FOGYÓKÚRA

Dobj le egy ruhaméretet mindössze 7 nap alatt! - Egészségkímélő és hatásos módszer

Szerző:
Szabó Anna
Számos olyan alkalom van, amely fontos az életben, ilyen az esküvő, az esti partik vagy éppen a baráti összejövetelek. Ilyenkor mindenki a legjobb formáját szeretné hozni. Ha nincs sok időd arra, hogy megszabadulj a fölösleges kilóktól, aggodalomra semmi ok. Az alábbi utasításokat betartva már 7 nap is elegendő ahhoz, hogy akár egy ruhaméretet fogyj.
Mi a méregtelenítés?


A méregtelenítés remek módja annak, hogy megszabadulj a méreganyagoktól, zsírégető hatású emellett megszabadulsz a puffadástól és megfiatalodik a tested. Olyan különleges étkezési mód, amelyet hetente kétszer érdemes alkalmazni. Olyasféle lesz ez a két nap, mintha „háztáji" ételeket fogyasztanál, hiszen a gyomrod és a beleid megszabadulnak a felhalmozódott toxinoktól.


Ha mostanában krónikus fáradtságot és általános rossz közérzetet tapasztalsz, fáj a fejed, emésztési problémáid vannak, netán allergia vagy más egyéb kínoz, akkor ez mind-mind annak a jele, hogy ideje méregtelenítened. A fő alapelv az, hogy rengeteg gyümölcsöt és zöldséget kell ebben az időszakban fogyasztani, lehetőleg folyadék formájában. Emellett sok vizet és gyógyteát is érdemes bevinni a szervezetedbe.

A méregtelenítés hetente egyszer vagy kétszer zajlik, attól függően, hogy neked mennyire válik be a dolog. Az eredményekre nem kell sokáig várnod – a súlyvesztés hamarosan beindul, és általános javulást tapasztalsz majd a közérzeted tekintve.

Fontos azonban megjegyezni azt, hogy ez a módszer főként rövidtávon hatásos, emellett bármiféle egészségügyi problémával küzdesz, érdemes a diéta megkezdése előtt konzultálnod az orvosoddal.

Hogyan is zajlik egy méregtelenítő nap?


Válaszd ki a méregtelenítő napot.
Szerezd be a szükséges termékeket.
Lehetőleg párold vagy főzd az ételeket.
Minden órában 100 gramm és 150 gramm ételt fogyassz.
Reggelente éhgyomorra egyél némi friss petrezselymet vagy igyál egy pohár vizet citromlével, így beindul az emésztés.
Igyál sok vizet vagy zöld teát a nap folyamán.
Ne eddz ezeken a napokon.
Méregteleníts 2 napon át, vagy 2-3 napos intervallumokban.


Méregtelenítő nap – zsírok


Az ilyen jellegű méregtelenítő napnak az a fő feladata, hogy aktiválja a zsírok lebontásáért felelős enzimeket. Ha úgy döntesz, hogy ilyen napot tartasz, akkor vegyél elő 500-700 ml alacsony zsírtartalmú tejszínt vagy tejet, és oszd be 5 étkezésre. Az ilyen napokon megengedhetsz magadnak egy csésze kávét.


Recept: készíts 150 ml kávét és adj hozzá 50 ml tejszínt. Élvezd!


Méregtelenítő nap – szénhidrát


Valószínűleg ezekben a napokban nem igazán fogsz éhezni, emellett tökéletes a nyári időszakban. Válaszd ki, hogy mi az, amit legjobban szeretsz, remek opció az alma, a görögdinnye, az aszalt gyümölcsök vagy akár a zabpehely. Ezeket fogyaszt egész nap.
Ha az almát kedveled: vegyél 1,5 kg almát és oszd el 5 étkezésre, amely 3 óránként zajlik. Le is sütheted vagy készíthetsz belőle almalevet, amely kifejezetten jót tesz az emésztőrendszernek.


Ha az aszalt gyümölcsöt kedveled: tegyél 0,5 kg-t vízbe, majd oszd el öt egyenlő részre és ezt fogyaszd.
Ha a görögdinnyét kedveled: ossz fel 2 kg görögdinnyét 5-6 étkezésre.
Ha a zabot kedveled: 200 g zabkását vegyél elő és oszd 5-6 egyenlő részre.


Az almát, az aszalt gyümölcsöt és más ételeket helyettesítheted másból készült gyümölcslevekkel, ilyen például a káposzta, sárgarépa, uborka, cékla, zeller, narancs és a grapefruit. Jó hír, hogy ha csak gyümölcslevet fogyasztasz egy nap, akár az összes gyümölcsből és zöldségből egyszerre készíthetsz gyümölcslevet.


Méregtelenítő nap – fehérje


A fehérje nagyon kényelmes megoldás méregtelenítés szempontjából. A fehérjét ugyanis nagyon lassan emészti meg a szervezet, ami azt eredményezi, hogy jó ideig nem leszel éhes. Egyél túrót, húst, halat és ne feledkezz meg a kellő mennyiségű vízfogyasztásról.


Ha szereted a túrót, akkor vegyél 500 g zsírmentes túrót és keverd össze 100 g mézzel. Ezután oszd fel 5 részre és ezt edd egész nap. A túróhoz keverhető zöldség, alma vagy forró vízben áztatott búzakorpa.


Ha pedig szereted a húst és a halat, vegyél 400 g alacsony zsírtartalmú húst (borjúhús, marhahús, pulyka, vagy bőr nélküli csirkemell) vagy halat. Forrald fel sós vízben és oszd 5 egyenlő részre.


Kombinált méregtelenítő nap


Sokaknak nem egyszerű egész álló nap egyetlen dolgot fogyasztania. Ezért léteznek a kombinált és egyben könnyített napok. Pszichológiailag is sokkal könnyebb így a méregtelenítés. Ha mindent betartasz, a hatás nem marad el!


Rizs és alma desszerthez recept: vegyél elő zabkását és keverd össze 450 g sovány tejjel, és 75 g sózott rizzsel, de nem cukrosan. Az elkészült ételt 3 étkezésre oszd be. Ha két étkezés között megéhezel, elfogyaszthatsz egy almát.


Megfelelő táplálék a méregtelenítés alatt


Könnyedén készíthetsz ízletes gyümölcslevet és egyéb finomságokat az alábbi alapanyagokból:
• Bogyósgyümölcsök
• Aszalt gyümölcsök
• Avokádó
• Banán
• Cékla
• Alma
• Cukkini
• Fejes káposzta
• Sárgarépa
• Brokkoli
• Édes paprika
• Szőlő
• Spenót
• Gránátalma
• Uborka
• Citrusfélék
• Articsóka
• Spárga
• Chia és lenmag
• Egyéb gyümölcsök, zöldségek és magvak


Olykor grillezheted is a zöldségeket, de arra ügyelj, hogy mellőzd a sót és az olajt!
Nem muszáj csak vizet innod, fogyaszthatsz mandulából, rizsből vagy szójából készült italokat is, de a gyógytea is remek választás.


Smoothie receptek


Cseresznyés-mandulás:
Szükséged lesz 250 ml mandulatejre, 1 csésze fagyasztott cseresznyére, 1 banánra, 150 ml narancslére és 1 csésze spenótra. Keverj össze mindent és máris kész!


Epres:
Mindössze annyit kell tenned, hogy összekeverj 1 csésze vizet vagy mandulatejet, 1 banánnal, 15 szamócával, ¼ avokádóval és 50 g spenóttal.


Avokadós:
Keverj össze ½ avokadót, ½ uborkát, ½ citromot, 100 g spenótot, 20 g petrezselymet, 250 ml vizet és 6 db jégkockát.
Élvezd!


Nem megfelelő élelmiszerek a méregtelenítés alatt


Felejtsd el a cukrot és az édes vagy sós illetve sült és füstölt ételeket. Hanyagold a kész mártásokat, az alkoholt, a kávét, a húsokat, a kakaót, az édes és szénsavas üdítőitalokat valamint a lisztből készült termékeket ezeken a napokon.

 

fogyókúra fogyás méregtelenítés zsír kiló zsírégetés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL