2018. szeptember 21. - Máté, Mirella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 21. - Máté, Mirella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A fekete macska szimbóluma - Mit is jelent jelent valójában?

Nincs még egy olyan háziállat, melynek ilyen szimbolikus jelentése lenne, mint a fekete cicusnak. A történelem során szinte minden társadalomban spirituális lénynek tekintették, és rossz vagy jó szerencsét tulajdonítottak neki. Most sok minden egyebet megtudhatsz erről a jelképről.

Fekete macska, mint a rossz szerencse szimbóluma


Talán a rossz szerencse leghíresebb jelképe a fekete macska. Ha keresztezi az utadat, rossz szerencsét hozhat, rossz események bekövetkeztét jelenti. Másrészről ez gyakran attól függ, hogy balról vagy jobbról érkezik az állat. Ha balról jobbra halad, az általában jó ómen, ellenkező esetben rossz. Tény, hogy nagyon kevés kultúrában tulajdonítanak neki pusztán rossz szerencsét. Sok esetben a körülményektől függ, hogy szerencsét hoz, vagy sem. Tehát a legjobb, amit tehetsz, hogy kedves vagy hozzá, ha netán meglátogat.


A fekete macska és spirituális jelentése


Számos kultúrában természetfeletti eredetet tulajdonítanak neki. Különösen a keleti kultúrákban a lélek őrzőjének tekintik. Az azonban igencsak kapcsolódik a nyugati véleményhez, hogy úgy tartják, ha a fekete macska meglátogat valakit, felszívja a rossz szerencsét, és magával viszi a terheket. Azoknak, akiknek fekete macska a totemállatuk, minden esélyük meg van rá, hogy fekete macska képében születnek újjá, hogy útmutatást és védelmet biztosítsanak a léleknek. Azt is gondolják róluk, hogy fogva tartják azokat a lelkeket, akiknek befejezetlen dolguk van ezen a világon. Talán innen ered az, hogy a rossz szerencse hordozója.


Fekete macska szimbólumának használata ceremóniákon


Számos módja van annak, hogy a fekete macska szimbólumát arra használjuk, hogy életünket javítsa és gazdagítsa. A keleti kultúrákban például egy esküvőn az ünnepség részét képezik. Régmúltra terjed vissza az a hit, hogy ha egy friss házaspárt fekete macska kíséretében mutatnak be, akkor az útjuk során megjelenő keserű szerencsét felszívja, és megáldja őket, a hosszú és boldog házasság reményében.
Ugyanakkor egy nagyon idős személynek, vagy haldoklónak is adhatsz ajándékba fekete macskát, ezzel megkönnyítve az átmenetet egyik életből a másikba.

Emellett kiváló társ is lehet egy macska, de ne feledd: soha, semmilyen állatot nem adunk ajándékba, az ajándékozott beleegyezése nélkül!

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A kidobásra szánt kávézacc 5 remek felhasználási módja

A kidobásra szánt kávézacc 5 remek felhasználási módja

Az emberek számottevő hányada kávéval indítja a reggelt, napi rutinunk első lépései között a kávéfőzés szerepel. És ahol kávé van, ott kávézacc is, ami legtöbbször kidobásra kerül. Azonban újrahasznosítható a lakásban, a kertben, sőt még a szépségápolásban is hasznát vehetjük. Íme, mi mindenre alkalmas a kávézacc.

Tovább »
Rájössz 1 perc alatt arra, hogy mi lehet a hiba ezen az 5 képen?

Rájössz 1 perc alatt arra, hogy mi lehet a hiba ezen az 5 képen?

Mindenkinek érdemes egy kis időt szánnia arra mindennap, hogy aktívan tréningezze az agyát. Például itt ez az 5 kép, mindegyiken van némi hiba, csak éppen nem olyan könnyű kiszúrni őket, kivéve persze, ha remek megfigyelőképességgel rendelkezel vagy rendkívül intelligens vagy. Szerinted te megtalálod 1 perc alatt ezeket a bizonyos hibákat?

Tovább »
Hogy fogod az égi jeleket? - Képes lélekelemző teszt

Hogy fogod az égi jeleket? - Képes lélekelemző teszt

Az Égiek életünk minden szakaszában mellettünk állnak, figyelik lépteinket, és bizony olykor üzenetekkel is ellátnak bennünket, ha éppen akadályokba ütközünk. A kérdés csak az, hogy nyitott vagy-e azokra a jelekre, melyeket küldenek feléd. Ha kíváncsi vagy rá, hogy fogod az Égiek jelzéseit, akkor teszteld magad!

Tovább »

Kalkulátor

Bőrápolás aromaterápiával

Hívd segítségül a természetet, és ápold a leghatékonyabban bőrödet, hogy az sokáig megőrizze fiatalságát, rugalmasságát. Hidd el, megéri!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép