SZEX, SZERELEM

Rendes fickó kontra bunkó pasi

Szerző:
Szabó Anna
Szívünk mélyén érezzük, ha egy fickóval nem habos torta a kapcsolat, ha nem bánik jól velünk. Égettük már meg magunkat, tudjuk, hogy ez máskor is megeshet. Mégsem tanulunk a hibákból. Miért tesszük ki magunkat újra és újra a csalódásnak? Mi vonz bennünket ahhoz, akire folyton panaszkodunk?

Tudom, hogy nem jó, de…


Tisztában vagy vele, hogy a cukor hizlal és egészségtelen, ugye? Mégis, sokszor tömöd magadba a csokoládét és az egyéb nyalánkságokat. Közben meg panaszkodsz, hogy megint nagyobb lett a feneked, vagy nem férsz bele a kedvenc farmerodba. Sajnos mi nők, könnyen ellágyulunk a finom falatok láttán – ahogyan a vonzó, „kedves” pasik hatására is. Pedig mi magunk vagyunk azok, akik magunkhoz vonzzuk a bunkóbbnál bunkóbb pasikat, akik végül az őrületbe kergetnek bennünket. Elégedetlenségünk sokszor hétpecsétes titok, amelyet csak a barátnőnkkel osztunk meg – de a fickóval soha!!!

Ha nem tudatjuk a férfiakkal, milyen vacakul érezzük magunkat a bőrünkben miattuk, vagy ha panaszkodunk ugyan, de semmit sem teszünk az ügy érdekében, akkor ne várjuk, hogy normálisan viselkedjenek velünk. Pedig az olyan férfit, akit érdemes megtartani, a legtöbbször rá lehet venni arra, hogy megbecsüljön, hidd el!


A látszat mindig édes


A legtöbb férfiban van valami, amit vonzónak találunk. Általában nagyon elbűvölőek, kedvesek tudnak lenni, ha akarnak. Tudják magukról, hogy jól néznek ki, és meg is vannak a saját kis rutinjaik arra, hogyan csábítsanak el bennünket. Majd – ha már nem pálya nekik a dolog – szépen odébb állnak, vagy megváltozik a viselkedésük, hogy mi magunk vegyük észre, ez a kapcsolat már nem megy tovább. Pedig azért használhatnak bennünket, mert olyan könnyen bedőlünk nekik, és nem akarunk a „látszat” mögé nézni.
Nézz szembe a tényekkel! Együtt lenni egy fickóval, aki vonzódik hozzád – ez a csúcs. És amikor olyan dolgokat mond, amit hallani szeretnél, teljesen a kezébe adod magad anélkül, hogy érdekelne a szép szavak mögött megbúvó igazság. Tudhatnád, hogy az ilyen pasi számító, és ha már nem az ő igényei szerint történnek a dolgok, fogja magát és távozik.


Mi volt előbb: a bunkó pasi, vagy a vágy a bunkó pasiért?


Hiszed vagy sem, a férfiak maguk is szeretnék végre megtudni, mit esznek a nők a bunkó pasikon. Ezek általában jóravaló fickók, akiket rendszerint megkaphatnánk, még sem tartunk igényt rájuk. És ők maguk sem értik, miért vonzódnak a nők olyan férfiakhoz, akik rosszul bánnak velük…

Dávid (27 éves)
"A nők maguknak keresik a bajt. Arra bátorítják a férfiakat, hogy szemét módon viselkedjenek. Hányszor láttam már ilyet… hogy a nők az olyan szemétládák után sóvárognak, akik szinte kapcarongyként kezelik őket, fittyet hánynak rájuk, lenézik őket, stb. Miért hiányzik ez nekik? És miért panaszkodnak, amikor rájönnek, hogy mégsem ezt akarták?"

Péter (38 éves)
„A nők láthatóan oda vannak az arrogáns férfiakért, akik rosszul bánnak velük. A nőket mintha arra nevelnék, hogy bátorítsák az ilyen viselkedést, tudtára adva ezáltal a férfiaknak, hogy mindezek ellenére vonzódnak hozzájuk…”


Igen, sajnos ez így van. Mi nők sarkalljuk tettekre ezt a fajta férfit, aki elbűvölőnek tűnik ugyan, de nem bánik velünk úgy, ahogyan megérdemelnénk. Mi magunk harcoljuk ki egyébként elfogadhatatlan viselkedését azzal, hogy annak ellenére vonzódunk hozzá. Magyarul: elfogadjuk a morzsákat, amikkel nagy kegyesen megajándékoz bennünket. Mi több – a rendesebb fickókat is arra kényszerítjük, hogy verítékes munkával maguk is gazemberekké váljanak, ha ők is magukhoz akarják vonzani a nőket.

Robi (33 éves)
„A legtöbb nőt könnyű levenni a lábáról. Flörtölök velük, úgy teszek, mintha komolyan érdeklődnék utánuk, és aztán gyakorta haza is viszem őket. A szexre sem nehéz rávenni őket. Ha meggyőzőm őket, hogy újra találkozni akarok majd velük, már fekszenek is. A nőknek az kell, hogy megnyugtassam őket… így hát ezt teszem. Emellett nagyon jól érzem magam, tényleg. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem telik kellemesen az este…”


Ha nem kötelezzük a férfiakat, hogy bizonyítsák érdemességüket, mielőtt teljesen beléjük zúgnánk, akkor ki is a buta? Ha a megjelenés és a szép szavak fontosabbak számunkra annál, ami mögötte rejlik, akkor továbbra is csak bajba sodorjuk magunkat. Ha viszont megnehezítjük a jóvágású férfiak számára, hogy manipuláljanak bennünket, akkor nem hagyunk nekik más választást, csak hogy jobban bánjanak velünk.


De mi a gond a rendes fickókkal?


Az ún. rendes férfiak folyton arról panaszkodnak, hogy a nők túlságosan is az első benyomásra hagyatkoznak, és ezzel esélyt sem hagynak maguknak arra, hogy egy rendesebb fickóval is megismerkedjenek. Egy csomó rendes fickó mindjárt az első pillantás után azonnal kihullik a rostán. Bizony, ebben lehet valami. Vonzódunk a forrófejű, jóképű pasikhoz, pedig nem tesznek boldoggá bennünket. És a legtöbben nem akarunk rendes fickót, még akkor sem, ha a másik mellett nyomorúságosan érezzük magunkat. Valahogy a rendes fickó a szemünkben nem annyira vonzó. A könnyű préda helyett olyan kell, akinek a figyelméért keményen meg kell dolgoznunk. Ezért egyre több férfi próbál egyre szemetebb lenni, csak hogy magára vonhassa a nők figyelmét. Szükségünk van nekünk erre?


A rendes fickók megbízhatóbbak

{HUSVET2009}


Ha jobban magunkba nézünk, láthatjuk, hogy néha azért kerüljük a rendes fickókat, mert akkor nekünk is azzá kellene válnunk, és meg kell birkóznunk a kötöttségekkel. Egy bunkó pasival együtt lenni biztonságosabb – tudjuk, hogy úgysem tart sokáig. Meg vannak a mentségeink, amikor a dolgok nem működnek. Sokkal kisebb a felelősség. Egy rendes fickónál például tudhatjuk, hogy telefonálni is fog, amikor megígéri, míg egy bunkónál ebben soha nem lehetünk biztosak. Igen, a kihívás valóban izgalmas. Mindannyian kedveljük az üldözés izgalmát, a próbatételeket. Szeretjük azt gondolni, hogy meg kell küzdenünk ÉRTE, és nem csak belehullik az ölünkbe. Mindig érdekesebb meghódítani egy férfit, mint egyszerűen megkapni. Csak hogy ideje lenne felébrednünk!

Adjunk esélyt a rendesnek


A bunkóval azért kényelmesebb együtt lenni, mert ilyenkor nem kell vállalnunk a felelősséget saját boldogulásunkért. Mert mi történik, ha mégsem működik a dolog? Ráfogunk mindent a szemét férfiakra. Egy férfi azonban, aki komolyan érdeklődik irántunk, csodálatos érzésekkel ajándékozhat meg. Milyen fantasztikus dolog tudni, hogy amikor bókol nekünk, komolyan is gondolja a szavakat. Ha rászánjuk az időt, hogy alaposabban is megismerjünk egy férfit, és adunk neki legalább egy esélyt, még kiderülhet róla, hogy sokkal vonzóbb jelenség, mint korábban gondoltuk volna.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL