2018. április 22. - Béla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 22. - Béla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így tedd intelligensebbé a babádat még a születése előtt

Egy kisbaba már az anyaméhben bizonyos előnyökkel indulhat. Egy új kutatás szerint a magzat többet mozog és válaszol, ha az anya megérinti a hasát, és beszél hozzá. Sőt, ha az anya megérinti hasát, a baba több kéz-, fej- és szájmozdulatot végez, mintha csak egyszerűen beszélne. Lehetséges, hogy főként az anyai érintésre reagálnak a magzatok?

Egy kutatás keretein belül 23 egészséges, terhes nőt helyeztek el egy sötét szobában, akiknek 3 féleképpen kellett viselkedniük. Egy részük dörzsölte a hasát, a másik csoport beszélt a magzathoz, míg a többiek pedig az egyik karjukkal átölelték hasukat. Közben a magzatok mozgását ultrahanggal követték a kutatók. Az első csoportban reagáltak leginkább a babák.


Már az anyaméhben fejlesztheted a gyermekedet


Ugyanakkor nem ez az egyetlen módja annak, hogy már az anyaméhben fejleszd gyermekedet. Egy másik kutatás ugyanis kimutatta, hogy már az anyaméhben fejlődhet a gyermek nyelvtanulási képessége, ha a szülő felolvas, beszél hozzá. Koraszülötteknél is kimutatták, hogy az olvasási és nyelvtanulási képessége jobb volt azoknál, akiknek felolvastak. A hangok, a hallás formálja ugyanis az agyat és fejleszti a nyelvérzéket, még ilyen korai stádiumban is. Soha sincs túl korán az elkezdéshez. Biztosán állítják, hogy a magzat hallja és felismeri az anyja hangját.


Kutatók igazolták azt a tényt is, hogy a babák a születés előtti 10 hétben felfogják a kívülről érkező információkat. Képesek megkülönböztetni az anya anyanyelvét egy idegen nyelvtől. Bármilyen interakció segíthet abban tehát, hogy a babád okosabbá váljon. A szülök, motiválhatják babájukat a tanulásra még az anyaméhen belül is. Legyen az felolvasás, a pocakhoz beszélés, simogatás...


Leendő anyaként láthatod tehát, hogy a gyermek már a méhen belül is hall, tanul és emlékezik a terhesség utolsó szakaszában. Az agy nem vár a születésig, hogy információkat gyűjtsön.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Minden fog egy szervhez kapcsolódik - Adott fog fájdalma, bizonyos szerv problémáját jelezheti előre

Minden fog egy szervhez kapcsolódik - Adott fog fájdalma, bizonyos szerv problémáját jelezheti előre

Tudtad, hogy minden fog problémája, egy adott szerv betegségére utal? Valójában nagyon szoros kapcsolat áll fent fogaink és belsőszerveink állapota között. Például a felső és alsó metszők a vesékhez, a húgyhólyaghoz és a fülekhez kapcsolódnak; a szemfog a májhoz és az epehólyaghoz.

Tovább »
Ezt a 4 feladatot csak azok oldhatják meg, akiknek igazán van sütnivalójuk

Ezt a 4 feladatot csak azok oldhatják meg, akiknek igazán van sütnivalójuk

Úgy érzed, hogy te egy jó képességű, okos ember vagy? Lehet, hogy nem vagy egy zseni, de azért vág az eszed? Akkor itt a lehetőség, hogy leteszteld magad, ugyanis ezt a 4 feladatot csak azok oldhatják meg, akiknek van egy kis sütnivalójuk! Hidd el, nem fogsz csalódni, nagyszerűen fogsz szórakozni, amíg elmerengsz a 4 feladat fölött!

Tovább »
Válassz egy ködfoltot a galaxisból, és ismerd meg életcélodat! - Képes lélekelemző teszt

Válassz egy ködfoltot a galaxisból, és ismerd meg életcélodat! - Képes lélekelemző teszt

Mindenki szeretné tudni, hogy pontosan merre is tart az életben vagy éppen mi is az életcélja. Szerencséd van, ha te is kíváncsi vagy, mert az alábbi vizuális teszt képet adhat minderről. Nem kell mást tenned, mint hallgatni a belső hangodra, és kiválasztani a galaxisból a neked szánt ködfoltot.

Tovább »

Kalkulátor

Harmónia horoszkóp

Minden csillagjegynek másra van szüksége ahhoz, hogy harmóniában éljen önmagával és környezetével egyaránt. Ahhoz, hogy megtudd, neked mire van szükséged, válaszd ki a csillagjegyedet!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Gáti Dóra

Esküvőszervező

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Gáti Dóra

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép