2018. június 23. - Zoltán
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 23. - Zoltán
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

9 dolog, amit soha nem szabad mondani a kislányodnak

Szülőnek lenni a legnehezebb dolog a világon. Tele van csavarral, fordulatokkal, és sok-sok bizonytalansággal. Ráadásul vannak bizonyos dolgok, amiket soha nem szabad mondani a lányoknak. Talán most nem így érzed, de érdemes elgondolkodni rajta. A gyermek ugyanis tőled tanul, felnéz rád, és bizony igencsak a szívére veszi a szavaidat, főként, ha kislány.

1. „Hagyd abba a sírást"

Mindenki jogosult az érzelmeire. Ezzel a mondattal azt üzened a kislánynak, hogy gyenge. Azt sugallod neki, hogy érzései nem érvényesek. Ha sír, inkább derítsd ki, hogy mi az oka, és beszéld meg vele, nem számít, hogy milyen apróságról van szó.


2. „Ne csináld ezt, elijeszted a fiúkat"


Soha ne mondj olyat, amellyel azt sugallod, hogy a kislány elveszíti a fiúk érdeklődését, ha ezt vagy azt csinálja. Ne hagyd, hogy mások véleménye határozza meg őt. Engedd, hogy azt tegye, amit szeretne, még akkor is, ha az éppen egy férfias sport vagy tevékenység.


3. „Rosszul csinálod, hagyd, majd én"


Tudjuk, hogy nehéz lehet megállni, ha már 5 perce köti a cipőfűzőjét, de hagyd, hogy próbálkozzon. Ha mindent megcsinálsz helyette, akkor sohasem lesz proaktív és független. Adj neki időt, hogy megtanulja.


4. „Felszedtél pár kilót?"


Kortól függetlenül, soha ne mondj ilyet egy kislánynak! Az ilyen megjegyzések fájdalmat okoznak, különösen fiatal korban. Inkább ösztönözd az egészséges életmódra, és tanítsd meg neki, hogy az egészség nem a kilók számának függvénye.


5. „Ez nem lányoknak való"


Ne aggódj, ha olyan tevékenységekben akar részt venni, amik kifejezetten fiúsak. Ha mérnök akar lenni, akkor ne beszéld le róla. Ha be akar iratkozni karate vagy boksz tanfolyamra, engedd meg neki. A támogatásoddal sokat segítesz neki, hogy a későbbiekben leküzdje az akadályokat. Légy büszke arra, hogy tudja, hogy mit akar és ki ő.


6. „Olyan lusta vagy"


Gyakran van oka annak, hogy miért nem akarja megcsinálni a feladatát a gyermek. Nem érsz el semmit azzal, ha az önértékelését lerombolod, inkább ülj le vele és beszéljétek meg a dolgot.


7. „Nevetséges vagy"


Ha éppen aggódik vagy valami miatt feldúlt, akkor se mondd neki azt, hogy nevetséges. Ezzel csak leszólnád az érzéseit. Hallgasd meg inkább, és segíts neki.


8. „Ne legyél olyan érzékeny"


Ha ezt mondod, neki akkor a kapcsolatotok meg fog akadni. Azt fogja gondolni, hogy jobb, ha nem mutatja ki az érzéseit, így nem fordul hozzád, ha segítségre van szüksége. Elpusztíthatod az önbecsülését és megkérdőjelezed az érzelmeit. Mint szülő, az a feladatod, hogy ott legyél mellette. Ha hozzád fordul, az a legkevesebb, hogy meghallgatod.


9. „Miért nem tudsz olyan lenni, mint a testvéred?"


Soha ne hasonlítsd össze senkivel! Minden lánynak arra kell törekednie, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából. Éreztesd vele, hogy eredeti és egyéni. Csak akkor fogja jól érezni magát a bőrében, ha saját céljai vannak, meghozhatja döntéseit és fejleszti a személyiségét.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

9 természetes módszer, mellyel megszabadulhatsz az arcodon lévő nem kívánatos szőrszálaktól

9 természetes módszer, mellyel megszabadulhatsz az arcodon lévő nem kívánatos szőrszálaktól

A statisztikák szerint a hirsutizmus – intenzív szőrnövekedés szokatlan helyeken is, pl. arcon – a nők 5-10%-át érinti. Mindazonáltal nem számít, mennyire vagyunk egészségesek, néha előkerül az a csipesz, hogy az arcunk tökéletesen nézzen ki. Azonban vannak kevésbé fájdalmas módszerek is. Most felsorolunk néhányat, melyhez a hozzávalókat megtalálod az otthonodban is.

Tovább »
Láss bele a jövődbe az eredeti Boszorkány jóskártya segítségével! - Szerelemben és pénzügyekben

Láss bele a jövődbe az eredeti Boszorkány jóskártya segítségével! - Szerelemben és pénzügyekben

Az eredeti Boszorkány jóskártyát, azaz a Wychwood jóskártyát jósok tervezték jósok számára, és ősi szimbólumokon alapszik. A mély spirituális értelemmel bíró misztikus és mágikus lapok által bepillantást nyerhetsz a jövődbe. A boszorkányok és jósok világa ihlette kártya felfedi előtted mi várható a szerelemben, a pénzügyekben vagy akár választ kaphatsz a kérdéseidre is!

Tovább »
10 különös tény az ókori egyiptomiak életéről, amit tanítani kellene a történelem órákon

10 különös tény az ókori egyiptomiak életéről, amit tanítani kellene a történelem órákon

Azt hinnéd, hogy már mindent tudsz erről a kultúráról, pedig nem így van! Még mindig tartogatnak számodra meglepetéseket az ókori egyiptomiak, hála a folyamatos kutatásoknak, a fejlődő technikának és amiért vannak dolgok, amik nem váltak olyan felkapottá, hogy futótűzként terjednek a világban, mint amilyen ez a 10 különös tény is.

Tovább »

Kalkulátor

Kabala és amulett-kalkulátor

Az amulettek és a kabalák üzenetet közvetítenek és védelmeznek. Neked van már? Ha még nincs, válassz egyet. Vajon melyik az, amely a legjobban illik hozzád?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Mészáros Barbara

Esküvőszervező

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Mészáros Barbara

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép