2018. március 21. - Benedek
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. március 21. - Benedek
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

8 tipp, hogyan használd az intuícióidat a létfontosságú döntések meghozatalakor

A gyomorban érzett remegés, az egyes kételyek és a tested minden egyes jelzése utal arra, hogy az ösztöneidre hallgatsz vagy épp a félelmeid irányítanak. Az ösztönös megérzéseket intuíciónak nevezzük. A latin intueri szóból származik, mely azt jelenti, „szemlélni” és „betekinteni”. Sajnos sokan nem hallgatnak a megérzéseikre, mivel a racionális elme képes elnyomni az intuícióit, így könnyen megtéveszthet.

Számos tudós és kutató úgy vélekedik az intuícióról, hogy ez nem más, mint a legmagasabb intelligencia formája. Már nem csak a spiritualitás része, hanem egyre inkább létező dologként kezelik, amely alapján valóban helyes döntések hozhatók.

Évezredek óta minden hagyományban megjelenik maga az intuíció, amelynek erejét jól ismerték és tisztelték. A buddhizmusban, az iszlámban, a hindu és a nyugati filozófiában egyaránt fontosnak tartották, és összefüggésbe hozták a magasabb tudattal és a lélekkel. Például az Advaita Vedānta (a hindu tanok iskolája) úgy értékeli az intuíciót, mint egyfajta tapasztalást, amelynek segítségével az illető szoros kapcsolatba kerülhet és közvetlenül megtapasztalhatja Brahman, vagyis az Isten/Lélek létét.

A híres svájci pszichiáter, Carl Jung is úgy hitte, hogy az intuíció hatalmas erő, amelyről így ír: „Az intuíció maga betekintést nyújt egy nagy egészbe, ugyanakkor önmagad is megismerheted általa, a lehetőségek egész tárháza egyben.” Más szóval, a „lélek GPS-e”, amely segít a helyes úton járni, és amely által te is képes leszel helyes és bölcs döntéseket hozni az életben.

Hogyan különböztetheted meg a félelem alapú gondolkodást az intuíciótól?

Sajnos nagyon gyakori az, hogy az ember összetéveszti az intuícióit a félelem táplálta gondolatokkal. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntéseket hozhasd meg, amely valóban értelmes, tiszta gondolatmeneten alapul és sikert eredményez, meg kell tanulnod megkülönböztetni egymástól a kettőt.

Sokszor sokan nagyon erősen „szkeptikusak legbelül”, ezért nehéz kikapcsolniuk a tudatos elmét és a racionális gondolkodást mellőzni az intuíció javára. Ám nem lehetetlen leküzdeni mindezt, és megéri a megérzéseidre hallgatni.

Ami nagyon lényeges és segít megkülönböztetni a félelem alapú gondolatokat az intuícióktól, az az, hogy a tested is jelez, egyfajta belső hang és adott reakciók jelzik azt, hogy éppen az ösztöneidről vagy félelem szülte gondolatokról van-e szó.

Félelem:

  • Sötét gondolatok gyötörnek
  • Érzelmileg instabil vagy és feszült („ezt vagy azt kell megtennem, hogy az adott dolog megtörténjen!”)
  • Nem látsz tisztán
  • Feszült vagy, csalódott, ideges és káosz uralkodik az egyes döntések meghozatalakor
  • Aggodalmaskodsz és rengeteg rossz gondolat kínoz

Intuíció:

  • Hálát érzel
  • Minden kitisztul körülötted
  • Éberré válik az elméd
  • Nyugalmat érzel, inspirációt és úgy érzed, növekszik az energiaszinted
  • A döntést szinte azonnal „helyesnek” érzed, anélkül, hogy tudatosan átgondolnád

Figyelembe véve mindezt, te is képes vagy megkülönböztetni a félelem alapú gondolkodást az intuitív tudástól.

Hogyan használd az intuícióid a létfontosságú döntések meghozatalában?

Az intuíció azt jelenti, ösztönös megérzés! A belső hang felerősödik, ha hallgatsz az ösztöneidre, tulajdonképpen tanulható és egyre élesebbé tehető. Olyan erőforrás, amely tudatosan fejleszthető és végtelen potenciál rejlik benne. – Sylvia Clare.

Az intuíció olyan alapvető képesség, amely minden emberben ott rejlik és tanulható, finomítható és fejlesztő. Természetesen minél kisebb korban történik mindez, annál jobb. Intuíció nélkül az ember feszült, merev és rögeszmés gondolatok, kételyek gyötörhetik, amelyek akadályozzák a tisztánlátást. Minél kevésbé gondolkodsz tisztán, annál nagyobb az esélye annak, hogy rossz döntéseket hozol meg.

Amikor az ösztöneidre hallgatsz, minden sokkal világosabbá válik, és ez segít abban, hogy az életben mindig a legkedvezőbb döntést tudd meghozni. Az alábbiakban megtudhatod azt, hogyan használhatod az intuíciódat az egyes létfontosságú döntések meghozatalakor.

Íme 8 tipp, hogyan használd az intuícióidat fontos döntések meghozatalakor

Íme 8 tipp, hogyan használd az intuícióidat fontos döntések meghozatalakor

1. Csendesítsd le az elmédet

Az elme gyakran képes arra, hogy a helyes döntés meghozatala közben eltérítse a gondolataid. Bár fontos, hogy racionálisan gondolkodj, ám a túlzottan gyakorlatias gondolkodás közben az előítéleteid, a múltbéli berögzült dolgok vagy esetleges külső hatások és nem utolsó sorban a félelem mind-mind megakadályozhat abban, hogy jó döntés szülessen.

Ahhoz, hogy az intuícióidra tudj hallgatni, le kell csendesíteni az elmét. Ennek érdekében érdemes meditálni, de hallgathatsz nyugtató zenét is, illetve a légző gyakorlatok is segíthetnek. Nagyon nehéz ugyanis a megérzéseidre hallgatni, ha közben feszült vagy.

Vegyél egy nagy levegőt és néhány percig lélegezz be és ki. Szívd be az orrodon keresztül a levegőt, ügyelve arra, hogy hasi légzést végezz. Lassuljon a be és kilégzés, számolj el négyig, tartsd bent a levegőt, majd lassan lélegezz ki.

Végezz olyan gyakorlatokat, amelyek során ellazulsz és megnyugszol, miközben az elmében zajló belső locsogás is megszűnik. Ha nyugodt vagy és az elme kitisztul, akkor jönnek a helyes megérzések.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

11 bőrhiba, amivel a szervezeted üzenni akar az egészségedről - Vedd komolyan!

11 bőrhiba, amivel a szervezeted üzenni akar az egészségedről - Vedd komolyan!

Néha az arc többet árul el, mint szeretnénk, de ez valójában előny. Ha közelről szemléled az arcodat, könnyebben megérted az üzenetét, ugyanis tisztán megmutatja, ha szervezetedben egyensúlyhiány alakul ki, esetleg segít felfedni a bajt, mielőtt komolyabbá válna. Most megtudhatod, melyek a leggyakoribb arcbőrhibák, melyeknek eredete nem véletlen.

Tovább »
Ebből az 5 rejtvényből kiderül, mekkora zseni is vagy valójában!

Ebből az 5 rejtvényből kiderül, mekkora zseni is vagy valójában!

Egy valóságos zseninek tartod magad? Vagy ellenkezőleg? Akár igen, akár nem, érdemes letesztelni magadat ennek az 5 trükkös, de valójában igen egyszerű rejtvénynek a segítségével, mert még te is meglepődhetsz az eredményen és kiderülhet rólad, hogy zseni vagy, netán annak az ellenkezője és így legalább tudni fogod, van még mit tanulnod!

Tovább »
Válassz egy ősi mágikus szimbólumot, és tudd meg, milyen belső erővel rendelkezel - Képes teszt

Válassz egy ősi mágikus szimbólumot, és tudd meg, milyen belső erővel rendelkezel - Képes teszt

A modern pogányságban sok szimbólum jelenik meg, amelyeket a különféle mágiákban és rituálékban is alkalmaznak. Az alábbi szimbólumok mindegyikéhez egy-egy adott elem kapcsolódik, és mindegyikük mély jelentéssel bír, emellett különleges energiákkal rendelkeznek. Melyik szimbólum fog meg leginkább?

Tovább »

Kalkulátor

Általános női bántalmak

Sajnos egy nő gyakran ki van téve különféle „női problémáknak”. Elkeseredni azonban nem kell, mert van megoldás.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Vargyai Györgyi

Spirituális személyiségfejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Vargyai Györgyi

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép