4 megoldásra váró agyserkentő feladat

Vár rád 4 izgalmas, ugyanakkor az agyi tevékenységedet felfokozó, serkentő feladat! Nem kell hozzájuk hatalmas logika, józan paraszti ésszel is simán kisakkozhatod a megoldásokat!

 

1.

Háromféleképpen lehet megoldani ezt az egyenletet, ha csak egy gyufaszálat mozgatsz. Nem törheted el és nem használhatod a ≠ jelet.

 

2.

A tengeren vitorlázó hajón van egy létra, ami a víz alatt és a vízszint felett helyezkedik el. A fokok egymástól 1 láb távolságban vannak. Amikor dagály van, a vízszint óránként 1 láb sebességgel növekszik, és így tovább folytatódik 4 órán keresztül.

Hány fok kerül víz alá, mire megáll a dagály?

3.

Van egy 20 km hosszú híd, amely csak 2000 kg-ot bír el. Egy pontosan 2000 kg súlyú kocsi lassan halad át a hídon, és amikor a kocsi félúton megy át, egy 200 gramm súlyú madár a tetejére kerül.

Összeomlik a híd?

4.

Rob elszakadt a testvérétől, amikor gyerekek voltak. Végül Rob megtudta a a bátyja címét, és tudja a nevét, de nem tudja, hogy néz ki. Amikor odamegy, talál egy mechanikust, egy futballistát és egy rendőrt. Rob azonnal felismeri testvérét.

Hogyan azonosította őt?

 

Megoldás

1. Íme, a megoldások:

2. Semennyi. A létra a hajóhoz csatlakozik, és a hajó a víz felszínén marad a víz emelkedése ellenére is, így a lépcsőfokok mindig a víz felszínén maradnak.

3. Nem. Az utazó lassan haladva elérte már a híd felét, vagyis 10 km-t, és az autó biztosan több mint 200 gramm tüzelőanyagot használt fel addig el. Ezért a madár súlya nem befolyásolja a teljes súlyt.

4. A rendőrök és a futballisták nevüket az egyenruhájukra írják, így képes volt azonosítani testvérét.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL