2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Hogyan lehet megtudni, mely vonzerő vezet szerelemhez, és melyik vezet fájdalomhoz?

Vegyünk példának egy nőt, aki vonzza az arrogáns férfiakat, de nem szereti, ha a párja tiszteletlenül bánik vele. Mégis, az ilyen férfiak után rendszerint megfordult, a kedves pasikat viszont nem találta vonzónak. Igazi férfit akart és családot, ám ezek a pasik nem voltak férjnek valók, és akik azok voltak, azok nem izgatták őt. Ha magadra ismertél, hidd el, nem vagy egyedül.

Mindannyian vonzódunk egy bizonyos típushoz. Ez a „típus” háromféle lehet: fizikai megjelenés, érzelmi típus, vagy bizonyos személyiség. Bizonyos férfi típustól elgyengül a lábunk, bizonytalanságot keltenek bennünk, valamint vágyat. Folyamatosan azt érezzük, hogy valamit tennünk kell, hogy elnyerjük a szeretetét, a jóváhagyását vagy a törődését. Ezeket nevezik a „nélkülözés vonzeröjének”.

Olyan, mint a szerencsejáték

Ebben az esetben lelki szemeid előtt bizony megjelenik az a bizonyos vörös zászló, de nem tudsz megállni, és kezdetben még nem jelennek meg a kapcsolat idegesítő aspektusai. Ám előbb-utóbb a kevésbé pozitív tulajdonságok nyilvánvalóvá válnak, és kiderül, hogy a partnered hazudik, félrelép, nincs ideje rád, önző, anyagias vagy pszichológiai zavarral küszködik. Ha ezek a tulajdonságok, annyira fájdalmasak, miért nem szabadulsz meg tőlük?  Ezt az okot a viselkedés elméletben időszakos jutalmazási rendszernek nevezik. Az ilyen rendszerekben csak szórványosan kapsz jutalmat, és nem tudod soha, hogy mikor. Az ilyen rendszerek a megerősítés kényszerét váltják ki belőlünk, nehéz belőlük kiszabadulni. Nagyon jó példa erre a szerencsejáték.

Érzelmi nélkülözés

Az érzelmi nélkülözés egy idő után arra késztet, hogy elmenekülj a valódi intimitás elől. Félsz az intimitástól, ezért kétségbeesetten keresel valaki olyat, aki „szilárd szeretetet” biztosít számodra. Valakit, akit ismersz. Az ilyen kapcsolatokra nem jellemző a mély szerelem (ezért hívják érzelmi nélkülözésnek), de a szeretet ott van, és sokkal nagyobb biztonságban érzed magad, hiszen kevésbé sérülhetsz.

Akiket leginkább vonz az ilyen kapcsolat, azok a szívük mélyén azonban méltatlanságot vagy haragot éreznek, ha a partner túlságosan kedves, stabil és elérhető – annak ellenére, hogy pontosan ők voltak azok, akik belemenekültek ebbe a kapcsolatba. Ha te is hajlamos vagy az ilyen kapcsolatokba menekülni, akkor jó, ha tudod: minél inkább követed ezt a formát, annál kényelmetlenebbül fog érinteni a rendelkezésedre álló és törődő emberek közeledése. Ugyanis azért menekülsz ilyen kapcsolatokba, mert félsz a saját sebezhetőségedtől, hatalmadtól, és talán magától a szerelemtől is.

A vonzalmak közötti különbség

A tartós szerelem nagy titka, hogy megtanuld a különbséget a „vonakodás vonzereje” és az „inspiráló vonzalom” között. Utóbbit kell követni. Nagyon egyszerűen hangzik, de évtizedekbe telhet, hogy eljussunk ehhez az igazsághoz, ha egyáltalán eljutunk. Az inspiráció vonzerejének felismerése időt, türelmet és figyelmet igényel. Ezekben a kapcsolatokban az a kihívás, hogy elfogadjuk partnerünk gondoskodását, és vissza is adjuk azt. Fontos, hogy ne kivívjuk, hanem elnyerjük azt. Az ilyen vonzerőt a jólét táplálja, melyet a kapcsolatnak köszönhetünk. Az ilyen vonzódások gyakran lassan bontakoznak ki, de az idő múlásával egyre inkább növekednek.

Néhány jel, mely arra utal, hogy ilyen kapcsolatban élsz

  • Partneredben az inspirál, hogy elfogadó és gondoskodó
  • Partnered jósága, tisztessége és becsületessége magával ragadó a szemedben
  • Tiszteled partnered személyiségét
  • Mindketten keményen dolgoztok azon, hogy a kapcsolatotok gyenge pontjait is fejlesszétek.
  • Szereted azt, ahogyan a partnered jelenlétében viselkedsz
  • Jobbá teszitek egymást

Egy ilyen szerelem megtalálása nem csak szerencse

Mindannyian megtalálhatjuk, ha bölcsen választunk. A legelső lépés, hogy ne a szexuális vonzerőt keressük. Az ilyen kapcsolat nem csak a szeretethez vezet, hanem mi is kiteljesedhetünk általa. Ezáltal gyógyulnak be a múlt sebei, eltűnnek a félelmek. Elkezdjük értékelni mindazt, amink van. Bátornak érezzük magunkat, megosztunk vele mindent, nem kötelességből, hanem örömmel. És ez olyan emberré tesz minket, amire vágytunk, aki egyszerűen inspirál másokat, azzal, aki ő, és azzal, amilyen.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból? - Válaszolnak rá a csillagok!

Könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból? - Válaszolnak rá a csillagok!

Mindenki követ el hibákat, ez teljesen természetes, hiszen azokból tanulunk, általunk fejlődhetünk. Ezért nem szabad ostorozni magunkat, mikor hibát vétünk, hanem örülni kell a lehetőségnek, hogy tanulhatunk, és így kevesebb lesz az esélye annak, hogy legközelebb is elkövetjük. Vajon a csillagjegyed alapján te könnyen vagy nehezen tanulsz a hibáidból?

Tovább »
5 jel, hogy a kapcsolatod előre el volt rendelve

5 jel, hogy a kapcsolatod előre el volt rendelve

Minden kapcsolatban utalnak bizonyos jelek arra, hogy az ikerlángoddal vagy éppen a lelkitársaddal találkoztál, ahogyan arra is, hogy a találkozás karmikus volt-e, vagy csak megtörtént magától. Ha párkapcsolatodban felismered ezt az 5 jelet, akkor nagy a valószínűsége, hogy az nem véletlenül alakult ki, hanem előre el volt rendelve.

Tovább »
Válassz egy imát és mondd el az Ősz Angyalainak, hogy tökéletes őszi időszakod legyen

Válassz egy imát és mondd el az Ősz Angyalainak, hogy tökéletes őszi időszakod legyen

Legyen az őszi időszakot pont olyan, mint amilyennek szeretnéd! Jöjjön eső, ború, és hideg idő, te varázsolj bele színt! Válassz egyet – vagy akár mindet! – az Ősz Angyalainak imái közül és fordulj hozzájuk segítségért vagy útmutatásért! Szeptember, Október és November Angyala csak arra vár, hogy segíthessenek, de ehhez az kell, hogy Te megtedd az első lépést feléjük!

Tovább »

Kalkulátor

Hajszépítő trükkök

Van, amikor semmit nem tudsz kezdeni a hajaddal: fénytelen, rálapul a fejedre, vagy egyszerűen össze-vissza áll. A lényeg, hogy ilyenkor se veszítsd el a fejedet, az alábbi trükkökkel villámgyorsan megzabolázhatod tincseidet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Rosta Szilvia

Ingatlan értékbecslő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Rosta Szilvia

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép