FÉSZEK

Szerencsét hozó Feng shui

Szerző:
Szabó Anna
Még mindig közkeletű tévhit, hogy a Feng shui iránymutatásai arra buzdítanak a gazdagság és a szerencse bevonzására, helyezzünk el egy adott tárgyat a lakás dél-keleti sarkában. Erről persze szó sincs, még az Ázsiából meghonosodott térrendezési filozófia sem tudja garantálni a lottó ötöst!


Életünket a kínai hagyományok szerint három fajta szerencse határozza meg: az égi, a földi és a személyes. E között a háromféle szerencsetípus között kellene egyensúlyt teremtened a hosszú és boldog élethez. Azonban jó, ha tudod, az égi szerencsét képtelenség befolyásolni, amitől pedig alapvetően függ, milyen lesz az élethelyzeted.

Ettől függ, milyen körülmények közé születsz, mi vár rád, siker vagy hírnév, szerencsétlenségben vagy netalán nyomorúság lesz majd részed… A Feng shui arra ad lehetőséget, hogy a földi szerencsédet befolyásold. Ha ügyes vagy és megfelelően alkalmazod, harmóniába kerülhetsz környezeteddel, vagyis a boldogságodat meghatározó erővel. Segítségével könnyebben túlléphetsz az égi szerencse adta nehézségeken, így könnyebben bevonzva a bőséget, egészséget, boldogságot. Ez tulajdonképpen az igazi célja a feng shuinak, megteremteni az élet egyes területein a harmóniát a teljesség érdekében. És mindig felmerül a kérdés: végül is kinek mit jelent a szerencse, a boldogság, és vajon valóban attól lennének boldogok amiről úgy hiszik?

 

A boldogság bevonzása otthonodba

Minél vidámabb élményekben van részünk otthonunkban, annál örömtelibbé válik. Amint a nevetés, az öröm és az elégedettség energiája szétárad minden szobában, az uralkodó légkör részévé válik. Ennek hatása halmozódik: minél több az ilyen élmény, annál nagyobb és tartósabb a pozitív hatás.

Sokat ronthatunk azonban az otthonunk légkörén, ha súlyosan lehangoltak, feszültek vagy elutasítóak vagyunk. Fennáll ugyanis az a veszély, hogy az így keletkezett negatív csi velünk marad, és akadályozza, hogy újra boldogok legyünk. Ezért is érdemes a különféle tértisztító technikákkal élnünk egy-egy érzelmi mélypont után.

 

Tisztítsd meg a teret!

Például a csi megtisztításához hangokat is használhatunk. A hanghullámok megrezegtetik a levegőt, ezáltal felkavarják a csit. Ha a régi energia szabadon tud mozogni, egy része elhagyja a szobát, és a helyére friss csi telepedhet.

Ennek számos módja ismert. Kántálhatunk, harangokat rázhatunk vagy tapsolhatunk is. A kántálás igen erőteljes megoldás, mivel közben a legmélyebb energiánkat vetítjük ki a szobába. A hangokkal történő tértisztítást érdemes azután végezni, hogy tengeri só segítségével már eltávolítottunk annyi régi csit, amennyit csak lehetett.

Már hangok – akár zene gong vagy beszélgetés hangjai – szintén megmozgatják az energiát. A különbség ezek és az itt bemutatott módszerek között az, hogy utóbbiakkal egy meghatározott területre tudjuk terelni a csit, és a kántálás esetében a szeméyles energiánkat is belekeverhetjük.

 

 

Szívhez szóló tárgyak

Fontos továbbá, hogy az otthonunkat olyan tárgyakkal töltsük meg, amelyeket kedvelünk. Választhatunk fényképeket, festményeket és szobrokat is akár, hogy elégedettebbnek érezhessük itt magunkat. Zenével, vidám szerepjátékokkal és színekkel még több örömet és nevetést teremethetünk.

A ház többi lakója is behozza ide a saját energiáját, ezért ha ők boldogok, a pozitív csi szintén megtölti az otthont. Ez különösen a gyermekekre igaz. Ha örülnek, erősen és aktívan sugározzák ki ezt a csit a környezetükbe. Hasonlóképpen pozitív hatással lehet az otthonunk hangulatára egy elégedett háziállat.

Idővel eljöhet az a pillanat, amikor csupán a hazaérkezés ténye elég lesz a kedélyállapotunk fellendítéséhez, és amint magunkba szívjuk az ottani légkört, azonnal boldogabbnak érezzük magunkat.

 

Több pénzügyi lehetőség kiaknázása

Az északkelethez kapcsolódó gyors, reaktív csi ideális az új üzleti lehetőségek felismerésére. Ez az energia abban is segít, hogy még a versenytársaink előtt megragadjuk a kínálkozó alkalmat. Az északkeleti csi éles és csípős, mint a hideg szél, így a segítségével azonnal a dolgok közepébe vághatunk. Ugyanakkor több jang minőségre van szükségünk, hogy továbbra is összeszedettek, precízek és éberek maradjunk, ami hozzájárul ahhoz, hogy gyorsan tudjunk reagálni.

Aludjunk úgy, hogy a fejtetőnk északkelet felé néz. Ha azonban éber alvók vagyunk, vagy rémálmok gyötörnek bennünket, jobban tesszük, ha nyugat felé tájoljuk magunkat a nagyobb pénzügyi tudatosság reményében. Szintén segít, ha munka közben arccal északkelet felé helyezkedünk el.

 

 

 

Díszköveket vagy ásványokat elhelyezve a közelünkben szintén északkeleti energiát hozunk ltére, hiszen ehhez az irányhoz tartoznak jelképesen a hegyek is. Tovább fokozza e csi hatását a vakító hófehér szín használat. Fessük fehérre a falakat és a mennyezetet, díszítsük a lakóteret fehér virágokkal, vagy tegyünk fehér kristályokat az otthonunk északkeleti részébe.

A tűz csi táplálja az északkeleti csit, és segít abban, hogy felismerjük a jövőben várható üzleti tendenciákat. E csi erősítéséhez használjunk tüzes élénklilát és erős fényeket. A hegyes levelekkel rendelkező virágok tovább fokozzák ezt az energiát.

Erős színek és kemény felületek használatával jang jellegűbbé varázsolhatjuk az atmoszférát. Ezek hatására a csi ugyanis gyorsabban áramlik, mi pedig éberek és aktívak leszünk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL