2018. június 18. - Arnold, Levente
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 18. - Arnold, Levente
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A kutyák tényleg érzékelik a "rossz" embereket?

Az internet tele van olyan anekdotával, melyekben a kutyák előre jelezték, ha valaki a későbbiekben rosszat tett. Van valami igazság arra vonatkozóan, hogy a kutyák érzékelhetik a „rossz” embereket? A rövid válasz igen, de csak egy bizonyos pontig.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kutyák megérzik az embereken, ha nem kedvelik a gazdijukat, és ellenük szegülnek. A kísérlet során elutasították azon emberek simogatását, akik nem voltak hajlandóak segíteni a gazdájuknak egy tartály kinyitásában. Egy dolog, hogy a kutya emlékszik arra, ha valaki nem kedveli a gazdáját. De mi van, ha akkor nem tetszik neki valaki, akivel éppen csak találkozott?


Ennek számos lehetséges magyarázata van. A vezető elmélet szerint, a kutyák éles szaglásuk révén megérzik az ember által kibocsátott feromonokat, mely rossz szándék esetén jellegzetes. A kutyák kivételes szaglását, már használják a magas vércukorszint, a bombák, a kábítószerek és a rákos megbetegedések felderítésére.


Amikor egy személy agresszív szándékú, az agy kémiája megváltozik, a kutyák kiszagolják, és reagálhatnak egy potenciális veszélyre, mielőtt az ember észlelte volna a fenyegetést. A pszichopaták esetén a feromonok nem változnak, így a kutyák sem tudnak figyelmeztetni. Egy másik elmélet szerint, pedig a kutya annyira összhangban van gazdájával, hogy csak felveszi annak bizonytalanságát, és visszatükrözi a személy aggodalmát az adott helyzetben. A harmadik lehetőség, hogy a kutyáknak is van hatodik érzékük, mint az emberek esetében a megérzés, csak ők sosem hagyják figyelmen kívül.

Mindent egybevetve valószínűleg jó ok arra, hogy ne bízz egy olyan emberben, akit a kutyád nem kedvel.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 kelta gyógyító elem, amit a mai napig alkalmazhatunk

10 kelta gyógyító elem, amit a mai napig alkalmazhatunk

A kelták figyelemreméltók voltak, nagyszerű feltalálók, akik járatosak voltak a természeti rituálékban, szoros összeköttetésben voltak a földdel és a tengerrel. Hírnevüket mágia és mítosz lengte körül. Most megismerhetünk néhány elemet a gyógyító gyakorlataikból.

Tovább »
Keresd meg a cuki kutyás képeken a különbségeket!

Keresd meg a cuki kutyás képeken a különbségeket!

Érthető, hogy sokszor a legkevésbé sincs hangulatod a memória játékokhoz meg a különböző feladványok elvégzéséhez, hiába tudod, hogy csak pár perc az egész, meg hogy milyen jó szolgálatot teszel vele az agyadnak! Talán egy kis motiváció kellene ahhoz, hogy megjöjjön hozzá a kedved! Egy cuki kutya vajon a segítségedre lesz abban, hogy nagyobb lelkesedéssel keresd meg a képeken a hibákat?

Tovább »
Válassz egy rózsát, és tudd meg, melyik személyiségtípusba tartozol - Képes önismereti teszt

Válassz egy rózsát, és tudd meg, melyik személyiségtípusba tartozol - Képes önismereti teszt

Ha szeretnél valami igazán érdekeset megtudni önmagadról, akkor most nem kell mást tenned, mint kiválasztani azt a rózsát, mely a leginkább elbűvöl, és máris olvashatod a hozzátartozó személyiségjellemzést! Rögtön kiderül, melyik személyiségtípusba tartozol, ha teszteled magad!

Tovább »

Kalkulátor

Parfümök, illatok aromaterápiával

Engedd be a természetet otthonodba, és készíts néhány illatos parfümöt az aromaterápia segítségével. Válaszd ki, mely illathoz vonzódsz a legjobban, és máris láss neki!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép