5 rejtélyes eset, amire fényt kellene derítened!

Tudod mi a legjobb az egészben? Hogy nem terhel felelősség. Elvégre, ezek csak kitalált rejtvények, de ugyanazokra a képességekre és kivételes intelligenciára van szükség ahhoz, hogy úgy oldhasd meg őket, mintha a valóságban történtek volna. Vagyis lehetőséget kapsz arra, hogy biztonságos keretek között nyomozhass! Készen állsz?

 

1. Egy törött szobrocska

John egyedül volt otthon és hallotta, hogy valami leesett a felesége szobájában. Belépett, és látta, hogy a neje kedvenc szobrocskája eltört. Abban a pillanatban valaki kifutott a szobából.

John utána rohant. De az utcán a szemüveglencséi a hideg időjárás miatt bepárosodtak és nem látott semmit, így az idegennek volt ideje eltűnni.

John ezt a történetet adta elő a rendőrnek, aki nem akarta megvizsgálni az esetet. A nyomozó arra kérte, hagyja abba a hazudozást, és elismerje el, hogy ő törte el a szobrot.

Honnan tudja a nyomozó, hogy John hazudik?

2. Mr. James-t megölték – Ki tette?

Mr. James-t holtan találták a szobájában. A szobában nincs ablak, és az ajtó zárva volt. 4 embernek van kulcsa a szobájához.

Sophia a szobalány: "Mikor megpróbáltam felkelteni Mr. James-t, láttam, hogy halott és sikoltozni kezdtem.”

John a komornyik: "Amikor meghallottam a sikolyt, berohantam a szobába, felkapcsoltam a lámpát, és láttam Mr. James-t egy késsel a nyakában."

Sarah a nevelőnő: "Felrohantam John mellett; amikor felkapcsolta a fényt, a szoba teljesen véres volt.”

Jack a szakács: "A reggelit készítettem, és nem láttam semmit."

Ki az elkövető?

 

3. Ki az ismerős?


Stan találkozott egy idegennel, akit még soha nem látott. Stan csak hallott róla, azt se tudta, hogy néz ki és nem volt híresség az illető. Mindazonáltal Stan azonnal ráeszmélt, ki volt a fickó.

Hogyan lehetséges ez?

4. A zárt ajtó esete


Egy embert lelőttek egy autóban. A ruháján nem volt puskapor. Ez azt jelentette, hogy a gyilkos nem volt mellette a kocsiban, mikor eldördült a lövés. A kocsiban viszont nem voltak golyó ütötte lyukak. Ráadásul minden ajtó és ablak zárva volt.

Hogyan ölték meg?

5. Kulcs a kincshez

Egy kalandor talált egy széfet egy barlangban. Három kulcsa volt hozzá, egy arany, ezüst és fekete. De csak egyikük nyithatja a széfet. A mellette álló kalóz csak egy esélyt ad a kalandornak, hogy megszerezze a kincset. Ha téved, ott helyben megöli.

Az egyetlen nyom, ami a segítségére lehet az, ez a kép.

Melyik a megfelelő kulcs?

 

Megoldás

1. John az utcára futott, miközben állítólag az idegent üldözte. De a szemüveglencsék nem párosodnak be akkor, amikor valaki a melegből kilép a hidegbe. Csak félt bevallani a feleségének, hogy eltörte a kedvenc szobrocskáját.

2. Sophia volt. A szoba sötét volt, így nem láthatta, hogy Mr. James halott - hacsak nem tudta.

3. Stan barátjának ikertestvére volt a férfi.

4. A férfi egy kabrióban ült. A gyilkos lelőtte, majd becsukta a tetejét.

5. A kalandor helyes sorrendbe tette a betűket és ez jött ki: "aranykulcs". Így övé lett a kincs.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL