2018. április 21. - Konrád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 21. - Konrád
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

9 dolog, amit soha nem szabad mondani a kislányodnak

Szülőnek lenni a legnehezebb dolog a világon. Tele van csavarral, fordulatokkal, és sok-sok bizonytalansággal. Ráadásul vannak bizonyos dolgok, amiket soha nem szabad mondani a lányoknak. Talán most nem így érzed, de érdemes elgondolkodni rajta. A gyermek ugyanis tőled tanul, felnéz rád, és bizony igencsak a szívére veszi a szavaidat, főként, ha kislány.

1. „Hagyd abba a sírást"

Mindenki jogosult az érzelmeire. Ezzel a mondattal azt üzened a kislánynak, hogy gyenge. Azt sugallod neki, hogy érzései nem érvényesek. Ha sír, inkább derítsd ki, hogy mi az oka, és beszéld meg vele, nem számít, hogy milyen apróságról van szó.


2. „Ne csináld ezt, elijeszted a fiúkat"


Soha ne mondj olyat, amellyel azt sugallod, hogy a kislány elveszíti a fiúk érdeklődését, ha ezt vagy azt csinálja. Ne hagyd, hogy mások véleménye határozza meg őt. Engedd, hogy azt tegye, amit szeretne, még akkor is, ha az éppen egy férfias sport vagy tevékenység.


3. „Rosszul csinálod, hagyd, majd én"


Tudjuk, hogy nehéz lehet megállni, ha már 5 perce köti a cipőfűzőjét, de hagyd, hogy próbálkozzon. Ha mindent megcsinálsz helyette, akkor sohasem lesz proaktív és független. Adj neki időt, hogy megtanulja.


4. „Felszedtél pár kilót?"


Kortól függetlenül, soha ne mondj ilyet egy kislánynak! Az ilyen megjegyzések fájdalmat okoznak, különösen fiatal korban. Inkább ösztönözd az egészséges életmódra, és tanítsd meg neki, hogy az egészség nem a kilók számának függvénye.


5. „Ez nem lányoknak való"


Ne aggódj, ha olyan tevékenységekben akar részt venni, amik kifejezetten fiúsak. Ha mérnök akar lenni, akkor ne beszéld le róla. Ha be akar iratkozni karate vagy boksz tanfolyamra, engedd meg neki. A támogatásoddal sokat segítesz neki, hogy a későbbiekben leküzdje az akadályokat. Légy büszke arra, hogy tudja, hogy mit akar és ki ő.


6. „Olyan lusta vagy"


Gyakran van oka annak, hogy miért nem akarja megcsinálni a feladatát a gyermek. Nem érsz el semmit azzal, ha az önértékelését lerombolod, inkább ülj le vele és beszéljétek meg a dolgot.


7. „Nevetséges vagy"


Ha éppen aggódik vagy valami miatt feldúlt, akkor se mondd neki azt, hogy nevetséges. Ezzel csak leszólnád az érzéseit. Hallgasd meg inkább, és segíts neki.


8. „Ne legyél olyan érzékeny"


Ha ezt mondod, neki akkor a kapcsolatotok meg fog akadni. Azt fogja gondolni, hogy jobb, ha nem mutatja ki az érzéseit, így nem fordul hozzád, ha segítségre van szüksége. Elpusztíthatod az önbecsülését és megkérdőjelezed az érzelmeit. Mint szülő, az a feladatod, hogy ott legyél mellette. Ha hozzád fordul, az a legkevesebb, hogy meghallgatod.


9. „Miért nem tudsz olyan lenni, mint a testvéred?"


Soha ne hasonlítsd össze senkivel! Minden lánynak arra kell törekednie, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából. Éreztesd vele, hogy eredeti és egyéni. Csak akkor fogja jól érezni magát a bőrében, ha saját céljai vannak, meghozhatja döntéseit és fejleszti a személyiségét.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Melyik virág képviseli a személyiségedet? - Megmutatja, mit jelentesz az emberek számára

Melyik virág képviseli a személyiségedet? - Megmutatja, mit jelentesz az emberek számára

Melegszívű cseresznyefavirág vagy? Elbűvölő tulipán? Energikus napraforgó? Netán ártatlan liliom? Gyere, derítsük ki együtt a választ, ugyanis az általad választott virág sokat elárul majd rólad! Nem hiszed? Akkor teszteld magad most!

 

Tovább »
7 apró és láthatatlan jel, amely árulkodik az életkorodról - Nem tudod álcázni

7 apró és láthatatlan jel, amely árulkodik az életkorodról - Nem tudod álcázni

Előbb vagy utóbb minden nő megtapasztalja az öregedés első jeleit, amelyeket persze igyekszik elrejteni. Próbálják eltüntetni az apróbb ráncokat és a frizurájukra is mindinkább odafigyelnek. Ám vannak az öregedésnek finomabb jelei is, amelyek elsőre ugyan nem feltűnőek, ám ha nem figyelsz oda eléggé rájuk, a későbbiekben már tehetetlen leszel. Vajon milyen jelekre kell odafigyelned?

Tovább »
Válassz egy lótuszt, és tudd meg, hogy korábbi életed milyen párhuzamot mutat a jelenlegivel!

Válassz egy lótuszt, és tudd meg, hogy korábbi életed milyen párhuzamot mutat a jelenlegivel!

Tűnődtél már el azon, hogy vajon ki lehettél előző életedben? A legtöbb embernek több száz, de akár több ezer előző élete is lehetett, így gyakorlatilag lehetetlen megismerni mindazt a tapasztalatot, amit felhalmoztál korábban. Néhány dolgot persze ki lehet deríteni, főként akkor megy ez könnyebben, ha a jelenlegi életeddel az adott előző életed mutat egyfajta párhuzamot.

Tovább »

Kalkulátor

Parfüm horoszkóp

Olykor nem is olyan könnyű kiválasztani a személyiségedhez illő parfümöt. Ebben lesz segítségedre ez a kalkulátor. Válaszd ki a csillagjegyet, amelyben születtél, és megtudod, mely parfüm illik hozzád.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Rosta Szilvia

Ingatlan értékbecslő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Rosta Szilvia

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép