ÁLLATI CUKISÁGOK

A kutyák tényleg érzékelik a "rossz" embereket?

Szerző:
Szabó Anna
Az internet tele van olyan anekdotával, melyekben a kutyák előre jelezték, ha valaki a későbbiekben rosszat tett. Van valami igazság arra vonatkozóan, hogy a kutyák érzékelhetik a „rossz” embereket? A rövid válasz igen, de csak egy bizonyos pontig.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kutyák megérzik az embereken, ha nem kedvelik a gazdijukat, és ellenük szegülnek. A kísérlet során elutasították azon emberek simogatását, akik nem voltak hajlandóak segíteni a gazdájuknak egy tartály kinyitásában. Egy dolog, hogy a kutya emlékszik arra, ha valaki nem kedveli a gazdáját. De mi van, ha akkor nem tetszik neki valaki, akivel éppen csak találkozott?


Ennek számos lehetséges magyarázata van. A vezető elmélet szerint, a kutyák éles szaglásuk révén megérzik az ember által kibocsátott feromonokat, mely rossz szándék esetén jellegzetes. A kutyák kivételes szaglását, már használják a magas vércukorszint, a bombák, a kábítószerek és a rákos megbetegedések felderítésére.


Amikor egy személy agresszív szándékú, az agy kémiája megváltozik, a kutyák kiszagolják, és reagálhatnak egy potenciális veszélyre, mielőtt az ember észlelte volna a fenyegetést. A pszichopaták esetén a feromonok nem változnak, így a kutyák sem tudnak figyelmeztetni. Egy másik elmélet szerint, pedig a kutya annyira összhangban van gazdájával, hogy csak felveszi annak bizonytalanságát, és visszatükrözi a személy aggodalmát az adott helyzetben. A harmadik lehetőség, hogy a kutyáknak is van hatodik érzékük, mint az emberek esetében a megérzés, csak ők sosem hagyják figyelmen kívül.

Mindent egybevetve valószínűleg jó ok arra, hogy ne bízz egy olyan emberben, akit a kutyád nem kedvel.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL