FOGYÓKÚRA

Japán anti-cellulit és zsírégető program

Szerző:
Szabó Anna
A japán nőkön szinte sosem látni narancsbőrt. A felkelő nap országában minden az egyensúlyról szól. A japánok két csoportba sorolják az ételeket – yin és yang. A kiegyensúlyozott táplálkozás segít a narancsbőr elleni küzdelemben és serkenti a szellemet és testet is egyaránt. Próbáljuk ki!
A yin csoportba tartoznak a méregtelenítő ételek, a yang-ba pedig az emésztést serkentő ételek.

Yin

Minden zöldség ide sorolható. A spárga és az articsóka tisztítják a májat, a saláta, a káposzta, és a zöldbab szintén nagyom egészségesek. A fekete retek kiválóan szolgál az epehólyagnak, a fehér retek pedig megakadályozza zsírtöbblet lerakódását. A köles vizelethajtóként is kiváló, az árpa tisztít az állati zsiradékoktól, amit a téli hónapokban könnyen elraktározunk.

Yang

A nyers hal fogyasztása kellő mértékben serkenti az anyagcserét, amellett rengeteg fehérjét tartalmaz. Az erős ételek, fűszerek (pl. a wasabi) szintén pozitív hatással vannak az anyagcserére. A sushi egyik alapanyaga az alga, rengeteg olyan ásványi anyagot tartalmaz, amely igencsak serkenti az emésztést. Érdemes ázsiai szupermarketekben körülnézni, mert rengeteg, az egészség számára értékes étel alapanyaghoz juthatunk.



A zöldségek képesek eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből


Néhány zöldség aktívan részt vesz a méregtelenítésben, mint a spárga, az articsóka – megszabadítják a májat a méreganyagoktól, és tisztítják a vért is. Sok zöldség serkentőleg hat a májra, mint a saláta, káposzta vagy a zöldbab. A fekete retek kiválóan szolgál az epehólyagnak, a fehér retek pedig megakadályozza zsírtöbblet lerakódását. A téli hónapok alatt a májat sokkal jobban leterheljük, ezért kezdjük a tavaszt sok gyermekláncfűlevél fogyasztásával. Nyersen fogyasztva kissé keserű lehet, de tea formájában is fogyaszthatjuk, vagy salátába tehetjük, erre remek a csalánlevél is.



Gomba

A szárított shitake gomba vagy a japán erdei gombák is remek hatással vannak a lerakódott zsírokra. Ehetjük levesekben, vagy tésztával esetleg rizzsel is.


Hüvelyesek

A köles remek vízhajtó, míg az árpa segít a lerakódott zsírokat bontani. Mindkettő gazdag rostokban.


Tengeri herkentyűk

A Kombu (egy algafajta) nagyon népszerű Japánban és fogyasztó hatása miatt is igen közkedvelt, mindazonáltal tele van ásványi anyagokkal. Elég ízetlen, ezért szinte bármivel lehet fogyasztani. A Nori (szintén egy algafajta), amit a sushiban szoktak felhasználni, segít az állati zsiradékot átalakítani.


Zsírégetők

A gyömbér a szó szoros értelmében zsírégető. Reszelve vagy szeletelve is hozzáadhatjuk az ételhez. Gyümölcsléhez is adhatjuk, vagy majonézhez a salátákba.


Kedvenc „gyógymódjaink”, modern hölgyeknek


Egy masszás, ami segít abban, hogy a combunk erősödjön hosszában.
Hogyan működik? A masszázs folyamán széttördelik a zsírt, ami megkönnyíti a fogyást és a narancsbőr eltűnését is.


Tipp


Mielőtt megkezdené a kozmetikus a masszást, győződj meg arról, hogy elektromos vagy mágnes hullámos kezelést alkalmaz-e. Ezek segítségével ugyanis könnyebben fel lehet masszírozni a lerakódott zsírpárnákat. Emellett felpezsdíti a vérkeringést és erősíti a bőrt.

Mielőtt elmennél egy ilyen masszázsra, keresd fel az orvosodat, és kérj egy alapos vizsgálatot, hiszen minden ember más, így a masszőz testhez álló masszázst hajthat végre, amire valóban szükséged van.


Természetes „gyógymód” a „természetes” szépségeknek


{HUSVET2009}
A masszázs folyamán használjunk különböző illóolajokat, amik a bőrbe bejutva serkentik az anyagcserét, és megmozgatják a lerakódott zsírokat. Nagyon jó erre a célra a fekete bors, rozmaring, ciprus, ánizs, boróka, geránium, mandarin, és a narancsvirág. Ezután agyagpakolás szükséges, ami kiszívja a felesleges vizet a testből és a felszabadult méreganyagokat is magába szívja. Ezt lezárva kenjük be testünket vörös algából készült szérummal, ami szintén zsírégető hatású.


Mozgásprogram a combokon lerakódott zsír és narancsbőr ellen


Gyakorlatainkat bárki elvégezheti, a lényeg, hogy közben figyeljünk a helyes levegővételre. Ezek a gyakorlatok erősítik, ugyanakkor karcsúsítják is a combokat.


Kifeszítés

1. lépés

Térdeljünk le egy szivacsra vagy törölközőre. A másik lábunkkal zárjunk 90 fokos szöget a talaj és a lábszárunk segítségével. Egy szék segítségével toljuk előre a behajlított lábunkat. A hátunk legyen egyenes és ügyeljünk arra, hogy a lábunk vállszélességben legyen.
Miközben toljuk előre magunkat, ügyeljünk arra, hogy a térdünk mozduljon túl a lábfejünkön. Ezt, minkét lábbal ötször végezzük el, majd háromszor ismételjük meg.




2. lépés

Vegyük fel az előbbi kezdőpozíciót. Majd a szék segítsége nélkül, a behajlított lábunkra támaszkodva toljuk előre magunkat, ebből a pozícióból, dőljünk még előrébb, úgy, hogy kezünket a talajra tesszük, magunk elé. A könyökünk érintse a padlót. Mielőtt visszatérnénk a kezdő pozícióba, vegyünk minden alkalommal öt mély lélegzetet. Ezt ismételjük meg ötször mindkét lábon.

 

3. lépés

Ismét vegyük fel az előbbi kezdő pozíciót. A behajlított lábunk felé ismét toljuk ki magunkat, majd fordítsuk el törzsünket mindkét oldalra, közben mindkét karunkat nyújtsuk, és érintsük össze oldalt a tenyerünket. Ezt ötször ismételjük meg, majd váltsunk lábat.

Belső combok formázása

1. lépés

Feküdjünk a jobb oldalunkra, fejünket tegyük a karunkra, a tenyerünk legyen a talaj felé. A lábunk kissé legyen hajlítva. A felső lábunkat emeljük fel, de kizárólag combból mozogjunk. Miközben emeljük a lábat, nyújtsuk ki. A levegőt emelésnél vegyük, és leeresztés közben fújjuk ki. Mindkét oldalon tizenötször végezzük el.


 
2. lépés

Ugyanaz a kiinduló pozíció, mint az előbb. A felső lábunkat viszont most köröket írjunk le. Ha kicsit nehéznek találjuk, a kezünkön megtámaszkodhatunk. A levegővétel ugyanaz, mint az előbbinél, és szintén 1tizenötször végezzük el mindkét irányban.



3. lépés

A kiinduló pozíció szintén ugyanaz, egy nagy különbséggel. A lábak nem érhetik a talajt. Az alsó lábat, meg kell tartani a talaj fölött párhuzamosan. Minden emelésnél próbáljuk meg egyre magasabbra emelni a lábat. Szintén tizenötször végezzük el, mindkét oldalon.

4. lépés

A kezdőpozíció szintén ugyanaz, de most az alsó láb fog dolgozni. A felső lábat tegyük keresztbe a másikon és alsó lábat emelgessük, de ne túl magasra. Háromszor tízet végezzünk el mindkét oldalon.



Guggolás

1. lépés

Álljunk fel. Segítségképpen tegyünk egy összecsavart törölközőt a sarkunk alá. A kezünket tegyük a testünk mellé tenyérrel befelé. Egyenes háttal végezzünk guggolást, minden guggolásnál a kezünket tegyük előre. Minden guggolásnál tartsuk meg magunkat a pozícióban, majd álljunk fel. Ezt tízszer ismételjük meg. Közben figyeljünk a helyes levegővételre.

2. lépés

A gyakorlat hasonló az előzőhöz, csak vegyük ki a sarkunk alól a törölközőt. Álljunk fel, kezünket tegyük magunk elé, párhuzamosan a talajjal. Végezzünk guggolást, úgy, hogy fenekünk a sarkunk mögé kerül guggolás közben, mintha le akarnánk ülni. Ezt tízszer ismételjük meg. Közben figyeljünk a helyes levegővételre.


Sarokemelés

1. lépés

Álljunk fel, támaszkodjunk neki a falnak hátunkkal. Lábunkat kissé hajlítsuk be. Emeljük meg mindkét sarkunkat egyszerre. Majd helyezzük vissza anélkül, hogy érintenénk a talajt. Ebből csináljunk három tízes szettet.


2. lépés

Álljunk kis terpeszbe. A lábunkat enyhén hajlítsuk be. Kezünket tegyük a fenekünkre, majd a sarkunkat kezdjük emelni. Az emelés során a kezünk szép fokozatosan, nyújtva kerüljön a fejünk fölé. Ebben a pozícióban tartsuk meg magunkat pár másodpercig. Ebből csináljunk három tízes szettet.


Nyújtás

Térdeljünk le egy szivacsra vagy törölközőre. A másik lábunkkal zárjunk 90 fokos szöget a talaj és a lábszárunk segítségével. Kezünket tegyük a térdünkre, majd toljuk magunkat hátra, úgy, hogy közben a lábunk kiegyenesedje. Amikor ez megtörtént, tegyük a tenyerünket a talajra, úgy, hogy a könyökünk ne érje a padlót, mégis kissé hajlítsuk be kezünket. Lélegezzünk mélyeket.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL