GASZTRO

Tonhal-fasírtok - Ideális recept egy gyors és finom vacsorához

Szerző:
Szabó Anna
Ha gyorsan szeretnél finom vacsorát készíteni, ami után a család mind a tíz ujját megnyalja, akkor mindenképp olvass tovább. Ezek a tonhal-fasirtok nagyon könnyen elkészíthetők, és akár a maradék burgonyapürét is felhasználhatod hozzá. Ha teheted, készíts többet, és fagyaszd le, hogy legközelebb csak kisütni kelljen.

Hozzávalók


• 200 g tonhalkonzerv (olajban vagy sóslében);
• ½ vöröshagyma (szeletelve);
• 2 evőkanál fagyasztott zöldborsó;
• 1 teáskanál friss fűszer (bazsalikom, kapor, koriander, stb.);
• 200 g krumplipüré;
• 1 teáskanál curry-szósz;
• olaj a sütéshez.


Elkészítés


1. Öntsük le a folyadékot a tonhalról. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a hagymát. A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe, 2-3 percig.
2. Tegyük egy tálba a krumplipürét, a friss fűszereket, a curry-szószt és a hagymát, majd alaposan keverjük össze.
3. Adjuk hozzá a tonhalat és a zöldborsót, óvatosan keverjük össze (a tonhal maradjon darabos).
4. Formázzunk belőle gombócokat, lapítsuk össze kissé, és forgassuk meg zsemlemorzsában. Tegyük forró olajba, oldalanként 2-3 percet süssük, amíg aranybarna nem lesz.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL