2018. szeptember 23. - Tekla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 23. - Tekla
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

8 tipp, hogyan használd az intuícióidat a létfontosságú döntések meghozatalakor

A gyomorban érzett remegés, az egyes kételyek és a tested minden egyes jelzése utal arra, hogy az ösztöneidre hallgatsz vagy épp a félelmeid irányítanak. Az ösztönös megérzéseket intuíciónak nevezzük. A latin intueri szóból származik, mely azt jelenti, „szemlélni” és „betekinteni”. Sajnos sokan nem hallgatnak a megérzéseikre, mivel a racionális elme képes elnyomni az intuícióit, így könnyen megtéveszthet.

Számos tudós és kutató úgy vélekedik az intuícióról, hogy ez nem más, mint a legmagasabb intelligencia formája. Már nem csak a spiritualitás része, hanem egyre inkább létező dologként kezelik, amely alapján valóban helyes döntések hozhatók.

Évezredek óta minden hagyományban megjelenik maga az intuíció, amelynek erejét jól ismerték és tisztelték. A buddhizmusban, az iszlámban, a hindu és a nyugati filozófiában egyaránt fontosnak tartották, és összefüggésbe hozták a magasabb tudattal és a lélekkel. Például az Advaita Vedānta (a hindu tanok iskolája) úgy értékeli az intuíciót, mint egyfajta tapasztalást, amelynek segítségével az illető szoros kapcsolatba kerülhet és közvetlenül megtapasztalhatja Brahman, vagyis az Isten/Lélek létét.

A híres svájci pszichiáter, Carl Jung is úgy hitte, hogy az intuíció hatalmas erő, amelyről így ír: „Az intuíció maga betekintést nyújt egy nagy egészbe, ugyanakkor önmagad is megismerheted általa, a lehetőségek egész tárháza egyben.” Más szóval, a „lélek GPS-e”, amely segít a helyes úton járni, és amely által te is képes leszel helyes és bölcs döntéseket hozni az életben.

Hogyan különböztetheted meg a félelem alapú gondolkodást az intuíciótól?

Sajnos nagyon gyakori az, hogy az ember összetéveszti az intuícióit a félelem táplálta gondolatokkal. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntéseket hozhasd meg, amely valóban értelmes, tiszta gondolatmeneten alapul és sikert eredményez, meg kell tanulnod megkülönböztetni egymástól a kettőt.

Sokszor sokan nagyon erősen „szkeptikusak legbelül”, ezért nehéz kikapcsolniuk a tudatos elmét és a racionális gondolkodást mellőzni az intuíció javára. Ám nem lehetetlen leküzdeni mindezt, és megéri a megérzéseidre hallgatni.

Ami nagyon lényeges és segít megkülönböztetni a félelem alapú gondolatokat az intuícióktól, az az, hogy a tested is jelez, egyfajta belső hang és adott reakciók jelzik azt, hogy éppen az ösztöneidről vagy félelem szülte gondolatokról van-e szó.

Félelem:

  • Sötét gondolatok gyötörnek
  • Érzelmileg instabil vagy és feszült („ezt vagy azt kell megtennem, hogy az adott dolog megtörténjen!”)
  • Nem látsz tisztán
  • Feszült vagy, csalódott, ideges és káosz uralkodik az egyes döntések meghozatalakor
  • Aggodalmaskodsz és rengeteg rossz gondolat kínoz

Intuíció:

  • Hálát érzel
  • Minden kitisztul körülötted
  • Éberré válik az elméd
  • Nyugalmat érzel, inspirációt és úgy érzed, növekszik az energiaszinted
  • A döntést szinte azonnal „helyesnek” érzed, anélkül, hogy tudatosan átgondolnád

Figyelembe véve mindezt, te is képes vagy megkülönböztetni a félelem alapú gondolkodást az intuitív tudástól.

Hogyan használd az intuícióid a létfontosságú döntések meghozatalában?

Az intuíció azt jelenti, ösztönös megérzés! A belső hang felerősödik, ha hallgatsz az ösztöneidre, tulajdonképpen tanulható és egyre élesebbé tehető. Olyan erőforrás, amely tudatosan fejleszthető és végtelen potenciál rejlik benne. – Sylvia Clare.

Az intuíció olyan alapvető képesség, amely minden emberben ott rejlik és tanulható, finomítható és fejlesztő. Természetesen minél kisebb korban történik mindez, annál jobb. Intuíció nélkül az ember feszült, merev és rögeszmés gondolatok, kételyek gyötörhetik, amelyek akadályozzák a tisztánlátást. Minél kevésbé gondolkodsz tisztán, annál nagyobb az esélye annak, hogy rossz döntéseket hozol meg.

Amikor az ösztöneidre hallgatsz, minden sokkal világosabbá válik, és ez segít abban, hogy az életben mindig a legkedvezőbb döntést tudd meghozni. Az alábbiakban megtudhatod azt, hogyan használhatod az intuíciódat az egyes létfontosságú döntések meghozatalakor.

Íme 8 tipp, hogyan használd az intuícióidat fontos döntések meghozatalakor

Íme 8 tipp, hogyan használd az intuícióidat fontos döntések meghozatalakor

1. Csendesítsd le az elmédet

Az elme gyakran képes arra, hogy a helyes döntés meghozatala közben eltérítse a gondolataid. Bár fontos, hogy racionálisan gondolkodj, ám a túlzottan gyakorlatias gondolkodás közben az előítéleteid, a múltbéli berögzült dolgok vagy esetleges külső hatások és nem utolsó sorban a félelem mind-mind megakadályozhat abban, hogy jó döntés szülessen.

Ahhoz, hogy az intuícióidra tudj hallgatni, le kell csendesíteni az elmét. Ennek érdekében érdemes meditálni, de hallgathatsz nyugtató zenét is, illetve a légző gyakorlatok is segíthetnek. Nagyon nehéz ugyanis a megérzéseidre hallgatni, ha közben feszült vagy.

Vegyél egy nagy levegőt és néhány percig lélegezz be és ki. Szívd be az orrodon keresztül a levegőt, ügyelve arra, hogy hasi légzést végezz. Lassuljon a be és kilégzés, számolj el négyig, tartsd bent a levegőt, majd lassan lélegezz ki.

Végezz olyan gyakorlatokat, amelyek során ellazulsz és megnyugszol, miközben az elmében zajló belső locsogás is megszűnik. Ha nyugodt vagy és az elme kitisztul, akkor jönnek a helyes megérzések.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Napi Tarot - Vasárnap

Napi Tarot - Vasárnap

A Torony az anyagiasságot, ez ego által irányított gondolkodásmódot vagy helytelen meggyőződést, kapcsolatot, életmódot jelképezi. Egy szellemi megvilágosodással járó esemény van kilátásban, amely romba dönti a hamis gondolatokat, hitrendszereket és szokásokat.

Tovább »
A vasárnapi nap angyalüzenete

A vasárnapi nap angyalüzenete

Ez most a tanulás és az információgyűjtés ideje. Élvezd, hogy diák vagy, mert a jövőben a tudásodat tettekben fogod kamatoztatni.

Tovább »
A napi jóslat Számodra - Vasárnap

A napi jóslat Számodra - Vasárnap

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned a mai nap.

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi süteményözön

A legjobb, és legfinomabb sütemények receptjei egy helyen. Induljon a karácsonyi sütés!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Rosta Szilvia

Ingatlan értékbecslő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Rosta Szilvia

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép