2018. június 24. - Iván
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 24. - Iván
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így tedd intelligensebbé a babádat még a születése előtt

Egy kisbaba már az anyaméhben bizonyos előnyökkel indulhat. Egy új kutatás szerint a magzat többet mozog és válaszol, ha az anya megérinti a hasát, és beszél hozzá. Sőt, ha az anya megérinti hasát, a baba több kéz-, fej- és szájmozdulatot végez, mintha csak egyszerűen beszélne. Lehetséges, hogy főként az anyai érintésre reagálnak a magzatok?

Egy kutatás keretein belül 23 egészséges, terhes nőt helyeztek el egy sötét szobában, akiknek 3 féleképpen kellett viselkedniük. Egy részük dörzsölte a hasát, a másik csoport beszélt a magzathoz, míg a többiek pedig az egyik karjukkal átölelték hasukat. Közben a magzatok mozgását ultrahanggal követték a kutatók. Az első csoportban reagáltak leginkább a babák.


Már az anyaméhben fejlesztheted a gyermekedet


Ugyanakkor nem ez az egyetlen módja annak, hogy már az anyaméhben fejleszd gyermekedet. Egy másik kutatás ugyanis kimutatta, hogy már az anyaméhben fejlődhet a gyermek nyelvtanulási képessége, ha a szülő felolvas, beszél hozzá. Koraszülötteknél is kimutatták, hogy az olvasási és nyelvtanulási képessége jobb volt azoknál, akiknek felolvastak. A hangok, a hallás formálja ugyanis az agyat és fejleszti a nyelvérzéket, még ilyen korai stádiumban is. Soha sincs túl korán az elkezdéshez. Biztosán állítják, hogy a magzat hallja és felismeri az anyja hangját.


Kutatók igazolták azt a tényt is, hogy a babák a születés előtti 10 hétben felfogják a kívülről érkező információkat. Képesek megkülönböztetni az anya anyanyelvét egy idegen nyelvtől. Bármilyen interakció segíthet abban tehát, hogy a babád okosabbá váljon. A szülök, motiválhatják babájukat a tanulásra még az anyaméhen belül is. Legyen az felolvasás, a pocakhoz beszélés, simogatás...


Leendő anyaként láthatod tehát, hogy a gyermek már a méhen belül is hall, tanul és emlékezik a terhesség utolsó szakaszában. Az agy nem vár a születésig, hogy információkat gyűjtsön.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

10 nyom, ami megoldott vagy tovább fokozott egy misztikus rejtélyt

Kitartóan folynak a kutatások a világban, hogy jobban megismerhessük a történelmünket és hogy végre lehulljon a lepel a rejtélyekről. De az is igaz, hogy ez nem mindig így történik, mert akad itt 10 olyan rejtély, ami esetén az újonnan felfedezett nyomok nem feltétlenül a megoldáshoz vezettek, hanem még misztikusabbá tették a rejtélyt!

 

Tovább »
A szerelem és a számok kapcsolata - Tudd meg mit árul el rólad a szerelmi számod a romantika terén!

A szerelem és a számok kapcsolata - Tudd meg mit árul el rólad a szerelmi számod a romantika terén!

A számmisztikában minden egyes számnak kiemelt jelentősége van, segítségével pedig jobban megértheted saját magad és a viselkedésedet. Ám a számmisztika nem csak ebben segít, hanem a szerelmi életedről is árulkodik. Ehhez nincs is másra szükség, mint a születésnapodra.

Tovább »
Napi Tarot - Vasárnap

Napi Tarot - Vasárnap

Az Uralkodónő felbukkanása a földi világgal, valósággal való éppen aktuális kapcsolatunkra utal. Bölcsessége azt sugallja, hogy mindennek lejön a maga ideje, mint ahogy a természetnek is megvan a maga megbízható, örök körforgása.

Tovább »

Kalkulátor

Fűszerlexikon

Évezredek óta segítőink a fűszernövények házipatikánkban és a konyhánkban is. Te tudod, melyik mire jó?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Dr. Jánky György

Plasztikai sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Dr. Jánky György

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép