A következő három logikai feladat megoldása kiváló képzelőerőt igényel!

 1.

Egy pszichiátriai kórházban vagyunk, ahol egy főorvos van és sok a beteg. Egy új gyógyszer bevétele után minden páciens hirtelen "furcsa" betegségtől kezd szenvedni, és mindig megpróbálnak megharapni valakit legalább egyszer egy nap. Szerencsére ez a mellékhatás csak egy hétig tartott. Amikor minden rendben volt, az orvos észrevette, hogy minden betegnek 2 harapása van. Az orvos azonban 100-szor lett megharapva.

Hány beteg van a kórházban?

 2.

Egy ember a pszichiátriai kórházban beteges hazudozó. Nem veszélyes, de mindennap új munkát képzel magának, és megpróbál meggyőzni mindenkit, hogy ő egy profi. Ennek igazolása érdekében az orvos egy feladattal látja el: ha megbirkózik vele, azt jelenti, hogy az igazat mondja és hazamehet. De a páciens mindig rossz munkahelyeket nevez meg, és nem teljesíti a tesztet.

Egyik reggel azt mondja: "kovács vagyok, teljesen biztos vagyok benne!"

Tehát az orvos 5 különböző láncot adott neki és mindegyiken 3 szem van. Az orvos egy láncot kér tőle. Az orvos nagyon meglepődött, amikor a beteg eleget tett a kérésnek. Másnap hazaküldték.

Hogy sikerült elvégeznie a feladatot a kovácsnak?

3.

Egy kisvárosban volt egy idős órás. Mindenki azt hitte, hogy őrült. Egy olyan remete volt, aki nagyon el volt foglalva az óráival. Egyszer megalkotta a legszebb órát a világon. Minden gazdag ember megakarta kapni ezt az órát, és óriási pénzeket ajánlottak fel, de az öreg elutasította az ajánlataikat. Egy napon azt mondta: "Ha egyikük megoldja ezt a rejtvényt, neki adom az órámat." Sok ember akarta, ezért délben hatalmas tömeg gyűlt össze a boltjában.

Az órakészítő 9 zsebórát vett elő, és azt mondta: "Ezeket az órákat a kijelző alapján 10 sorba kell helyezni hármasával.”

Egy ember 10 perc alatt megoldotta ezt a rejtvényt, és megkapta a remekművet. Te is megtudod oldani a rejtvényt?

Megoldás

1. 20 páciens van a kórházban.

Megoldás: ha a betegek számát X-ként jelöljük, és egy hétig tartott ez a betegség (7X), a harapások száma pedig a betegeknél 2X. Vagyis 7X-2X-nek felel meg, ami 100-nak felel meg, mivel annyiszor harapták meg az orvost. 7X-2X=100

2. A kovács egy lánc három kapcsát szétválasztotta egymástól és a 4 láncot összekapcsolta egymással.

3. Így lehetett kivitelezni, hogy a 9 óra tíz sorban legyen hármasával:

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL