KÖZÉRZET

Tudod, hol találhatók a testedben a szinuszok - Megmutatjuk, hogyan tisztítsd meg őket két lépésben

Szerző:
Szabó Anna
Gyakran hallottad már a sinus szót, de tudod, hogy valójában mit jelent? A szinuszok tulajdonképpen levegővel teli zsebek, melyek a felső arc csontjai mögött, a szemek, az arc, az orr és a homlok mögött találhatók. Igen, a szinuszok légterek a koponya és az arc csontjai mögött, és időnként szükség van a tisztításukra.

Összesen, négy páros üreg van, de feladatuk annál jelentősebb. A felsőlégút részei, az orrtól a torokig. A paranasalis sinusaink - az orr közelében lévő koponyacsontok mögötti légterek – segítik az orron keresztül belélegzett levegő nedvesítését és szűrését. Más szavakkal, ezek az üregek aktívan szűrik, eltávolítják a részecskéket a belélegzett levegőből. Lehetővé teszik a hang intonációt és a rezonanciát. Segítenek megtartani az agy súlyát, könnyítenek azon a légüregek. Betegség esetén ezek az üregek nyálkával telítődhetnek.

Miért szükséges a megtisztításuk?

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor megfázik, és úgy érzi a feje, az arcürege tele van, nehéz. Miért is? Ilyenkor a megfázást okozó vírusok megtámadják a felsőlégúti traktust is. Ez a támadás az arcüreg megduzzadását okozza, és fokozza nyálkahártya váladék termelését. Hiszed vagy sem, ez a nyálka döntő fontosságú az egészségünk szempontjából. A vastag, nyákos anyag hasznos, segít elpusztítani a kórokozókat, csapdába ejti azokat. Nézzük is a két természetes módszert, amivel kitisztíthatod!

1. Akupresszúra

- Told a nyelvedet a felső szájpadlásodnak.

- Nyomd meg ujjaddal homlokodat, a szemöldökeid között.

- 20 másodpercig tartsd ki.

A torkod hátulján némi mozgást érezhetsz, ez az, amit el kell érned. Annak a jele, hogy a nyálka lágyul, és egy kicsit lecsökken. A folyamatot lehet, hogy többször meg kell ismételned a megfázás során.

2. Nyírokcsomó stimulálása

- Az ujjhegyeidet használva határozottan nyomd meg a kulcscsontod közti területet, ahol a csontok találkoznak.

- Ujjaid összeillesztésével formálj V alakot.

- A tenyerek között kialakult V-alakú nyilat, illeszd a megfelelő helyre, és végezz pumpáló mozdulatokat. Addig csináld, amíg nem érzed, hogy a nyálka távozik.

Ez a módszer a nyirokrendszert stimulálja, a nyirokcsomók körül „szívó” hatást idéz elő. Ez hatékonyan megnyitja az arcüreget. Nem ritka, hogy a folyadék gyors mozgását észleled, ha helyesen végzed a gyakorlatot. Az első technikához hasonlóan, lehet, hogy többször meg kell ismételned. De meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad.

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL