2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A szemléletformálás ereje és fontossága - Nyereményjátékkal!

Szeretünk tudni dolgokat. Szeretünk biztosak lenni dolgokban. Meg vagyunk győződve bizonyos dolgokról, hogy azok úgy vannak, ahogy mi gondoljuk, ahogy mi látjuk. Ez ad számunkra bizonyosságot és biztonságot. Belekapaszkodunk az egyes hiedelmeinkbe, és a végsőkig kitartunk, hogy elhitessük önmagunkkal és a külvilággal, hogy márpedig ez így és úgy van.

1954-ig teljesen elfogadott volt, hogy az egymérföldes távot nem lehet lefutni 4 perc alatt. Senkinek sem sikerült. Aztán 1954-ben Roger Bannister áttörte ezt a határt, és teljesítette az egy mérföldet 3:59.4 alatt. Ezután mindössze 46 napra volt szükség ahhoz, hogy jöjjön egy másik futó, aki szintén négy perc alá tudott menni. Vajon véletlen? Vajon véletlen, hogy évtizedeken keresztül lehetetlennek bizonyul, már-már elfogadják ennek tényét, aztán jön valaki, aki ezt az egészet nem fogadja el, és megcsinálja? Ami az egészben a legérdekesebb, az ezután következő időszak. Valaki bebizonyította, hogy lehet négy perc alá vinni az egymérföldes futás idejét, majd a következő időszakban több férfinek is sikerült ezt bizonyítani. Manapság pedig már egy profi középtávú futónál ez az alap.

Ma már egy teljesen új szemléletmóddal tekintünk erre

Valaki, akinek más volt a szemlélete, megmutatta, hogy lehet másképp, jobban. Ennek köszönhetően fejlődött előremutató irányba az egész (futó)társadalom. A pozitív irányba történő szemléletformálás fejlődést von maga után. Szemléletformálás nélkül nincs fejlődés. Ha nincs fejlődés, visszafejlődés van, hiszen nincsen stagnálás. Ezért fontos, hogy formáljuk, fejlesszük a szemléletünket.

A fenti példa csak egy a rengeteg kisebb-nagyobb jelentőségű lehetséges példából, amit be lehetne mutatni, nem a példán és a kiragadott mozzanatokon van a hangsúly, hanem a folyamat fontosságán.

A saját életünkben ez nem feltétlenül ilyen nagy léptékű helyzetekben jelenik meg, de ha csak egy olyan kérdést felteszel magadnak, hogy "Mi az, amiről most teljesen másképp gondolkodok, amit teljesen másképp szemlélek, mint 5-10 évvel ezelőtt?", akkor nagyon könnyen találhatsz erre példákat, hogy hogyan változott a szemléleted, gondolkodásmódod - és ez hogyan szolgál téged most.

Ha pozitív irányba szeretnénk fejlődni az életünkben, foglalkoznunk kell a szemléletmódunk alakításával, hogy az minket és az előttünk álló célok felé való törekvésünket szolgálja. Ebben számtalan eszköz tud minket segíteni (meditáció, képzések, beszélgetések, negatív és pozitív tapasztalatok, életesemények, stb.), ám az egyik legnagyobb ereje a könyveknek és az olvasásnak lehet.

Egy remek (önfejlesztő) könyv igazán jó társunk tud lenni a saját fejlődési utunkon

Nem csak az információ miatt, amit átad, hanem a szerző "miért"-jének megértése által is, vagyis ahogy eljutunk addig, hogy átlátjuk, a szerző hogyan jutott arra az álláspontra, amiről éppen ír. Az olvasás szinte észrevétlenül képes formálni a szemléletünket - nem elhinni kell mindent az adott könyvnek, hanem együtt gondolkodni a szerzővel. Ez megtaníthat a kritikus gondolkodásra és ezáltal a saját hamis, többé nem szolgáló hitrendszereink felismerésére és átformálására.

A MotiBooks Kiadó (a Guruló Egyetem utódjaként) azért jött létre, hogy ilyen szemléletformáló és jellemfejlesztő könyveket mutasson be azoknak magyar nyelven, akik elkötelezettek a saját fejlődésük és ezáltal a világ fejlődése mellett. Olyan szerzők tollából válogatunk, akik amellett, hogy egy teljes életet élnek, valami jelentőset alkottak és alkotnak a világban. Az ő könyveiken keresztül lehetőséget kapsz arra, hogy a saját szemléletedet és jellemedet is fejleszd, formáld, amivel sokkal könnyedebbé válhat a személyes életed, és ezáltal a világ számára is valami nagyszerűt tudsz alkotni.

Játssz velünk, és nyerd meg a 4 könyvből álló könyvcsomagot a MotiBooks Kiadó jóvoltából! >>

 

 

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A szervezet vízvisszatartásának 5 alapvető jele - Így kezeld a problémát!

A szervezet vízvisszatartásának 5 alapvető jele - Így kezeld a problémát!

Testünk nagyrésze víz, ezáltal minden egyes szervünk tartalmaz vizet. Azonban időnként megesik, hogy a szervezet túl sok vizet tart vissza, és ez káros mind az egészségre, mint a szépségre. Ha túl sok víz van a szervezetben, azt vízvisszatartásnak nevezzük.

Tovább »
Ez egy hihetetlenül brilliáns és rendkívül kreatív vizuális teszt

Ez egy hihetetlenül brilliáns és rendkívül kreatív vizuális teszt

Nem egy egyszerű vizuális teszt, hanem kimondottan kreatív, így sokkal jobban próbára teszi az elmédet! A tesztnek lehetősége van arra, hogy becsapja az elmédet! De vajon hagyod is neki? Mennyire látsz át ezeknek a feladatoknak a trükkjein? Nem csak kiváló látásra van szükség az elvégzésükhöz, hanem nagyfokú vizuális készségre is. Mindjárt kiderül, hogy benned vajon meg van-e mindkettő!

Tovább »
Milyen a szerelmi életed, és hogyan jutsz túl a szakításon? - Válassz egy muffint, és kiderül!

Milyen a szerelmi életed, és hogyan jutsz túl a szakításon? - Válassz egy muffint, és kiderül!

Ezt a tesztet egy spanyol pszichológuscsoport állította össze, melyben csodálatos desszertekkel illusztrálták az egyes személyiségtípusokat. Nincs más dolgod, mint kiválasztani egy muffint, amelyet szívesen fogyasztanál el a szerelmeddel, és máris megtudod, melyik szerelmi típusba tartozol. És ha ez nem lenne elég, az is kiderül, hogyan juthatsz túl a legkönnyebben egy szakításon.

Tovább »

Kalkulátor

Meditációs technikák

A meditáció megnyugtatja a testet, a lelket, és ellazít. És ha még nyugodt, csendes környezet is párosul hozzá, akkor igazi kikapcsolódást nyújt. Válaszd ki, melyik típusú meditációs technikára van jelenleg szükséged, és máris kipróbálhatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép