KÖZÉRZET

Ezt egyed, hogy erős legyen az immunrendszered!

Szerző:
Szabó Anna
Sokat tehetsz szervezeted ellenálló képességéért, ha változtatsz evési szokásaidon. És nem is hinnéd, milyen egyszerű megvalósítani.

Bizonyára már tudod, hogy a kórokozók elleni rendszerünk meglehetősen összetett. Első védelmi vonalát a bőr, a gyomorsav, a belekben élő hasznos baktériumok, a vizelet és a könny alkotják.

A fehérvérsejtek őrjáratoznak szervezetünkben baktériumokra, vírusokra és egyéb kórokozókra vadászva. Ha valamelyikre rábukkannak, fegyverként saját magukat hasznosítják: antitesteket és méreganyagokat termelnek elpusztításukra. Amennyiben valahol gyulladás lép fel, az átalakult fehérvérsejtek akcióba lépnek.

 

 

Segítő tápanyagok

A fenti folyamatban kulcsfontosságú szerep jut az A-, B-, C-, E-vitaminnak, béta-karotinnak, kalciumnak, szelénnek, cinknek, vasnak, magnéziumnak.

Mivel,
• erős antioxidánsként, vírusölő, hisztamingátló és antibakteriális hatóanyagként működnek. Az antioxidánsok védik a szervezetet a szabad gyökök káros tevékenységétől, amely degeneratív betegségeket okozhat.

• fenntartják a nyirokrendszer működését, illetve segítenek a fehérvérsejtek és antitestek termelésében.

• segítenek gyulladáscsökkentő prosztaglandinokká alakítani a nélkülözhetetlen zsírsavakat. Ezek nélkül a szervezet nem lenne képes szabályozni a fehérvérsejtek működését, ami növelné a meghűlés, a fertőzés és az allergia kialakulásának kockázatát.

• védekeznek a környezetszennyezés okozta károk ellen.

 

Miért pont a "zöldek"?

A növényi nyomelemek - vagyis fitokemikáliák - olyan súlyos betegségek megelőzésében segíthetnek, mint a rák, a szívbetegségek, valamint az asztma, az izületi gyulladás és az allergia. De nem szabad megfeledkeznünk a változatosságról sem. Mert bár a gyümölcsök és zöldségek nagyon hatásosak egészségünk felturbózására, a napi táplálkozás kiegészítőjeként kell fogyasztani őket. Elegendő mennyiséget kell ennünk a többi ételcsoportból is (gabonafélékből), ha azt akarjuk, hogy a csontjaink erősek, a sejtjeink pedig egészségesek legyenek. A mérték sem árt, sőt amennyiben személyre szóló diétát követünk, vagy orvosi felügyelet alatt állunk, mindenképpen beszéljük meg az orvosunkkal, mielőtt bármilyen drasztikus változtatásba vagy új egészségmegőrző kúrába kezdünk.

 

Immunerősítő zöldségek és gyümölcsök

Szeder
Vírus- és baktériumölő, rákmegelőző.
A-, C-, K-vitamin, béta-karotin, folsav

Alma
Újra életre kelti a gyomor hasznos baktériumait. Kiváló méregtelenítő.
Kálium, C-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, béta-karotin, pektin

Narancs
Tisztító, belsőleg antiszeptikus hatású.
C-vitamin, kalcium, kálium, béta-karotin, folsav.

Banán
Gombaölő, alvássegítő, természetes antibiotikum.
B6-, C-, K-vitamin, kálium, béta-karotin

Brokkoli
Antibiotikus hatású, vírusölő, antioxidáns és tisztító hatású.
C-, B3- és B5-vitaminok, kalcium, magnézium, foszfor, béta-karotin.

Káposzta
Vírus- és baktériumölő, méregtelenítő.
C-, E-, K-vitamin, kalcium, magnézium, kálium, foszfor, béta-karotin, folsav, jód.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL