Van itt még detektíveknek való feladat! - Old meg őket, ha tudod!

Az ellopott pénz

Egy férfi egy 100 dolláros csekket helyezett az asztalra, és elment dolgozni. Amikor visszatért, a pénz eltűnt. Három gyanúsítottja van: a szakács, a szobalány és a villanyszerelő.

A szakács azt mondta: "A csekket egy könyv alá helyeztem, hogy biztonságban legyen", ellenőrizte az állítást és nem volt ott.

A szobalány azt mondta: "A csekket, ami a könyvben volt a 10. és 11. oldal közé helyeztem, hogy biztonságban legyen", a férfi ellenőrizte a könyvet, és a 10. és 11. oldal között semmi sem volt.

A villanyszerelő azt mondta: "Láttam, hogy a csekk kiesik a könyvből, és a 11. és a 12. oldal közé raktam, hogy biztonságban tudjam."

A férfi azonnal tudta, ki lopta el a pénzt.

Kérdés: Ki a tolvaj?

Fagy az ablakon

John holtan találta a barátját Bent. John felhívta a rendőrséget, és elmondta nekik, mi történt. Azt mondta: "Ben házában sétáltam és fényt láttam a szobájában. Úgy döntöttem, kívülről benézek, hogy lássam, ott van-e. Az ablakban fagy volt, ezért letöröltem, és akkor láttam meg a testet. Berúgtam az ajtót és bent megállapítottam, hogy a barátom meghalt, majd hívtam a rendőrséget.”

A tiszt azonnal tudta, hogy John hazudik.

Kérdés: Honnan tudta a nyomozó?

 

Megoldás

1. A villanyszerelő lopta el a pénzt. Ha a férfi a könyv 10. és 11. oldalai között találta a pénzt, akkor nem tehette át a 11. és a 12. oldalra, hiszen a 10 és a 11 van egymás mellett, így nem tehette át a 11 és 12-re. ahogy mondta.

2. A pára, vagyis a fagy belül volt, nem kívül. John tehát nem törölhette le, hogy megtalálja a barátját.

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL