2018. augusztus 19. - Huba
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 19. - Huba
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ismerd meg az arcod titkos lakóit - Ezek a láthatatlan szörnyek az arcodon élnek!

Ezek a rejtőzködő „szörnyek” most is uralják az arcodat, miközben ezt a cikket olvasod. Mielőtt undorodva a fürdőszobába rohannál, és vad mosakodásba kezdenél, megnyugtatunk, hogy biztonságban vagy. Ezek a szörnyecskék ugyanis ártalmatlanok. A bőrünkből jutnak táplálékhoz, és táplálják az epidermiszréteget, anélkül, hogy kárt okoznának.

 

Tudományosan Demodex folliculorum és Demodex brevis néven ismert atkákról van szó, melyek a bőrünkön élősködnek, ugyanis az elhalt bőr táplálékot és menedéket biztosít számukra.

Ismerd meg az arcod atkáit

A Demodex brevis egy rövid, vaskos atka, élettartama nagyrészében a faggyúmirigyek mélyén tartózkodik. A Demodex folliculorum a szőrtüsző felső részén él, néha kilép az arc felszínére, hogy zöldebb legelőket találjon (értsd: zsíros szőrtüsző mezőket). Alkalmanként társat keresnek, hogy szaporodhassanak, tojásokat rakjanak az arcodra. Faggyúmirigyenként csak egy brevis atka található az arcon, szőrtüszőnként pedig 3-6 folliculorum atka. Több mint 5 millió szőrtüsző van a testen, ebből kiszámolhatod, hogy körülbelül hány albérlőd van.

Ezeket az atkákat először a kutyákon fedezték fel. A Demodex Canist 1840-ben fedezte fel August H. Tulk, és a rühösség kialakulásáért tette felelőssé. Később, 1842-ben egy Berger nevű francia felfedezte a Demodex folliculorumot a fülzsírban.

Együttélés

Egy kutatócsoport, a Belly Button Project keretein belül tanulmányozta a testben élő baktériumokat. Azóta több száz vizsgálatot végeztek, meglepő eredményeket kapva. A felnőttek esetében, akiknek megvizsgálták a bőrét, 100 százalékuknál találtak atka DNS-t. Jelenlétük Nagyon könnyen igazolható, bőrkaparék vagy celluxos minták mikroszkópos elemzésével. A családon belüli előfordulást is vizsgálták, kimutatták, hogy az atkák genetikája hasonló egy családon belül, de nem egyezik meg más családok mintáival. Meglepő, hogy az atkák a lakóhelyed genetikus aláírását hordozzák, ahonnan a család származik, még akkor is, ha már nem élsz ott. Ez azt sugallja, hogy az atkapopulációk viszonylag stabilak maradnak az életünk során és a generációk folyamán.

Örülhetsz azonban, ugyanis ezek az atkák nem ürítenek az arcunkra. Nincs ánuszuk, és ürüléküket addig tárolják, amíg el nem pusztulnak. Ám a rossz hír az, hogy ilyenkor elengedik a hajhagymát, az ürülékük pedig az arc felszínére kerül. A DNS-ük és a többi „hulladékuk” összekeveredik a bőr olajos rétegével, ezáltal megőrizve a bőr nedvesség tartalmát.

Ne rémülj meg, ártalmatlanok

A rosacea enyhe formájától eltekintve, ezek az atkák ártalmatlanok. Nézz szembe azzal a ténnyel, hogy a testünk egy csodaország, az atkák pedig az ökoszisztémánk részei. Kiterjedt kutatások folynak az emberi és az atkák közötti genetikai kapcsolat kiderítésére. Ez segíthet akár abban is, hogy megtudjuk, honnan származik az emberiség.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Életed mely szakaszába avatkoznak most bele a párkák? - Húzz egy lapot és olvasd a jóslatot!

Életed mely szakaszába avatkoznak most bele a párkák? - Húzz egy lapot és olvasd a jóslatot!

Itt a remek alkalom, hogy felkészülj a változásokra! Bár nem derül ki napra pontosan, hogy mi fog manapság történni veled, de a párkák jóslata elárulja, hogy életed mely területén kívánnak beavatkozni a közeljövőben! Ne aggódj, nem kell mindjárt rosszra gondolni, hiszen a változás szó meglehetősen tág fogalom és mindennek két oldala van. A párkák pedig szövik a sorsod szálait!

Tovább »
5 egyértelmű jel, hogy egy elhunyt szeretted a közeledben van

5 egyértelmű jel, hogy egy elhunyt szeretted a közeledben van

Mindenkinek vannak elhunyt rokonai, akiket szeretett és hiányol. Lehet, hogy régen történt, lehet, hogy új az élmény, de ettől még az érzések nem változnak. Vajon megnyugtatna a tudat, ha tudnád, hogy néha ott van a környezetedben és figyel, hall téged? Sőt, talán úgy érzed így is van, de nem vagy biztos benne? Akkori győződj meg róla ebből az 5 jelből, hogy tényleg melletted van-e az eltávozott szeretted!

Tovább »
Hova vezet életed ösvénye? - Megmondja az Életútszámod!

Hova vezet életed ösvénye? - Megmondja az Életútszámod!

Bár az iskolában szerzett képesítés nem jelenti azt, hogy abban a szakmában fogsz életed végéig dolgozni, de mindenképpen segíthet megtalálni a megfelelő utat. A számmisztika segít leszűkíteni a lehetőségeket, és segíthet abban az esetben, ha nem vagy biztos magadban. Ahhoz, hogy megkapd a szükséges információt, meg kell találnod az Életút számodat, ami a legfontosabb a Numerológia táblában.

Tovább »

Kalkulátor

Természetes szexelixírek

Természetes afrodiziákumok, ha problémás a szexuális életed, akkor azért, ha rendben van, akkor pedig azért, hogy minőségi változást idézz elő benne. Válassz és élvezd a változást!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Antalné Putnik Judit

Természet-gyógyász

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Antalné Putnik Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép