5 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
15 dkg reszelt parmezán
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
Só, őrölt bors
A vajból a liszttel nagyon világos rántást készítünk, és egy liter hideg vízzel engedjük fel. Megsózzuk, és nagyon erősen megborsozzuk. Fedő alatt, kis lángon öt percig forraljuk. Közben a sajtot lereszeljük, és külön tálkában az asztalra tesszük. A levesestálban a tojás sárgáját a tejföllel simára keverjük, és erre öntjük, kevergetve a forró levest. A sajtot ki-ki a tányérjára szedi, és erre meri rá a forró levest.
30 dkg kolbász
½ kg savanyúkáposzta
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
Só, pirospaprika, szemes bors
A tálaláshoz tejföl
Az olajból és a lisztből paprikás rántást készítünk, rádobjuk a kifacsart hordós káposztát, és egy liter vízzel felengedjük. Levével együtt hozzáadjuk a megfőtt, kockákra vágott kolbászt, és az egészet jó puhára főzzük. Tálalás előtt beleöntjük a tejfölt, és ha a káposzta nem volna elég savanyú, ecettel utánaízesítjük.
40 dkg burgonya
4 tojás
5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 húsleveskocka
Só, pirospaprika, babérlevél
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy liter hideg vízzel leöntve a húsleveskockával meg egy kevés sóval ízesítjük. Beletesszük a babérleveleket, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. A vajból vagy olajból a liszttel világos rántást készítünk, a pirospaprikával elkeverjük, és besűrítjük vele a levest. Egy pár csepp ecettel pikánsra savanyítjuk, felforraljuk, és egyenként úgy ütjük bele a tojásokat, hogy egészben maradjanak. Nagyon kis lángon még öt percig forraljuk, de nem keverjük meg, hogy a tojások egészben maradjanak. Gazdagon megtejfölözve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK