KÖZÉRZET

14 dolog, ami a testeddel történik, ha napközben szundítasz egy kicsit

Szerző:
Szabó Anna
Az emlősök nagy %-a többfázisú alvó, azaz többször alszanak, rövid ideig. A mi napjaink a legtöbbször két időszakra oszlanak, ébrenlétre és alvásra. Pedig mi is az emlősökhöz tartozunk, miért nem követjük őket? Az emberek 40%-a nem alszik eleget, és napközben sincs lehetőségük pihenőidő beiktatására. Pedig javítana hatékonyságukon, egészségükön, jólétükön és hangulatukon is.

 

Egészséges pihenés

Talán nem tudod, de a pihenés 3 kategóriába sorolható: vészhelyzeti, szokásos és előkészítő. A szokásos szundi a legegészségesebb. Az előkészítő azok számára ajánlott, akik tudják, hogy végig alusszák az éjszakát. A sürgősségi az jelenti, hogy váratlanul elaludtál a kimerültségtől. Márpedig 20-30 perc napközbeni szundikálás javasolt az éberség és a teljesítmény növelése érdekében. 30 és 60 perc közötti alvás már nem annyira megfelelő, ugyanis ébredés utáni kellemetlenséget okoz.

A napközbeni szundítás jótékony hatásai

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

közérzet egészség alvás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL