2018. október 16. - Gál
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. október 16. - Gál
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Nyomd meg ezt a rejtett gombot a testeden, hogy enyhítsd a stresszt és a szorongást

Az emberek sokszor szkeptikusak a hagyományos kínai orvoslással kapcsolatban. Ez a módszer azonban csaknem 2500 éves, képes meggyógyítani számos fizikai és mentális egészségügyi problémát, beleértve a szorongást és a stresszt. A régi kínai hagyomány szerint a testen vannak bizonyos akupresszúrás pontok, az energiavonalak mentén. Ezeket a vonalakat energia-meridiánoknak nevezik.

Ezek a meridiánok segítik az életerő, a Chi áramlását. Ha a meridiánok nem működnek megfelelően, stimulálhatjuk őket akupresszúrával. 12 meridián van, melyek összekapcsolják a legfontosabb szervezeket, ám ha az egyik nem működik hatékonyan, a szervezet elveszti az egyensúlyát.

Ha a test bizonyos pontjait megnyomjuk, csökkenthetjük a szorongást, és a depresszió hatásait. Hasonló az akupresszúrához, de tű helyett az ujjunkat használjuk. Ha a CV17 nevezetű területre nyomást gyakorolsz, azonnal érezni fogod a hatását. Ez a pont a mellkas közepén van, mely alapvetően a test energiáinak epicentruma, az ember érzelmeit képviseli. Stressz esetén leginkább ez a terület érintett. A CV17 segít fenntartani a yin és yang energia szinteket a szervezetben, egyensúlyt teremtve. Az akupresszúra szakemberei szerint, már egy kis nyomás is képes meggyógyítani az idegrendszert és erősíteni az immunrendszert.

  • A CV17, a „nyugalom tengerének” középpontjában helyezkedik el. A szegycsont alatt található 4 ujjnyival, szinte a mellkas közepén.
  • Első lépésként azonosítsd ezt a pontot, óvatosan simíts végig a szegycsontodon. Ott van, ahol érzékeled a csont dőlését, ferdeségét.
  • Most ülj le, és kulcsold össze a kezedet, mintha imádkoznál.
  • Gyakorolj enyhe nyomást a CV17-re, a hüvelykujjaid segítségével. Tartsd ki 2-3 percig.
  • Hunyd le a szemed. Ne légy feszült. Lélegezz ki és be, szépen, nyugodtan.
  • Testtartásod legyen egyenes, de lazítsd el a vállaidat és a nyakadat.
  • Ha nehezen alszol éjszaka, akkor is kipróbálhatod ezt a módszert. Biztos lehetsz a pozitív hatásában.

A CV17 nem csak a stressz és szorongás csökkentésére szolgáló pont, hanem hatékonyan alkalmazható a depresszió, a hormonáliszavar és a Poszttraumás stressz (PTDS) esetén is.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10+1 egészségügyi probléma, melyről elsőként a kezed árulkodik

10+1 egészségügyi probléma, melyről elsőként a kezed árulkodik

A szervezet mindig időben jelzi, ha nem érzi jól magát, a baj csak az, hogy sokan nem értik ezt a fajta jelbeszédet. Márpedig elejét veheted a betegségeknek, ugyanis sok esetben elég, ha megvizsgálod a kezedet!

Tovább »
Hogy alakul az év végéig az egészségi állapotod? - A Szent Teknős megjósolja!

Hogy alakul az év végéig az egészségi állapotod? - A Szent Teknős megjósolja!

Számtalan mitológiában jelenik meg a teknős szent állatként. Kínában, Japánban, Indiában és sok helyütt a mai napig mélyen hisznek erejében és tisztelik, hiszen a hosszú élet és az egészség szimbóluma. Jó életet biztosít és végtelenül bölcs, hiszen oly sokáig él, hogy az idő alatt sok mindenről tudomást szerez. Így árulhatja el most a Szent Teknős, hogy alakul az egészségi állapotod az év végéig!

Tovább »
Turbózd fel szervezetedet az őszre lékúrával, és fogyj!

Turbózd fel szervezetedet az őszre lékúrával, és fogyj!

Tavasszal és ősszel érdemes egy intenzív tisztítókúrát végezned, hogy a nyár során felszedett pluszkilóktól megszabadulj, illetve, hogy feltöltsd szervezetedet létszükséges vitaminokkal a téli megfázásos időszak előtt.

Tovább »

Kalkulátor

Horoszkóp és őrangyalok

Az angyalok a mennybolt csillagai között élnek. Minden csillagjegynek és bolygónak van őrangyala. Ha sikeresen kapcsolatba szeretnél lépni a saját őrangyaloddal, akkor az asztrológia jó kiindulópont lehet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Katharine Wood

Horary asztrológus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Katharine Wood

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép