KÖZÉRZET

16 figyelmeztető jel, hogy májad túl van terhelve mérgekkel

Szerző:
Szabó Anna
A máj fő funkciója a méregtelenítés, hiszen a toxinokat átalakítja, így azok ki tudnak ürülni a szervezetből. Emellett szerepet játszik a zsírok feldolgozásában (epehólyaggal együtt), a vitaminok és ásványi anyagok tárolásában, metabolizálja a gyógyszereket és az alkoholt. Csaknem 400 funkciót lát el. Ha azonban a máj túlterhelté válik, akkor a mérgek felhalmozódnak a szervezetben.

 

A máj túlterheltsége lehet egyik oka annak is, ha betartod a diétát, de mégsem tudsz fogyni, vagy mindig fáradtnak érzed magad. Még akkor is, ha a működése optimális, megnehezítheted a feladatát, ha sok alkoholt fogyasztasz, dohányzol, stresszelsz, nem alszol eleget, vagy éppen egészségtelenül táplálkozol. Szerencsére van mód arra, hogy kitisztítsd a májadat, ha túlterhelt. Tedd meg a megfelelőintézkedéseket annak érdekében, hogy növeld az „állóképességét” és ne tedd ki extra károkozásnak Ha az alábbi tünetek közül észlelsz magadon egyet, akkor jobb, ha konzultálsz az orvosoddal.

1. Krónikus fáradtság;

2. Negatív érzelmek;

3. Ködös elme, letargia, levertség;

4.Tompa fejfájás, melyen segít a pihenés vagy a szemek mögül kisugárzófejfájás/migrén;

5. Krónikus ízületi vagy izom fájdalmak;

6. Fokozott izzadás;

7. Zsírok nehéz emésztése;

8. Epehólyag eltávolítás;

9. Allergia;

10. Akne vagy egyéb bőrbetegségek;

11. Gáz, puffadás, hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés;

12. Hormon egyensúlyhiány;

13. Szorongás és depresszió;

14. Vegyi anyagokra való érzékenység;

15. Krónikus, rossz szagú lehelet;

16. Indokolatlan súlygyarapodás;

Amint látod, a lista rendkívül hosszú, és számos tünetet, jelet tartalmaz, melyek arra utalhatnak, hogy a májad túlterhelt. A jó hír azonban az, hogy a máj nagyon könnyen regenerálódik. Pihenéssel, megfelelő táplálkozással és egy kis segítséggel (pl. gyógynövény teák) könnyen megtisztíthatod.

Az egészség rendkívül értékes dolog, törődj a testeddel és ne hagyd figyelmen kívül a tüneteket. Emlékezz, csak egy testet kaptál!

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL