Jól vág az eszed? - Ha megtudod fejteni ezt a 2 rejtélyt, akkor minden bizonnyal igen!

 

Van nekünk egy bizonyos Charlesunk, aki két rejtély középpontjában is áll. Nyomozd ki a következő 2 vele kapcsolatos esetet:

 1.

Charles híres gyógyszerész volt. Sikerült egy olyan gyógyszert kifejlesztenie, amely meggyógyítja a gyógyíthatatlan betegségeket. Kollégái nagyon irigykedtek a sikerére, és úgy döntöttek, hogy megölik és ellopják a gyógyszer képletét. Az egyik laboratóriumi munkás éjjel bement Charles irodájába, és összeverte. Charles felismerte, de nem tudott segítséget kérni, mert elájult. Egy biztonsági őr talált Charlesra, amikor a munkanap végén ellenőrizte az épületet, és mentőt hívott. Charles szerencsére túlélte, és a következő 4 kollégája áll gyanú alatt: John, Nicola, Felix és Michael.

Kérdés: Ki próbálta megölni Charles-t, ha abban az időben mind a négy férfi jelen volt a laboratóriumban és mindegyikük fedezte egymást? Bár ezt a különös számokkal ellátott cetlit találtak Charles zsebében: 28., 27. és 57.

 2.

Az előbbi esetet követően Charles felmondott. Úgy döntött, hogy életét egy otthonos kis házban tölti le a szülővárosának külvárosában. A postás mindennap levelet vitt neki, egy élelmiszer-szállító vitte neki az ételt, és egy újságkihordó mindennap kidobja neki a friss újságot. Pénteken a postás kivitette a szokásos leveleket, és meglátta, hogy Charles a vérében fekszik a konyhában a padlón. Azonnal hívta a rendőrséget. A rendőr megvizsgálta a bűncselekmény helyszínét. Az asztalon volt néhány üveg tej, kenyér, pirula, kulcstartó és a keddi újság. A postásra és a két szállítmányozóra terelődött a gyanú.

Kérdés: Ki ölte meg a szegény Charles-t?

 

Megoldás

1. Nicola a tettes. Charlesnak sikerült leírni, amint meglátta a gyilkost. Vegyészként periódusos rendszert hívta segítségül, vagyis a számok a kémiai elemek számával egyeznek: 28 - Ni (nikkel), 27 - Co (kobalt), 57 - La (lantán).

2. Az újságkihordó a tettes. Charles legutóbbi újsága keddi volt és Charles-t pénteken találták meg. A kihordó tudta, hogy a vegyész már halott és nem vitt ki neki több újságot. Az ok pedig nem más, minthogy Charles nem volt hajlandó narkotikumot készíteni neki.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL