gabbana, a Balantine skót viszki vagy a Tag Hauer… ezzel 3 millió fontot hozott a jogutódok konyhájára 2007-ben.

9.
Marilyn Monroe

Listánkon az egyetlen hölgy, Marilyn Monroe. Előadói jogai felett tavaly pereskedés indult, hisz még ma is megéri őt szerepeltetni. Tavaly például csak egy Mercedes Benz és Sunsilk kampányban összessen 3,25 millió fontot keresett.

8.
Andy Warhol

A világhírű művész Andy Warhol bevételeinek többségét nem alkotásainak köszönheti. Inkább olyan jó üzleti befektetéseknek, mint a Pepe Jeans, a Seiko részesedésének felvásárlásával.

7.
John Lennon

A meggyilkolt Beatles-tag John Lennon a kiadói díjakból 4,5 millió fontot zsebelhetett be tavaly. Ám amellett, hogy világhírű dalokat szerzett, még számosat meg is vett. De még halálában is jótékony: bevételeinek nagy hányada ma is háború-ellenes kampányokra fordítódik.

6.
Dr. Seuss

A legkelendőbb gyerekkönyvek egyik szerzője, bevételeinek forrása többnyire az ezekhez kapcsolódó filmes jogok eladásából származik.

5.
Aaron Spelling

Olyan TV-sorozatok feledt atyáskodott, mint a Charlie Angyalai és a Beverly Hills 90210, valamint a Bűbájos boszorkák. E filmek jogait mai napig a Spelling Television névre hallgató nagyvállalat értékesíti, melynek birtokában igazi klasszikusok is vannak (lásd a karácsonyi kedvenc Csodálatos élet című filmet).

4.
Albert Einstein

Mint tudjuk Albert Einstein egy nagyon ügyes és okos ember volt. Mai napig folyamatosan szerepel az arca olyan oktató filmekben, melyek gyermekek számára készülnek a célból, hogy bizonyos eszközök használatát elsajátítsák. Csak e szerepléseivel 2007-ben 18 millió dollárt kaszált. És akkor még hol vannak a szabadalmai?!

3.
Heath Ledger

2008. januári tragikus halálát megelőzően kísértetiesen játszotta el Jokert a Batmanben. Egy év alatt azonban ez utóbbi film óriási kasszasiker lett, és ebből a bevételek 1%-a illette meg őt.

2.
Charles M Schulz

A Peanuts karikaturistája, Charles M Schulz, 2000-ben halt meg vastagbélrákban. Sikereit annak köszönheti, hogy a Peanuts tavaly októberében eladta a Warner Bros stúdiónak kultikus képregényeit.

1.
Elvis Presley

Annak ellenére, hogy már 31 éve halott. 2008-ban már a második éve vezette a Forbes legjobban kereső hírességeinek listáját. A Király jövedelmét most 52 millió dollárra becsülik, amiből csak három a Gracelandhez kapcsolódó ereklyék eladásából, és az új Elvis Sirius rádióadóból folyt be.










Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL