• 1 bögre cukor;
• 1 bögre tej;
• 1 doboz (370g) édesített, sűrített tej;
• 3 tojás;
• 3 tojássárgája;
• fél bögre frissen facsart narancslé;
• 1 ek. reszelt narancshéj;
• 1 tk. vaníliaaroma;
• 1 ek. keményítő;
• 1 bögre tejszínhab
1. A cukrot és a narancslé 1/3-át tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett, főzd addig, míg a cukor elkezd karamellizálódni (kb. 10 perc). Ezt követően öntsd át egy szufléformába.
2. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
3. Keverd össze robotgéppel a tejet, a sűrített tejet, a tojásokat, tojás sárgákat, a maradék narancslevet, a narancshéjat, a vaníliát és a keményítőt. Add hozzá a tejszínhabot is, és addig keverd, amíg egynemű nem lesz a massza. Öntsd a karamell szirup tetejére.
4. A tálkát állítsd a tepsibe, melyet tölts fel felig forró vízzel.
5. Süsd 45-55 percig. Vedd ki, ha kellően kihűlt, pihentesd legalább 2 órán át a hűtőszekrényben.
6. Tálalás előtt óvatosan vágd körbe a szélét, az edény mentén, majd borítsd ki egy tányérra (óvatosan).
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK