2018. július 19. - Emília
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 19. - Emília
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A fekete macska szimbóluma - Mit is jelent jelent valójában?

Nincs még egy olyan háziállat, melynek ilyen szimbolikus jelentése lenne, mint a fekete cicusnak. A történelem során szinte minden társadalomban spirituális lénynek tekintették, és rossz vagy jó szerencsét tulajdonítottak neki. Most sok minden egyebet megtudhatsz erről a jelképről.

Fekete macska, mint a rossz szerencse szimbóluma


Talán a rossz szerencse leghíresebb jelképe a fekete macska. Ha keresztezi az utadat, rossz szerencsét hozhat, rossz események bekövetkeztét jelenti. Másrészről ez gyakran attól függ, hogy balról vagy jobbról érkezik az állat. Ha balról jobbra halad, az általában jó ómen, ellenkező esetben rossz. Tény, hogy nagyon kevés kultúrában tulajdonítanak neki pusztán rossz szerencsét. Sok esetben a körülményektől függ, hogy szerencsét hoz, vagy sem. Tehát a legjobb, amit tehetsz, hogy kedves vagy hozzá, ha netán meglátogat.


A fekete macska és spirituális jelentése


Számos kultúrában természetfeletti eredetet tulajdonítanak neki. Különösen a keleti kultúrákban a lélek őrzőjének tekintik. Az azonban igencsak kapcsolódik a nyugati véleményhez, hogy úgy tartják, ha a fekete macska meglátogat valakit, felszívja a rossz szerencsét, és magával viszi a terheket. Azoknak, akiknek fekete macska a totemállatuk, minden esélyük meg van rá, hogy fekete macska képében születnek újjá, hogy útmutatást és védelmet biztosítsanak a léleknek. Azt is gondolják róluk, hogy fogva tartják azokat a lelkeket, akiknek befejezetlen dolguk van ezen a világon. Talán innen ered az, hogy a rossz szerencse hordozója.


Fekete macska szimbólumának használata ceremóniákon


Számos módja van annak, hogy a fekete macska szimbólumát arra használjuk, hogy életünket javítsa és gazdagítsa. A keleti kultúrákban például egy esküvőn az ünnepség részét képezik. Régmúltra terjed vissza az a hit, hogy ha egy friss házaspárt fekete macska kíséretében mutatnak be, akkor az útjuk során megjelenő keserű szerencsét felszívja, és megáldja őket, a hosszú és boldog házasság reményében.
Ugyanakkor egy nagyon idős személynek, vagy haldoklónak is adhatsz ajándékba fekete macskát, ezzel megkönnyítve az átmenetet egyik életből a másikba.

Emellett kiváló társ is lehet egy macska, de ne feledd: soha, semmilyen állatot nem adunk ajándékba, az ajándékozott beleegyezése nélkül!

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A csillagjegyek mindegyike tökéletesen jellemezhető egyetlen igével - Vajon rád melyik szó utal?

A csillagjegyek mindegyike tökéletesen jellemezhető egyetlen igével - Vajon rád melyik szó utal?

Mindenki rendelkezik egyfajta energiával, akár tudatában vagy, akár nem. Vizsgáld meg a saját csillagjegyedhez kapcsolódó szót, amelyik leginkább meghatároz, és gondold át, hogy pozitív vagy inkább kissé negatív energiát hordoz-e ez a szó. Mindenki képes jobbá válni, ha elfogadja a saját személyiségét és képes a hibáin tudatosan változtatni. Ehhez nem kell más, mint némi önismeret és akaraterő.

Tovább »
Napi Tarot - Csütörtök

Napi Tarot - Csütörtök

A Nap kártyája egy új, pozitív, hittel és önbizalommal teli időszak eljövetelét jelzi, amikor képesek leszünk megtervezni és lerakni jövőnk alapjait.

Tovább »
A napi jóslat Számodra - Csütörtök

A napi jóslat Számodra - Csütörtök

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned a mai nap.

Tovább »

Kalkulátor

Horoszkóp és őrangyalok

Az angyalok a mennybolt csillagai között élnek. Minden csillagjegynek és bolygónak van őrangyala. Ha sikeresen kapcsolatba szeretnél lépni a saját őrangyaloddal, akkor az asztrológia jó kiindulópont lehet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép