• 200 g tonhalkonzerv (olajban vagy sóslében);
• ½ vöröshagyma (szeletelve);
• 2 evőkanál fagyasztott zöldborsó;
• 1 teáskanál friss fűszer (bazsalikom, kapor, koriander, stb.);
• 200 g krumplipüré;
• 1 teáskanál curry-szósz;
• olaj a sütéshez.
1. Öntsük le a folyadékot a tonhalról. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe, 2-3 percig.
2. Tegyük egy tálba a krumplipürét, a friss fűszereket, a curry-szószt és a hagymát, majd alaposan keverjük össze.
3. Adjuk hozzá a tonhalat és a zöldborsót, óvatosan keverjük össze (a tonhal maradjon darabos).
4. Formázzunk belőle gombócokat, lapítsuk össze kissé, és forgassuk meg zsemlemorzsában. Tegyük forró olajba, oldalanként 2-3 percet süssük, amíg aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK