LELKIPATIKA

Minden ember, akivel csak találkozol az életben, a tükröd - Tudd meg, mit tanítanak neked!

Szerző:
Szabó Anna
Állj meg egy pillanatra, és vegyél egy nagy levegőt a téged körülvevő káoszban és végtelen rohanásban. Amikor belélegzed a levegőt, engedd, hogy a gondolataid szabadon áramoljanak minden ember felé, függetlenül attól, épp hányan vannak körülötted. Nem számít. Ahogy szép lassan kilélegzel, kezdd el tudatosabban megvizsgálni ezeket az embereket és a saját érzéseidet.

Most pedig vizsgáld meg, mit is éreztél eközben?

Sokféle kellemes érzés önthetett el, ilyen a szeretet, a biztonság, a csodálat vagy akár a tisztelet. Ám az is lehet, hogy ehelyett gyűlöletet, féltékenységet, fájdalmat, félelmet, haragot, feszültséget, frusztrációt vagy éppen szégyent éreztél. Annak ellenére, hogy mennyire csodálatos, amikor kellemes érzések öntenek el, nehéz elfogadni, hogy az érzelmeknek van egy másik, kellemetlen spektruma is. Mégis, fogadd el, hogy mindkét oldal létezik.

Ne akard abbahagyni görcsösen a mások feletti ítélkezést. Egyszerűen hagyd, hogy az adott érzés keresztül áramoljon a testeden. Maga az ítélkezés is fontos ahhoz, hogy később spirituálisan fejlődhess, és lelkileg érettebbé válj.

Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy minden ember, akivel csak összesodor az élet, a te tükröd. Minden ember visszatükröz néhány rád jellemző személyiségvonást. Ennélfogva ezek az emberek a legnagyobb tanítóid. Ahogyan velük bánsz, tökéletesen megmutatja azt, hogy te milyen is vagy éppen.

Miért ne lenne egy perced tehát arra, hogy átgondold tudatosan, miért is szeretsz, vagy éppen nem kedvelsz egyes embereket? Áss le mélyebbre, vizsgáld az egészet globálisan, és észre fogod venni azt, hogy amit nem szeretsz másokban, valójában éppen azt nem fogadod el saját magadban sem, netán éppen azt utasítod el magad is.

Ha nem kedvelsz valakit, mert állandóan dühös, az azért van, mert valójában a benned lévő haraggal nem tudsz mit kezdeni.

Ha mások tévedése zavar, akkor igazából te vagy az, aki képtelen kezelni jól a dolgokat.

Most már érted, hogy minden külső tényező a belső félelmeiddel korrelál és fordítva?

Minden ember tehát egyben potenciális tanító is. Ezek olyan leckék az életben, amelyek során tanulsz a negatív érzésekből is, amelyeket más emberek kiváltanak belőled.

Harag – Átfogóbb képet kell kapnod a világról, vizsgáld globálisan a dolgokat.

Bánat – Meg kell tanulnod elfogadni mindazt, amit az élet ad, és kapcsolatot kialakítani a belső éneddel.

Félelem – El kell fogadnod, hogy nem irányíthatsz mindent.

Gyűlölet – Meg kell bocsátanod saját magadnak és szeretned kell önmagad, csak így tudod ezeket másokkal szemben is tenni.

Szégyen – Meg kell vizsgálnod a benned rejlő sötét oldalt, minden elfojtásodat.

Féltékenység – Meg kell tanulnod tisztelned az adott helyzetet, amiben éppen vagy.

Bűntudat – Szükséged van más perspektívákra, vizsgáld meg, hogy miért nem tudtál igazságosan cselekedni.

Ingerlékenység – Mások szükségleteit is tiszteletben kell tartanod, miközben a saját igényeidről sem feledkezel el.

Szemrehányás – Felelősséget kell vállalnod a tetteidért.

 

Az adott nap végén a szellemi fejlődés és folyamatos lelki érettség elsajátítása azon múlik, hogyan érzékeled a téged körülvevő világot és miképpen reagálsz másokra. Miután megtudtad, hogy minden ember tanító és egyben tanítvány is, nem fogsz olyannyira a körülmények áldozatává válni.

 

lelkipatika tükör önismeret
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL