SZÓRAKOZÁS

Retro szívtiprók a 80-as évekből

Szerző:
Szabó Anna
Nincs is jobb, mint visszaemlékezni a régi szép időkre. Mi is ezt tettük: összegyűjtöttük a nyolcvanas évek legdögösebb pasiikonjait.


Nik Kershaw

 

 

Akkor…
Óriási popsztár volt a ’80-as években, néhány slágerét a mai napig halljuk a rádiókban, tévékben. Tündérarca sok nő szívébe belopta magát.

Most…
1989-ben otthagyta kiadóját az MCA-t, annak ellenére, hogy még 9 évig aláírt szerződése volt lekötött koncertekkel és lemezekkel. Ezek után olyan előadóknak szerzett slágereket, mint Chesney Hawkes, Cliff Richard és Jason Donovan.

 


Simon Le Bon

Akkor…
Egyszerre volt szex- és divatikon. Az ő frizuráját koppintották le a legtöbben a ’80-as években. Róla fantáziáltak a lányok, a fiúk pedig rá akartak hasonlítani.

Most…
Simon, együttesével a Duran Durannal a ’90-es években visszatértek a pop színpadára. 2003-ben kibocsátottak egy új albumot „Astronaut” címmel, 2004-ben indultak turnéra, de azóta is rendszeresen fellépnek az USÁ-ban, Dél-Amerikában és Angliában.



 

Adam Ant

Akkor…
Mint egy barátságtalan szexisten új romanticizmust személyesített meg, és néha jobb és eredetibb volt a sminkje, mint a csajoké.

Most…
2002-ben gondja támadt a törvénnyel: engedély nélküli fegyverviseléssel és életveszélyes lőfegyver használattal vádolták meg. Mivel kétpólusú személyiség zavart diagnosztizáltak nála, a bíróság elmegyógyintézeti kezelésre ítélte.

 


 Luke Perry

Akkor…
A Beverly Hills 90210 című tinisorozatnak köszönhetően sok hálószoba falán jelent meg az ő posztere. Sajnos igazán soha nem sikerült nagyot alakítania Luke Perrynek a filmvásznon, pedig a sármőrt nagy reménységnek tartották akkoriban.

Most…
Napjainkban is elég sokat láthatjuk a televízióban, mivel számos szappanoperában kap szerepet, de csak egy-egy jelenetre vagy epizódra szerződtetik. Talán neki is sikerül egyszer a nagy visszatérés, mint Rob Lowe-nak vagy Patrick Duffynak.



 

Michael J. Fox

Akkor…
Alacsony, ám tökéletes. Ki ne emlékezne, mikor visszaindultak a jövőbe a professzorral ő pedig zabolázatlan tinikét hol megoldotta a problémákat, hol nagyobb kalamajkát kavart – inkább ez utóbbi… Lányok serege indult a moziba dobogó szívvel, csakhogy láthassa őt…

Most…
…és igen: ma is fátyolos lesz a tekintetünk, ha meglátjuk. Mert ma már szinte nincs olyan ember, aki ne tudna betegségéről. Ne hallotta volna a hírt, hogyan vágta ketté az 1991-ben diagnosztizált Parkinson-kórja karrierjét. Néha feltűnik a televíziókban – mint például az Ally McBeal-ben – de igazán komoly szerepekkel már nem örvendeztet meg minket.





Dirk Benedict

Akkor…
Az ellenállhatatlanul sármos akciófilm-sorozat hős, az „A-team” tagja. Nem volt az az acélos lelkű nő, akit ne babonázott volna meg…

Most…
Miután a sorozat lekerült a képernyőkről, 1987-ben megkapta Shakespeare Hamletjének a címszerepét, amit a kritikusok döbbenetesen rossznak tituláltak. Pár éve megjelent egy amerikai Celeb Big Brother valóságsóban, de őt sem foglalkoztatta túl sokat a filmipar.





Patrick Duffy

Akkor…
Bobby Ewing. Mit mondjuk? A nagyinknak tetszett, a mamánknak tetszett, a tanárainknak tetszett, anyukánknak meg könyörögtünk, hogy fennmaradhassunk megnézni a Dallast. És, akik nem szerették őt, azok is megnyugodtak, mikor kiderült, hogy Bobby halála csak egy rossz álom volt.

Most…
Az ő története azért is különleges, mert miután 1991-ben kifutott a Dallas, sikerült szinte azonnal egy másik sorozatot is sikerre vinni. Ráadásul közel sem azonos karaktert alakítva. A hazánkban „Lépésről lépésre” vígjátéksorozatban, egyik mozaikcsalád apukáját alakította, mely 1998-ig futott.


 

Rob Lowe

Akkor…
Az igazi csini fiút istenítették a ’80-as években. Talán a legtöbb papír zsebkendő az ő filmjein fogyott.

Most…
Miután 1988-ban túlélt egy klasszikus hollywoodi szexbotrányt, egy ideig inkább Stephen King filmadaptációkban borzolta a kedélyeket. Igazán soha nem tűnt el a színről, legutóbb például a Grace Klinika néhány epizódjára szerződtették le.








Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL