Víz

 

Ha ezt a szimbólumot választottad, akkor a belső erőd az áramlás. Képes vagy arra, hogy időben magad mögött hagyj dolgokat és tudod azt, hogy minden mozgásban van. Sokan csodálják benned ezt a képességet. A víz nőies energia, amely szorosan kapcsolódik az Istennő aspektushoz. A négy klasszikus elem közül a víz képviseli a női energiákat.

A nyugati égtájhoz köthető, és a gyógyulást valamint a megtisztulást is jelképezi. Nem véletlenül használnak sok helyen szentelt vizet a szellem megtisztítására! Jellemzően ez olyan víz, amelyhez sót adnak hozzá – amely szintén a tisztulást szimbolizálja –, és ekkor áldást mondanak rá, így megszentelve azt. Számos Wicca rituáléban használnak ilyen vizet a kör, mint szimbólum és más eszközök megszentelésére.

Számos kultúrában a vízi szellemek igencsak népszerűek voltak. A görögöknél a naiadok néven ismert vízi szellemek miatt öntöttek ki a folyók tavasszal. A rómaik hasonló lényben hittek, amit Camenának neveztek. Kamerunban számos etnikai csoport a jengu nevű vízi lényben hitt, aki védelmező istenség volt. Ez a lény egyébként számos afrikai diaszpóra hitében megjelenik, és a népi hagyományokban is felbukkan.

Telehold idején alkalmazz víztisztítást, és közben pedig imádkozz. A boszorkányok korábban szívesen meditáltak, miközben vízi lényeket idéztek meg. Használj vizet a rituálékban, amely a szeretetet és a különböző érzelmeket foglalja magában – ha tehát éppen egy folyóhoz vagy patakparthoz érsz, akkor mindezt be tudod építeni az adott rituáléba. Ahogyan a folyó sodrását nézed, képzeld el azt, hogy minden negatív dolog is tovatűnik.

Vissza a cikkhez >> 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL