DIVAT

2009 tavasz/nyári cipőtrend

Szerző:
Szabó Anna
A 2009-es tavaszi/nyári cipőtrend első pillantásra elég extrémnek és merésznek tűnik. Erős túlzások jellemzik. Ez igaz a színekre, a formára és az anyagra is. A divat körforgása most igazán nyomon követhető, hiszen ezzel már találkoztunk, ráadásul nem is egyszer. De, persze, még sem ugyanaz!

Az idei év topánjai sokkal forróbbak, szexisebbek különlegesebbek, mint az előző évek divatja. A telitalp és szandál az idei tuti befutó. De az igazat megvallva, minden van, amit csak akarunk, telitalp, tűsarok, vastagsarok, és balerina, minden mi szemnek és lábnak ingere. Egy azonban biztos: nem árt otthon gyakorolni a járást ezekben a csodákban, mielőtt kilépnénk bennük a rivalda-fénybe.

Szín és minta


2009-ben az állatminta erősen uralni fogja a terepet. Kígyóbőr és krokodilbőr utánzatok minden mennyiségben. Nem kell, hogy valódi bőr legyen, egy a lényeg, hogy kerüljük, az olcsónak, gagyinak látszó darabokat. És még egy: minta, minta mindenféle minta! Éljen a virághatalom! A virágmintás cipő az idei szezon egyik merész húzása. Ha szeretjük, figyeljünk oda, hogy mivel kombináljuk. Szín kavalkád: élénk, pasztell, vibráló, piros, lila, fekete, kék, amit csak a fantáziánk elbír. Szóval, ha már unjuk a megszokott fekete és barna cipőket, most nagy sikerrel válogathatunk, a színesebbnél színesebb, sőt többszínű darabok között!


Platform, avagy traktortalp


Mint már említettem az idei év a túlzás mesterfokát űzi, ezért nem árt, ha tudjuk, hogy a magasított cipőtalpak idén még magasabb. Persze, ezen belül is lehet válogatni. Ki-ki kedve szerint. Ugyanis megtalálható a sarok felé emelkedő, saroktól lábujjig „egymagas” telitalpas fazon, emellett megjelenik a talp és sarok különválasztott fazonja is. Bátran viseljük szoknyával vagy bővebb szárú nadrággal.


1. Telitalpas szandál, színes pánttal (Vagabond) 13.990 Ft
2. Telitalpú szandál, arany betéttel (Dolce&Gabbana) 613 $
3. Barna szandál, fatalppal (Marni) 920 $
4. Pasztell, lakk szandál fatalppal (Marni) 735 $
5. Telitalpas lakkszandál (Alberto Zago/Lea Foscati) 40.990 Ft


Tűsarok, és körömcipő


Persze, most ez is egy kicsit más. A sarkak maradnak vékonyak, bár nem mindenesetben, de a magasított talp itt sem maradhat el, csak rejtett formában mutatkozik meg a cipő elülső részében. Minél magasabb annál jobb. Aki a klasszikus fazont kedveli, ne aggódjon, talál magának megfelelő darabot. Szoknyával, szűkebb nadrággal vagy sorttal is viselhető.

1. Lila lakkcipő (New Yorker/Accessories) 3.890 Ft
2. Szalmatalpú cipő (Alberto Zago/ Pura Lopez) 54.990 Ft
3. Masnis, szatén magas sarkú cipő (Alberto Zago/Pura Lopez) 39.990 Ft
4. Kígyóbőr körömcipő (Christian Louboutin) 995 $
5. Beige, szatén, masnis cipő (Fendi) 705 $


Saru, avagy a gladiátor szandál


Szinte biztos vagyok benne, hogy ezen a nyáron minden második lábon ilyet fogunk látni. Ugyanis, a nyári hőségben kellően nyitott, mindamellett kényelmes és természetes trendi viselet. Azok a csajok, akik egy kicsit merészebbek ennek a magas sarkú változatát fogják favorizálni, ami meglehetősen dögös. Farmerrel, szoknyával, maxiruhával ideális és fiatalos a tikkasztó forróságban.

 


1. Görög stílusú, szandál (Roisin Murphy) 45 £
2. Fatalpú, sokpántos bokacipő (Haider Ackermann) 728 €
3. Barna saru (New Yorker/Accessories) 4.990 Ft
4. Barna, bőr saru (Irada) 18 $
5. Lakk gladiátor szandál (Bottega Veneta) 650 $


Balerina, a kislányos báj


Aki nem szeret magas sarkon, vagy talpon járni, ne keseredjen el. A ballett cipőket nem lehet kiszorítani a ringből. Annyi a különbség, hogy ebben a szezonban minden színben és mintában megtalálható, a pasztelltől egészen az élénk, brutális színekig. Hétköznapi rohangáláshoz vagy egy esti kikapcsolódáshoz is remek.


1. Zsinóros balerina (Kurt Geiger) 75£
2. Lila állatmintás balerina (Charlotte Russe) 18.990 $
3. Emelt talpú balerina (Vagabond) 13.990 Ft
4. Kék, metálfényű balerina (Faith) 25 £
5. Virágmintás balerina (Charlotte Russe) 22.99 £


Csizma, de nem télre


Sokan várjuk már, hogy a cipős szekrény mélyére dobhassuk a vastag és meleg csizmánkat. Na, de! Van, aki egy szexis farmerszoknyával is szívesen hordaná, ám eddig nem volt rá alkalma csak meleg harisnyával. Na, ennek most vége. Idén ismét feltűnt a színen a nyári, illetve tavaszi csizma. Vékony, vagy akár lyukacsos, boka vagy magas szárú, mindegy! A lényeg, hogy nyáron is tetszeleghetünk bennünk.



1. Virágmintás, nyitott orrú bokacsizma (Jimmy Choo) 625 $
2. Piros, nyitott orrú cipő (Vagabond) 22.990 Ft
3. Csipke és lakk bokacsizma (Roberto Cavalli) 1.475 $
4. Tavaszi bokacsizma (New Yorker/Ann Christine) 11.990 Ft
5. Fehér, lyukacsos csizma (New Yorker/Accessories) 8.090 Ft

Szandál


Rég volt, amikor a szandál ekkora népszerűségnek örvendett, mint ebben a szezonban. Az elegánstól az egészen elképesztő fazonig minden megtalálható. A sokpántos, gladiátor stílus ide is betört, ez megfigyelhető jó pár darabon, ha emellé még szegecsek is járulnak, akarhatunk ennél többet? Nem hiszem! Farmerral, ruhával, bármivel viselhetjük, a szandál stílusától függően.


1. arany szandál (Jimmy Choo) 695 $
2. pántos szandál (Vagabond) 18.990 Ft
3. lila állatmintás szandál (Charlotte Russe) 11.50 $
4. köves szandál (Alberto Zago/Lea Foscati) 47.990 Ft
5. Szegecses szandál (Dolce&Gabbana) 450 $





Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL