Aki megfejti ezt a 4 feladványt, annak idős korára is vágni fog az esze

Melyik a biztonságos?

Tom az erdőben sétált, és hirtelen belépett egy nagy házba. A ház elhagyatottnak látszott, úgyhogy Tom úgy döntött, megnézi. De amint belépett, bezárult mögötte az ajtó. Tom megtalálta a leírást, amely szerint az ajtó zárva van, de van négy másik ajtó, amit használhat. A probléma az, ami az ajtók mögött van.

Ha Tom kinyitja az első ajtót, akkor egy tartályba kerül, amiben éhes cápa van.

A második ajtó mögött víz van.

A harmadik ajtó mögött lévő helyiség gázzal van tele.

Ha Tom a negyedik ajtót választja, egy sorozatgyilkos várja láncfűrésszel, aki 1918 óta embereket öl, és már több mint 100 emberrel végzett.

Kérdés: Melyik ajtót választja Tom a túlélésért?

Kártyák

Adam 52 lapos kártyát kapott a barátjától, és tudja, hogy a halomban 13 kártya néz felfelé, és a többiek véletlenszerűen lefelé vannak fordítva. Adam szeme el van fedve és nem látja a kártyákat. Két paklit kell létrehoznia felfelé néző kártyalappal a tetején.

Kérdés: Hogyan teheti meg?

A különös tárgy

Melyik tárgy nem tartozik a csoportba?

A jegyárus

A süketnéma ember megállt a jegypultnál metróállomáson. A jegyek 50 centbe kerülnek. Az ember egy dollárt adott, a jegyárus pedig két jegyet adott neki anélkül, hogy ellenőrizte volna.

Kérdés: Honnan tudta a pénztáros, hogy a férfinak két jegyre van szüksége?

Megoldás

1. Bár a gyilkos brutálisan hangzik, de több mint 100 éves lenne 1918 óta, és valószínűleg már halott vagy legalábbis túl öreg ahhoz, hogy a láncfűrészt használhasson. Tehát a helyes válasz a 4. ajtó.

2. Adamnek le kell vennie az első 13 kártyát a tetejéről, és egyszerűen át kell ugrani őket.

Íme, egy példa: Az első 13 kártyát a tetejéről levesszük, és azt mondjuk, hogy az első pakliban kilenc felfelé néző kártya van. Ez azt jelenti, hogy maradék pakliban 4 felfelé álló lapnak kellene lennie, de mint azt tudjuk, hogy kártyacsomag 52 kártyából és abból 13 nézett felfelé. Ha felfordítja az első paklit, akkor négy kártya néz felfelé, kilenc pedig lefelé.

3. A furcsa tárgy az első, mert ez az egyetlen, amely nem rendelkezik egyedi vonással.

A második alakja kerek, amely különbözik bármely más formától.

A harmadik alaknak körül nincs kék vonal.

A negyedik forma színe eltér, és az ötödik alak sokkal kisebb.

Tehát a válasz az első forma, mert ez az egyetlen, ami nem furcsa.

4. A süketnéma ember négy negyed dollárost adott, így a jegyárus tudta, hogy 2 jegyet szeretne. Ellenkező esetben csak 2 negyed dollárost kapott volna.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL