KÖZÉRZET

10 étel, ami enyhíti a székrekedést - Könnyítsd meg a dolgodat!

Szerző:
Szabó Anna
Rendben, senki sem szeret beszélni a bélműködéséről. Ellenben senki sem érzi magát kellemesen, ha székrekedéssel küzd. Mi pedig szeretnénk neked segíteni abban, hogy mindkettőt elkerüld.

A székrekedés az emésztőrendszer egy olyan állapota, amikor a széklet túl kemény és nehezen ürül ki. Ez az akut állapot, akkor lép fel, amikor a vastagbél vizet von el a székletből; ami addig folytatódik, amíg a széklet el nem távozik. Ha a széklet túl sokáig marad a vastagbélben, keménnyé és szárazzá válik, következésképpen nagyon fájdalmas a távozása.

A kulcs az elegendő rost fogyasztása. Az oldható és oldhatatlan rostok megfelelő egyensúlya, és természetesen a megfelelő vízfogyasztás is szükséges a megfelelő bélműködéshez.  Az oldható rostok elősegítik a széklet vízfelszívását, míg az oldhatatlan rostok az egészséges bélmozgáshoz szükségesek. Sajnos az összes székrekedést okozó fő tényező közül, a rossz táplálkozás áll a legelső helyen. Ezt jól az eszünkbe vésve, mutatunk 10, székrekedés esetén fogyasztandó ételt.

.

 

 

 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL