2018. július 19. - Emília
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 19. - Emília
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

5 dolog, mely feltétlenül szükséges a nyugodt otthoni légkör megteremtéséhez

A természet részei vagyunk, így bennünk is megtalálható az öt elem. A Feng Shui nyelvét használva megtanulhatjuk, kik vagyunk, mi a célunk, sőt, természetesebbé tehetjük magunkat, nyugodtabbá varázsolhatjuk az életünket. Most megmutatjuk, hogyan segíthet az otthonod a természethez való kapcsolódásban.

A természethez fűződő kapcsolat javíthatja az életminőségünket, és könnyebbé teszi azt egy olyan világban, ahol a stressz már mindennaposnak számít. Növekvő tendenciát mutatnak az olyan tevékenységek, melyek elősegítik a természethez való kapcsolódást, mint például az erdős fürdőzés, a földelés, a saját élelmiszer megtermelése, vagy a gyógyító kristályok. Amikor egy szép környezetben nyaralunk, esélyes, hogy minden nap megfigyeljük a naplementét. De miért nem tesszük ezt a saját udvarunkon is? Tényleg szükség van arra a koktélra és a napozó ágyra ahhoz, hogy élvezzük a természet szépségét?


A természet helyreállító erejét az otthonunkban is megteremthetjük, ahol a nap nagyrészét töltjük. Otthonaink sok mindent elárulnak rólunk, de azt is befolyásolják, hogy kik vagyunk. A Feng Shui egy olyan gyakorlat, amely segíthet ezt jobban megérteni. A természeti világ megfigyelése révén a sámánok megtanulták, hogyan érintsék meg a természet belső működését, hogy virágzó környezetet hozzanak létre. Az öt elem – fa, tűz, föld, fém, levegő – tanulmányozása révén, melyek nem csak fizikai anyagok, de a körülöttünk lévő világ energiáit is képviselik.


Például ha az otthoni irodád egy hátsó, nem használt szobában van berendezve, soha nem fogod ott jól érezni magad. Nagyon lehangoló környezet. A természetes fény, a friss levegő hiánya, vagy a rendetlenség miatt a szoba energiája unalmas lehet. Ha áthelyezed az asztalodat egy világosabb helyre, egy szép faasztalt választasz, néhány növényt és egy szoba szökőkutat, akkor a tér azonnal inspirálóbb lesz.


Honnan tudhatod, hogy otthonodban az öt elem kiegyensúlyozott-e?


Gyakran intuitív módon érezzük, hogy valami nincs rendben. Menj és ülj le a problémás szobába. Csukd be a szemedet és lélegezz. Most nyisd ki a szemedet, figyeld meg a szobát, és azt, hogy mit érzel. Nyugodtnak érzed magad, vagy valami zavar? Élettel teli energiák áramlanak feléd, vagy unalmas és stagnáló? Néha szükség lehet új tárgyak beszerzésére, vagy a bútorok átrendezésére, az egyensúly megteremtése érdekében.


Fa


A fa szimbolizálja a növényzetet és az azokból származó anyagokat. A beltéri növények, kertek és fákra néző ablakok élő kapcsolatot kínálnak ezen elemhez. Természetes fa asztalt és néhány párnát is készíthetünk pamutból vagy zsákvászonból, de a préselt növények vagy egy zöld színű fal is több fa elemet vihet az otthonba.


Tűz


A tüzet a valódi tűz, például a gyertyák és kandalló jelképezi. De más vizuális jelképei is vannak, például a napfelkelte vagy piros kanapé, leopárdmintás párnákkal. Érdekes tény: gy vélik, hogy a házi kedvencek is hozzájárulnak a tűzelem jelenlétéhez.


Föld


A földet a talaj és a kövek jelképezik. Egy szép téglafal a nappaliban vagy egy pala járda a kertben, de egy sárga cserépedény a konyhában is segíthet. Növeld a földelem energiáit a stabilabb élet és békésebb kapcsolatok érdekében.


Víz


A víz remek kiegészítő minden otthonban. Ha egy szökőkutat helyezel az otthonod bejáratához, élénk energiákat vihetsz a lakásba. Egy csendes asztali szökőkút pedig örömet és nyugalmat sugároz, kiváló kelléke lehet a meditációnak is. Tükrök és minden üvegből készült tárgy a vizet szimbolizálja.


Fém


A fényes ezüst trófea a kandallón, vagy egy réz elemeket tartalmazó asztal tökéletesen kifejezi ezt az elemet. Ha használod, több fegyelmet, struktúrát és kifinomultságót vihetsz életedbe.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A csillagjegyek mindegyike tökéletesen jellemezhető egyetlen igével - Vajon rád melyik szó utal?

A csillagjegyek mindegyike tökéletesen jellemezhető egyetlen igével - Vajon rád melyik szó utal?

Mindenki rendelkezik egyfajta energiával, akár tudatában vagy, akár nem. Vizsgáld meg a saját csillagjegyedhez kapcsolódó szót, amelyik leginkább meghatároz, és gondold át, hogy pozitív vagy inkább kissé negatív energiát hordoz-e ez a szó. Mindenki képes jobbá válni, ha elfogadja a saját személyiségét és képes a hibáin tudatosan változtatni. Ehhez nem kell más, mint némi önismeret és akaraterő.

Tovább »
Napi Tarot - Csütörtök

Napi Tarot - Csütörtök

A Nap kártyája egy új, pozitív, hittel és önbizalommal teli időszak eljövetelét jelzi, amikor képesek leszünk megtervezni és lerakni jövőnk alapjait.

Tovább »
A napi jóslat Számodra - Csütörtök

A napi jóslat Számodra - Csütörtök

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned a mai nap.

Tovább »

Kalkulátor

Harmónia horoszkóp

Minden csillagjegynek másra van szüksége ahhoz, hogy harmóniában éljen önmagával és környezetével egyaránt. Ahhoz, hogy megtudd, neked mire van szükséged, válaszd ki a csillagjegyedet!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép