2018. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

5 dolog, mely feltétlenül szükséges a nyugodt otthoni légkör megteremtéséhez

A természet részei vagyunk, így bennünk is megtalálható az öt elem. A Feng Shui nyelvét használva megtanulhatjuk, kik vagyunk, mi a célunk, sőt, természetesebbé tehetjük magunkat, nyugodtabbá varázsolhatjuk az életünket. Most megmutatjuk, hogyan segíthet az otthonod a természethez való kapcsolódásban.

A természethez fűződő kapcsolat javíthatja az életminőségünket, és könnyebbé teszi azt egy olyan világban, ahol a stressz már mindennaposnak számít. Növekvő tendenciát mutatnak az olyan tevékenységek, melyek elősegítik a természethez való kapcsolódást, mint például az erdős fürdőzés, a földelés, a saját élelmiszer megtermelése, vagy a gyógyító kristályok. Amikor egy szép környezetben nyaralunk, esélyes, hogy minden nap megfigyeljük a naplementét. De miért nem tesszük ezt a saját udvarunkon is? Tényleg szükség van arra a koktélra és a napozó ágyra ahhoz, hogy élvezzük a természet szépségét?


A természet helyreállító erejét az otthonunkban is megteremthetjük, ahol a nap nagyrészét töltjük. Otthonaink sok mindent elárulnak rólunk, de azt is befolyásolják, hogy kik vagyunk. A Feng Shui egy olyan gyakorlat, amely segíthet ezt jobban megérteni. A természeti világ megfigyelése révén a sámánok megtanulták, hogyan érintsék meg a természet belső működését, hogy virágzó környezetet hozzanak létre. Az öt elem – fa, tűz, föld, fém, levegő – tanulmányozása révén, melyek nem csak fizikai anyagok, de a körülöttünk lévő világ energiáit is képviselik.


Például ha az otthoni irodád egy hátsó, nem használt szobában van berendezve, soha nem fogod ott jól érezni magad. Nagyon lehangoló környezet. A természetes fény, a friss levegő hiánya, vagy a rendetlenség miatt a szoba energiája unalmas lehet. Ha áthelyezed az asztalodat egy világosabb helyre, egy szép faasztalt választasz, néhány növényt és egy szoba szökőkutat, akkor a tér azonnal inspirálóbb lesz.


Honnan tudhatod, hogy otthonodban az öt elem kiegyensúlyozott-e?


Gyakran intuitív módon érezzük, hogy valami nincs rendben. Menj és ülj le a problémás szobába. Csukd be a szemedet és lélegezz. Most nyisd ki a szemedet, figyeld meg a szobát, és azt, hogy mit érzel. Nyugodtnak érzed magad, vagy valami zavar? Élettel teli energiák áramlanak feléd, vagy unalmas és stagnáló? Néha szükség lehet új tárgyak beszerzésére, vagy a bútorok átrendezésére, az egyensúly megteremtése érdekében.


Fa


A fa szimbolizálja a növényzetet és az azokból származó anyagokat. A beltéri növények, kertek és fákra néző ablakok élő kapcsolatot kínálnak ezen elemhez. Természetes fa asztalt és néhány párnát is készíthetünk pamutból vagy zsákvászonból, de a préselt növények vagy egy zöld színű fal is több fa elemet vihet az otthonba.


Tűz


A tüzet a valódi tűz, például a gyertyák és kandalló jelképezi. De más vizuális jelképei is vannak, például a napfelkelte vagy piros kanapé, leopárdmintás párnákkal. Érdekes tény: gy vélik, hogy a házi kedvencek is hozzájárulnak a tűzelem jelenlétéhez.


Föld


A földet a talaj és a kövek jelképezik. Egy szép téglafal a nappaliban vagy egy pala járda a kertben, de egy sárga cserépedény a konyhában is segíthet. Növeld a földelem energiáit a stabilabb élet és békésebb kapcsolatok érdekében.


Víz


A víz remek kiegészítő minden otthonban. Ha egy szökőkutat helyezel az otthonod bejáratához, élénk energiákat vihetsz a lakásba. Egy csendes asztali szökőkút pedig örömet és nyugalmat sugároz, kiváló kelléke lehet a meditációnak is. Tükrök és minden üvegből készült tárgy a vizet szimbolizálja.


Fém


A fényes ezüst trófea a kandallón, vagy egy réz elemeket tartalmazó asztal tökéletesen kifejezi ezt az elemet. Ha használod, több fegyelmet, struktúrát és kifinomultságót vihetsz életedbe.

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 dolog, amit NE tegyél lefekvés előtt

10 dolog, amit NE tegyél lefekvés előtt

Mindenképp szükség van elegendő alvásra, ha a legjobbat akarod kihozni magadból. Az alváshiányban szenvedőknél nagyobb eséllyel alakulnak ki olyan egészségügyi problémák, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, depresszió, elhízás vagy csökkent életminőség. De mit csinálnak az emberek rosszul, ami ilyen alvási szokásokhoz vezet? Megmutatjuk, mi az a 10 dolog…

Tovább »
Szeretnéd tudni mennyire vagy okos? - Játékos tesztünkből megtudhatod!

Szeretnéd tudni mennyire vagy okos? - Játékos tesztünkből megtudhatod!

Ez csupán egy játék, - pontosabban három – amikhez nem kell más, mint józan paraszti ész, meg talán egy kevéske általános ismeret. Elvégre mindkettőre szükség van ahhoz, hogy elmondhassuk magunkról, okos emberek vagyunk! Tudd meg, hogy lehet-e belőled a Hupikék Törpikék Okoskája és végezd el ezt a három egyszerű feladatot!

Tovább »
Melyik a legdominánsabb személyiségpontod életed jelen szakaszában? - Képes pszichológiai teszt

Melyik a legdominánsabb személyiségpontod életed jelen szakaszában? - Képes pszichológiai teszt

Ezt a tesztet egy olasz pszichológuscsoport állította össze, melyből tisztán és világosan kiderül, hogy mi az, ami a leginkább dominál személyiségedben. Jó, ha tudod, hogy semmi sem az, aminek látszik, azonban a pszichoanalízis magyarázatot ad arra is, ami elsőre úgy tűnik, hogy megmagyarázhatatlan. Nem hiszed? Akkor teszteld magad!

Tovább »

Kalkulátor

Hajápolási 1 x 1

Ahhoz, hogy hajadról megfelelően tudj gondoskodni, ismerned kell annak természetét és állapotát, hogy egyedi igényeinek eleget tehess. Észre kell venned a problémákat, hogy megfelelő hatékonysággal léphess fel ellene.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Vargyai Györgyi

Spirituális személyiségfejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Vargyai Györgyi

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép