KÖZÉRZET

Nagy éves egészségterv

Szerző:
Szabó Anna
Az igazi változáshoz idő kell, és talán egy év is kevés hozzá. Vágj bele a 12 hónapra szabott egészségtervünkbe, hogy jövő ilyenkorra már kicsattanj az egészségtől és a tenni akarástól.

 

Január – Viszonyulj pozitívan a saját testedhez

Az új év kezdetén erősítsd meg hozzáállásodat, amely lehetővé teszi számodra, hogy valóra váltsd újévi fogadalmaidat, és azok ne csak fogadkozások legyenek!

 

Február – Lazítás és salaktalanítás

Február, a böjt hónapja kiválóan alkalmas az elengedésre. Ehhez hozzátartoznak a lazító gyakorlatok és a böjti időszak.

 

Március – Szív és vérkeringés

Kezdődik a tavasz, és a természet ébredésével mi is szeretnénk tenni valamit szívünkért és érrendszerünkért. A kellemes sétától a dinamikus kardioedzésig bármit kipróbálhatsz ebben a hónapban. Csak tartsd meg jószokásodként és az év többi hónapjában is űzd őket kitartóan!

 

Április – Egészséges táplálkozás (I.)

Áprilisban a természet elkezdi átnyújtani nekünk tavaszi ajándékait. Sok mindent megtudhatsz az egészséges táplálkozásról. Ebben a hónapban már végképp nem kell ragaszkodnod a tartós élelmiszerekhez: a piacon lassan, majd tolongva megjelennek a friss, szezonális zöldségek, gyümölcsök. Tarts minden héten egy gyümölcs és zöldség napot, hogy vitaminkészleteid újból természetes úton feltöltődjenek!

 

 

Május – Az érzékiség hónapja

Májusban virágba borul a természet. Itt az ideje, hogy te is kivirágozz. A masszázs, az összebújás, a testi érintkezés, de a különféle illatok, színek és érzéki benyomások révén is feltöltődhetsz energiával.

 

Június – Egészséges táplálkozás (II.)

Júniusban már nagyon sokféle értékes gyümölcs- és zöldségfajta érik. Ebben a hónapban ezekkel gondoskodhatunk készleteink újrafeltöltéséről, már dőzsölhetsz bennünk és csak folytatnod kell az áprilisban elkezdett programot!

 

Július – Testtudatosság, jóga, meditáció

A nyár arra ösztönöz, hogy tudatosan és szeretettel bánjunk a testünkkel. Válaszd ki számodra a legmegfelelőbbet, mely arra bátorít, hogy kiteljesedj, és ettől a hónaptól mindennap elvégezhetsz.

 

Augusztus – Pozitív szellemi hozzáállással a tudatos fittségért

A nap ereje augusztusban a legnagyobb, és ez a sugárzás a lelkünkben is fellelhető. Ebben a hónapban fordíts energiát, vitalitásodat és fittségedet erősítséért pozitív szellemi hozzáállással és önszuggesztióval.

 

Szeptember – Aktív öngyógyító folyamatok

Szellemi energiáidat, amelyeket augusztusban aktiváltál, tudatosan öngyógyító erőd serkentésére használd, így célzottan is elősegítheted „nyavalyáid” spontán gyógyulását. 

 

Október – Pszichoszomatika, test és lélek összhangba hozása

Az október ideális időszak a szükséges iránykorrekciókhoz, amelyek lehetővé teszik, hogy egészségesen vészeld át a telet. Ha odafigyelsz az élet és a szervezeted üzeneteire, eljuthatsz tested mélyebb megértéséhez. Tudatosan bánj azzal, ami benned harmonizálásra érdemes, így pozitív változáson mész keresztül miközben tested és lelked tökéletesen összehangolódik.

 

 

November – Általános fitnesz

Novemberben a természet teljesen visszavonul. E hónapban, ha télen is lendületben akarod tartani tested energiarendszerét, fitneszedést és egyéb célzott testgyakorlatokat kell végezned. Számos diagnosztikai eljárással ellenőrizheted, mennyire vagy fitt, illetve milyen teendőid vannak még - például valós életkorodat BETA-teszttel, illetve fittségedet és állóképességedet szinte bármelyik fitneszteremben többféle gépen a szakemberek segítségével.

 

 

December – Értékes táplálék-kiegészítők, természetes termékek és egyebek

Karácsony hónapjában, decemberben ajándékozd meg magadat azzal, hogy olyankor, amikor a természet alszik, azzal foglalkozol, milyen táplálék-kiegészítők tartják fenn vitalitásodat. Nemcsak a dobozokba csomagolt szerek tartoznak ide, hanem az élő, tartós élelmiszerek is, amelyeket ebben a hónapban fogyaszthatsz.

Könyvajánló

Kurt Tepperwein: Nagy egészségkönyv testnek és léleknek
Örökérvényű naptár, tanácsadó- és gyakorlókönyv

Függetlenül attól, hogy mennyi és milyen az erőnléted, a könyv segítségével a legjobb formába hozhatod tested és egészséged. Kurt Tepperwein összegyűjtött tudását tartalmazza a kötet, amely tulajdonképpen egy örök érvényű naptár, egy tanácsadó könyv és egy gyakorló munkafüzet inspiráló keveréke. A legjobb módja annak, hogy aktiváld saját energiáidat, meglőzd a betegségeket, fitt maradj és tökéletesen érezd magad, hogy naponta használod ezt a kincsestárat.

Édesvíz Kiadó, 2008
552 oldal
Kötés: kemény kötés


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL