2018. augusztus 19. - Huba
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 19. - Huba
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A kutyák tényleg érzékelik a "rossz" embereket?

Az internet tele van olyan anekdotával, melyekben a kutyák előre jelezték, ha valaki a későbbiekben rosszat tett. Van valami igazság arra vonatkozóan, hogy a kutyák érzékelhetik a „rossz” embereket? A rövid válasz igen, de csak egy bizonyos pontig.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kutyák megérzik az embereken, ha nem kedvelik a gazdijukat, és ellenük szegülnek. A kísérlet során elutasították azon emberek simogatását, akik nem voltak hajlandóak segíteni a gazdájuknak egy tartály kinyitásában. Egy dolog, hogy a kutya emlékszik arra, ha valaki nem kedveli a gazdáját. De mi van, ha akkor nem tetszik neki valaki, akivel éppen csak találkozott?


Ennek számos lehetséges magyarázata van. A vezető elmélet szerint, a kutyák éles szaglásuk révén megérzik az ember által kibocsátott feromonokat, mely rossz szándék esetén jellegzetes. A kutyák kivételes szaglását, már használják a magas vércukorszint, a bombák, a kábítószerek és a rákos megbetegedések felderítésére.


Amikor egy személy agresszív szándékú, az agy kémiája megváltozik, a kutyák kiszagolják, és reagálhatnak egy potenciális veszélyre, mielőtt az ember észlelte volna a fenyegetést. A pszichopaták esetén a feromonok nem változnak, így a kutyák sem tudnak figyelmeztetni. Egy másik elmélet szerint, pedig a kutya annyira összhangban van gazdájával, hogy csak felveszi annak bizonytalanságát, és visszatükrözi a személy aggodalmát az adott helyzetben. A harmadik lehetőség, hogy a kutyáknak is van hatodik érzékük, mint az emberek esetében a megérzés, csak ők sosem hagyják figyelmen kívül.

Mindent egybevetve valószínűleg jó ok arra, hogy ne bízz egy olyan emberben, akit a kutyád nem kedvel.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Tükrök a lakásban - Hova teheted a Feng Shui szerint?

Tükrök a lakásban - Hova teheted a Feng Shui szerint?

Ha a tükröket ügyesen helyezzük el a lakás különböző pontjain, optikailag megváltoztathatjuk a helyiséget, sőt, akár ki is bővíthetjük. De óvatosan kell bánni velük, hisz sok pozitív hatásuk mellett károsak is lehetnek. Akár még a párkapcsolatunk is tönkre mehet egy rossz helyre tett tükör miatt.

Tovább »
Segíts megtalálni a farmernek a feleségét - Egész biztosan ott van!

Segíts megtalálni a farmernek a feleségét - Egész biztosan ott van!

Ez a gazda nem találja a feleségét, és nagyon zavarban van. De biztosan ott van. Talán te vagy az, aki megteheti, hogy segít a szerencsétlen embernek. Ám jobb, ha tudod, hogy ez egy cseles feladvány!

Tovább »
Az égbolt üzenete - Mire van a legégetőbb szükséged jelen életszakaszodban?

Az égbolt üzenete - Mire van a legégetőbb szükséged jelen életszakaszodban?

Az alábbiakban olyan kártyalapokat láthatsz, melyek az egy-egy égboltot ábrázolnak. Ha az ösztöneidre hallgatsz, akkor pontosan ki tudod választani, melyik az, amely a legközelebb áll hozzád. A választott kártyalap egy üzenetet tartogat a számodra, mely életed jelen szakaszával kapcsolatos. Húzz hát egy lapot, és elmélkedj el a neked szóló üzeneten!

Tovább »

Kalkulátor

Meditációs technikák

A meditáció megnyugtatja a testet, a lelket, és ellazít. És ha még nyugodt, csendes környezet is párosul hozzá, akkor igazi kikapcsolódást nyújt. Válaszd ki, melyik típusú meditációs technikára van jelenleg szükséged, és máris kipróbálhatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép