2018. május 27. - Hella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. május 27. - Hella
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Vajon meddig bírnád egy másik bolygón? - A világűr titka

Még mindig nem bizonyított tény, hogy csak a Föld nevű bolygón van élet. Ugyanakkor vannak olyan égitestek, melyek esetében csak az odaútra válthatnál jegyet, vissza nem jöhetnél. Ha kíváncsi vagy, meddig bírnád egy másik bolygón, és mi történne veled, ha egyszer eljutnál oda, akkor olvass tovább!

Merkúr

Időtartam: kevesebb, mint egy perc. 
A 400 oC-os hőhullám miatt, az emberi test kevesebb, mint egy perc alatt teljesen felhólyagosodna, és megégne.

Vénusz

Időtartam: 1 másodperc.
Szó szerint szétolvadnál a 450 oC-os lávában és szén-dioxidmérgezést is kapnál.

Mars

Időtartam: kevesebb, mint 1 perc.
Az alacsony légköri nyomásnak köszönhetően a testfolyadékok, mint például a könnyek és a nyál, felforrnának. A légkör poros, és 96%-a szén-dioxid. Valószínűleg a fulladás hamarabb végezne veled.

Jupiter

Időtartam: kevesebb, mint 1 másodperc.
Először is, a légköri nyomás 10-szerese a Földhöz képest, így földimogyoró méretűre zúzná össze a testet. Másodszor, a turbulens viszonyok is lehetetlenné tennék az életet.

Ló (hold)

Időtartam: kevesebb, mint 10 másodperc.
A Jupiter negyedik legnagyobb holdja. A Naprendszerben ezen a testen a legnagyobb a geológiai aktívitás. 400 aktív vulkán található itt, a levegő 90%-ban kén-dioxidot tartalmaz. Súlyos szemirritációt okoz, ami halálhoz vezet.

Szaturnusz

Időtartam: kevesebb, mint 1másodperc.
Nincs szilárd felület, ahova lépni lehetne, az atmoszféra 96%-ka hidrogén. A bőröd azonnal kékre váltana, és a turbulens áramok darabokra tépnének.

Titán

Időtartam: kb. 5-7 perc.
Itt minden rendben van. Vastag atmoszféra, optimális légnyomás, szilárd talaj, de a problémát a levegő 96%-os nitrogén tartalma okozná. A halál itt viszonylag békés lenne. Nem tudod mikor hallsz meg, nem a nitrogén fullaszt meg, hanem az oxigén hiánya.

Enceladus

Időtartam: Kb. 15 másodperc.
A látszat megtévesztő lehet, a legjobb példa erre a Szaturnusz ezen holdja. Szilárd a felülete, és úgy tűnik, hogy lakható. De nagyon hideg, -198 oC. Valószínűleg meghalsz a hidegrázás, az oxigén és a felületi nyomás hiánya miatt.

Uránusz

Időtartam: kevesebb, mint 1 másodperc.
-200 oC-ok uralkodik a bolygón és a légköri nyomás elviselhetetlenül nagy. Ha nincs szilárd felület, a hatalmas légköri nyomás azonnal szétlapít.

Neptun

Időtartam: kevesebb, mint 1 másodperc.
Mint más gázból álló bolygókon, az erős áramlatok, a szél itt is azonnal elfújna. A szél sebessége eléri a 2.200 km/ órát is. Emellett a hőmérséklet -210 oC-ok. A halál azonnal bekövetkezne.

 

Napjainkban lehetetlennek látszik, hogy valaha is megéljünk ezeken a helyeken. Meg kell mentenünk a saját bolygónkat, az otthonunkat… a Föld mindannyiunké.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

13 dolog, mely akaratlanul is rendezetlenné teszi a lakást - Alakítsd át az otthonodat

13 dolog, mely akaratlanul is rendezetlenné teszi a lakást - Alakítsd át az otthonodat

Gondoltad volna, hogy a hálóban elhelyezett nagyméretű tükör növeli a takarításra fordított időt, netán azt, hogy a sötét árnyalatú lámpabúra közvetve növeli az áramszámlát? Rengeteg minden van a lakásban, amihez már észrevétlenül hozzászoktál, ám az igazság az, hogy gyakorta kellemetlen légkör és káosz alakul ki. Érdemes megfogadni tippjeinket, ha valóban rendezett és harmonikus otthont szeretnél!

Tovább »
Megtalálod mind a 12 rejtett állatot a képeken?

Megtalálod mind a 12 rejtett állatot a képeken?

Jól tudjuk, hogy az állatok az álcázás nagymesterei. Ez az evolúció műve, hogy azzal segíti a benne élőket, hogy olyan külső adottságokkal ruházta fel őket, hogy képesek legyen beleolvadni a természetbe és hogy tökéletesen álcázhassák magukat. De vajon sikerült nekik olyan jól, hogy még egy éles, gyakorlott szempár se legyen képes kiszúrni őket?

Tovább »
Melyik a legerősebb állat szerinted? - Választásod feltárja, milyen ember vagy valójában

Melyik a legerősebb állat szerinted? - Választásod feltárja, milyen ember vagy valójában

Választásaink, döntéseink nemcsak a sorsunkat határozzák meg, hanem árulkodnak a személyiségünkről. Az alábbi teszt megmutatja, hogyan gondolkodsz az életről és milyen a személyiséged. Könnyen lehet, hogy sok mindennel még te is csak most szembesülsz először, ezért mindenképpen teszteld magad!

Tovább »

Kalkulátor

Hajfestési kisokos

A rengeteg hajfestéknek, színezőnek köszönhetően szabad utat engedhetsz a fantáziádnak. Ám a drasztikus módon történő beavatkozás nem mindig marad következmények nélkül. Tudj meg hát mindent a hajfestési módszerekről, mielőtt belevágsz!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Maya jósnő

Angyalkártya jós

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Maya jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép