UTAZÁS

Top 10 egzotikus wellness szálló a világon

Szerző:
Szabó Anna
Mi lehetne annál egzotikusabb, mint eltölteni néhány napot egy csodálatos helyen, méghozzá luxus körülmények között. Mi körülnéztünk, és összegyűjtöttük azokat a szállodákat, amelyekben biztosan nem csalódsz, ha egy kis kényeztetésre vágysz.

 

1. Banyan Tree Spa, Phuket

Élete során legalább egyszer mindenkinek el kell látogatnia ide. Ez a szálló, örökös résztvevő - mindenféle szempontból - a 10 legjobb szálloda listáján. Amellett, hogy modern, ragaszkodik a hagyományos ázsiai fürdők jellegéhez, az ember és a természet kapcsolatát szorgalmazzák.
Rengeteg gyógyfüves, illetve olajos kezelésen vehetünk részt, és nem meglepő az sem, ha illatozó fűszerekkel szórják tele fürdővizünket. A gyógyfürdő keleti és holisztikus módszerekkel törekszik a testi és lelki harmóniára. Érdemes körülnézni a környéken, a látvány lenyűgöző, de ha nincs kedvünk kimozdulni, itt mindent megkaphatunk, amire csak vágyunk. A személyzet 24 órán keresztül lesi minden óhajunkat.

Az egyéni szolgáltatások 90 £-tól kezdődnek, egy hét luxusellátással, amibe a transzfer is beletartozik 1500£.

 

2. Angsana Velavaru, Maldív-szigetek

Ebben a fürdőben a modernség sokkal inkább képviselteti magát, bár a régmúlt idők finom módszerei is megjelennek. Egzotikus olajok, virágok és gyümölcsök között születhetünk újjá ezen a mesés helyen. Megszállhatunk a szálloda egyik szobájában is, de ha magányra és elszigeteltségre vágyunk, kivehetünk egy különálló apartmant is, melyek saját kerttel, külső, illetve belső zuhannyal és medencével is rendelkeznek.

Az egyéni szolgáltatások 30£-tól kezdődnek. Reggelivel és transzferrel hét éjszaka 1700£.

 

3. Daintree Eco Lodge & Spa, Ausztrália

Az ausztráliai Queensland a zöld istennők paradicsoma. A közelben található a Daintree Nemzeti Park, ez ad otthont a világ legöregebb őserdejének. Aludhatunk faház-villákban, élvezhetjük az eredeti aboriginal gyógyfürdők jótékony hatásait. Minden, amit a mi egészségünkre, illetve kényeztetésünkre használnak, a környék élővilága biztosítja számunkra. Átadhatjuk magunkat a természetnek, a tisztábbnál is tisztább levegőt lélegezhetünk ebben az őserdei édenben.

Az egyéni szolgáltatások 35£-tól kezdődnek, egy éjszaka 180£-tól kezdődik.

 

4. Maia Luxury Resort & Spa, Seychelles-szigetek

Ha a luxust keressük mindenféle fondorlat és hátulütő nélkül, akkor ez a hely tökéletes számunkra. A Seychelles-szigetek egyik legszebb, érintetlen tengerpartján fekszik. Harminc magánvillája van, külön bejárattal, saját medencével, így akár a csillagos éj alatt is megmártózhatunk éjszakánként. A luxus ellenére bátran szaladgálhatunk famerben és pólóban, ami legfontosabb kellék a vendégek és a személyzet részéről, a mosoly. A különböző fürdők mellett, igénybe vehetünk több fajta jóga oktatást, hangterápiát és nem árt tudni, hogy minden szolgáltatáshoz La Prairie termékeket használnak.

Az egyéni szolgáltatások 60£-tól kezdődnek, egy tengerre néző villában hat éjszaka, transzferrel és repülővel 3800£.

 

5. Lime Spa, Desert Palm Hotel, Dubai

Igazából senki sem tudja megmondani, hogy mi teszi ezt a helyet, ennyire nyugodttá és különlegessé, de egy biztos: valóban nyugodt és különleges. A semleges stílusú szálló arab jellemzőkkel díszített enteriőrje lenyűgöző, sikkes és fenséges. Nemcsak a szálloda díszítésében jelenik meg az arany, hanem a szolgáltatásokat is arany „ékesíti”, hiszen itt részt vehetünk 24 karátos arany arcmasszázson is, ha királynőnek szeretnénk magunkat érezni. Emellett aromaterápián is részt vehetünk, melyet még különlegesebbé varázsoltak a helyszín csodás szövetekkel való feldíszítésével. A konyha mesterszakácsa kizárólag nagyon egészséges és szerves alapanyagokból készíti a menüt.

Az egyéni szolgáltatások 35£-tól kezdődnek, négy éjszaka reggelivel, repülővel és transzferrel 790£.

 

6. Ananda, India

Beszéljünk a helyszínről! Nemcsak maga a szálló lenyűgöző, de a Himalája is megér egy misét. Ezen a helyen a szellemi és lelki fejlődés is garantált a sok finom kényeztető szolgáltatás mellett. Minden reggel teakülönlegességeket szolgálnak fel. Az esti fürdőnk gyertyafénynél történik, persze isteni illóolajos vízzel, a pihe-puha ágyunk forró vizes ágymelegítővel van felszerelve. Az ősrégi terápiák és a rendkívül modern fürdők egyvelegével csalogatja a megújhodni vágyókat. A thai és svéd masszázs mellett különböző ayurvédikus testpakolások és vízterápia is elérhető a vendégek számára. Valódi királynőként, illetve királyként bánnak velünk.

Repülővel és transzferrel együtt hét éjszakára 2400£.

 

7. Chiva Som, Tájföld

Ha a hírességek távol akarják tudni magukat az örjítő tömegtől, ide látogatnak a legszívesebben. A szálló visszatérő vendégei közé tartozik Kate Moss és a Beckham házaspár is. Különböző alternatív terápiákkal és holisztikus módszerekkel módunkban áll fogyni illetve megújulni. Egyből bele lehet szeretni az egészséges ételekbe és a buja trópusi levegőbe.

Hét éjszaka, napi három főétkezéssel, óceánra néző szobával, transzferrel, különböző szolgáltatásokkal 3700£-tól kezdődik.

 

8. Le Sirenuse, Olaszország

Az Amalfi parton, Positanóban található a régies hangulatot idéző hotel. Ez egy családi vállalkozás, több generáció közös gyermeke. Itt a romantika minden mennyiségben megtalálható. A fürdőt, a híres építész Gae Aulenti tervezte, melyben rengeteg arc-és testmasszázs szolgáltatás közül lehet választani, mint példálul a négykezes masszázst. Az étteremből csodás kilátás nyílik az egész városra és a tengerre. Ha szívesen innánk egy koktélt, de nincs kedvünk kijönni a hűsítő medencéből, fogyasszuk el a medencében található bárban. Az édes élet itt garantáltan nem marad el.

Ez egyéni szolgáltatások 50€-tól kezdődnek, reggelivel egy szoba két személyre 300€.

 

9. Como Shambhala, Parrot Cay, Miami

Ez a szálló Miamitól nem messze egy csodálatos, paradicsomi szigeten található. A sziget már megihlette a James Bond filmek készítőit is, hiszen itt is forgatták a titkos ügynök kalandjait. A fehérhomokos tengerpart, a csodálatos környezet mind-mind hozzájárul a tökéletes kikapcsolódáshoz. Számos holisztikus terápia és jóga közül választhatunk kíváló szakértők vezénylésével. A szálló egyik célkitűzése, hogy kielégítse a vendékek mélyebb szintű, szellemi és lelki szükségleteit is. Mindenki számára lehetővé teszik, hogy elérjék a testi, mentális és lelki egyensúlyt.

Az egyéni szolgáltatások 85£-tól kezdődnek. Három éjszaka transzferrel, teljes ellátással, egy üveg pezsgővel, masszázzsal és jóga órával 895£-tól kezdődik.


10. Mii Amo, Arizóna

Ezt a gyógyfürdőt az állandó kedvencek közé szavazták bizalmukkal a vendégek. Az arizónai Sedonában található, mely az izzó vörös szikláiról vált ismertté. Öt különböző gyógymód közül választhatunk, melyek: spirituális, egészsémegőrzés, stresszoldás, anti-aging, és az ayurvédikus alternatívák közül.. Lehet, hogy a megközelítés ősi, de maga a szálló rendkívül modern és lélegzetelállító. Ezen a helyen el tudunk merülni, fel tudjuk tárni benső valónkat, harmóniát érhetünk el a testi és lelki életünkben a helyi őslakosok bölcsességeinek segítségével. A helyiek a Boynton kanyont édenkertnek nevezik, persze nem véletlenül.

Három éjszaka repülővel 1200£.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL