• 200 g tonhalkonzerv (olajban vagy sóslében);
• ½ vöröshagyma (szeletelve);
• 2 evőkanál fagyasztott zöldborsó;
• 1 teáskanál friss fűszer (bazsalikom, kapor, koriander, stb.);
• 200 g krumplipüré;
• 1 teáskanál curry-szósz;
• olaj a sütéshez.
1. Öntsük le a folyadékot a tonhalról. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe, 2-3 percig.
2. Tegyük egy tálba a krumplipürét, a friss fűszereket, a curry-szószt és a hagymát, majd alaposan keverjük össze.
3. Adjuk hozzá a tonhalat és a zöldborsót, óvatosan keverjük össze (a tonhal maradjon darabos).
4. Formázzunk belőle gombócokat, lapítsuk össze kissé, és forgassuk meg zsemlemorzsában. Tegyük forró olajba, oldalanként 2-3 percet süssük, amíg aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK