FÉSZEK

Az év trendszínei a lakberendezésben

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne tudná, hogy az öltözködéshez hasonlóan, a lakberendezésben is megvannak az év trendszínei. Csak éppen néha nagyon nehéz eligazodni közöttük. Összeállításunkból megtudhatod, milyen színek most a menők a lakásodban.


Optimista napsárga

A szakértők szerint a 2009-es falfesték színe – idén felejtsd el a tapétát! – egyértelműen a sárga, ebből is az élénk, világos árnyalat. Lehetséges, hogy éppen a mai válságos időkben a sárga meleg frissességére van szükségünk? Óvakodj azonban a narancsszíntől, mert az idén már elcsépeltnek, közhelyesnek számít. Azonban biztos, hogy a napsárga lesz az irányadó falárnyalat, persze ezen kívül még van néhány divatos szín, amit bátran kipróbálhatsz.

 

A tervezőket – a divat terén is – éppen azért ihlette meg, mert úgy érzik erre a megnyugtató színre van szükségünk. Hátha optimizmust ad a politikai és társadalmi megújuláshoz. Sárgára fel! És ne csak a falakon, hanem a divatfronton való megjelenésére is számíts!

 

 

Lila mindenütt

A lila a tavalyi őszi-téli kifutók kollekciójában jelent meg újra, és indult el hódító útjára. Várható volt, hogy idővel megjelenik a lakberendezésben is. Ezért, ha igazán divatos lakást szeretnél és vonz ez a szín, ne fogd vissza magad. Ráadásul a lila esetében árnyalatnyi megkötés sincs: hiszen teljesen mindegy, hogy sötétebb vagy világosabb színt választasz, mindenképpen trendivé varázsolhatod otthonodat. 

 

 

A kék az „új zöld”

Nemcsak a környezetvédőknek köszönhettük az elmúlt években a zöld szín elterjedését minden téren és térben. Hiszen, ha jobban belegondolunk igazán praktikus szín, legyen az egy melegebb vagy egy kicsit türkiszes hidegebb árnyalat. A lényeg a lényeg, hogy idén letűnőben van a zöld és helyére új trónkövetelő, méghozzá a kék lép. Próbáld ki, milyen például király- és tengerkéket meleg, krém- és homokszín bútorokkal kombinálni. Meglátod, egész évben eluralkodik rajtad a felhőtlen strandhangulat.

 

 

 

High-tech szürke és meleg bordó és barna az elegancia jegyében

Mondhatni meglepő módon 2009-ben újra beköszönt a szürke, a bordó és barna kora – méghozzá az elegancia jegyében. Ha azt gondoltad eddig, hogy a szürke unalmas, akkor képzelj magad elé fehér és fekete bútorokat, kiegészítőket grafitos, ezüstös háttérrel, függönnyel. Az ezüst népszerűsége még a kilencvenes évekre vezethető vissza, amikor a fa ára csökkent és az igazi luxust a metál és üveg jelentette. Most ez az időszak újból virágkorát éli majd szinte a szürke összes árnyalatával.

És, ha még mindig nem sikerült volna meggyőznünk, hogy a szürke nem is olyan unalmas szín, akkor is van néhány ütős tippünk, ha ragaszkodnál az eleganciához. Például dobd fel a monoton és túlságosan is ultramodernnek tűnő ezüstös bordó vagy akár csokoládébarna textilekkel. Ígérjük, a hatás nem marad el!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL