SZÁMMISZTIKA

Át fogsz esni a ló másik oldalára...

Szerző:
Szabó Anna
A sikeres és boldog élet néhány fontos alappilléren nyugszik. A belső hangot meg kell hallanod, szembe kell nézned valódi önmagaddal, és meg kell találnod magadban a szenvedélyt.

De önmagában ez a három dolog is kevés, szükség van még valamire, mert még mindig billeg az asztal, és ha nem teszed helyére a negyedik lábát, akkor bizony felborul.


Mitől lesz teljes az életed?


Az elmúlt három hétben bemutattuk neked azt a három sarkalatos erényt, amit ha őszintén megvizsgálsz, és helyre teszel az életedben, akkor jó úton haladsz a sikeres és boldog élet felé. A negyedik erényről, amit mértékletességnek hívnak és a száma a 14-es, most fogunk beszélni. Ez Advent negyedik vasárnapjának az üzenete.

Ezzel bezárul a kör és egy olyan tudás birtokába jutsz, ami bizony elvezet téged az új életed lehetőségéhez.

A mértékletesség több mindent is szimbolizál az életben, nem csupán azt jelenti, hogy mindent mértékkel kell csinálnod az életben, bár ez is kétségtelenül része a mértékletesség erényének.


Legyél a végletek embere!


Az ember úgy fejlődik, hogy egyik végletből a másikba esik át. Ha az egyik nap még egyáltalán nem értesz a pénzhez és rájössz, hogy változtatni akarsz, akkor akarva akaratlanul a pénz kérdése fogja kitölteni a mindennapjaidat.


Az egyik nap még tudomást sem veszel a problémáról, a következő nap meg azon kapod magad, hogy semmi másról nem tudsz beszélni, csak az újonnan megszerzett ismeretedről. Körülötte forog minden gondolatod, és az őrületbe kergetsz vele mindenkit. Persze ez nem csak a pénzzel van így, hanem minden mással is, amivel kapcsolatba kerülsz életed során. A pénzt csak példaként használjuk.


Előbb utóbb fel kell ülnöd a lóra!


Te is láthatod a példából, hogy a tanulás mindig úgy történik, hogy egyik végletből a másikba esel át, vagyis fel akarsz ülni a lóra, de ahelyett, hogy megtalálnád az egyensúlyt és nyeregben éreznéd magad, egyszerűen átesel a ló másik oldalára.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy itt kell maradnod, hiszen lovagolni szeretnél, stabilan ülni a nyeregben. Egy kis idő elteltével, mikor azon kapod magad, hogy végletekben élsz és gondolkozol, egyszer csak lecsillapodsz, már sokat tudsz az új témáról, és azon kapod magad, hogy magabiztosan kezeled a helyzetet, magabiztosan bánsz a pénzzel, hogy a példánál maradjunk: meg tanultál lovagolni.


Ez jelenti a mértéket az adott területen. A „tudomást sem veszek a témáról, és a kizárólag erről tudok beszélni” között húzódik az egészséges és magabiztos mérték mindig ezt kell megtalálnod.


Rossz hírünk van, neked kell változnod!


Ahhoz azonban, hogy egy témában megtaláld a helyes mértéket, vagyis az egyensúlyt változnod kell, fel kell adnod eddigi álláspontodat és meg kell nézned a helyzetet egy új megközelítésben, vagyis szükségszerűen át kell esned a ló másik oldalára, hogy utána tényleg felülhess a lóra.

Ha boldogtalannak érzed magad, vagy egyszerűen fogalmad sincs, mit kellene tenned, hogy sikeresnek érezd magad, akkor 100%-ig biztos, hogy neked kell változnod. Ki kell mozdulnod abból a helyzetből, amiben élsz, változtatnod kell az álláspontodon, ugyanis a boldogságot és a sikert csak a helyes mértékkel végzett dolgokban fogod megtalálni, legyen szó szerelemről, karrierről vagy egyszerűen a hobbidról.


Hol akadtál el az életedben?


Advent negyedik hetére szóló lelki gyakorlatunk, hogy ismét vegyél elő egy papírt és az elmúlt hetekhez hasonlóan, amikor szembenéztél magaddal és megkerested életedben a szenvedélyt, most meg kell találnod, hogy mi okozza a legnagyobb nehézséget az életedben.

Írd le a problémát a legapróbb részletekig. Mi az, amitől a legjobban félsz, ami a leginkább megijeszt az életed során. Amivel soha nem mertél szembenézni. Bátran, egy papír előtt nincs mit szégyellned. Mindent leírhatsz rá, senki nem fogja látni csak Te. Légy olyan őszinte, amilyen őszinte csak lehetsz.

Határozd el, hogy kimozdulsz erről a pontról, dönts, úgy, hogy meg tanulod kezelni a problémát. Ne törődj most a „hogyannal”, kizárólag arra fókuszálj, hogy változni akarsz. Ha tudod, akkor írd le pontosan, hogy milyen változásra van szükség. A „hogyant” úgyis az élet fogja megmutatni neked. Döntsd el, hogy mikor teszed meg az első lépést, és írd le azt a napot, mint az első határidő, utána tervezd meg a további lépéseket.

Ez a feladat fájdalmas és félelmetes lehet, de ha összeszeded a bátorságodat, csodák fognak történni az életedben, hiszen ott az intuíciód, ami segít neked a lépésekben, már szembenéztél azzal, hogy milyen életet akarsz élni és azt is, tudod, mi jelentene neked a szenvedély, már csak az utolsó lépés, a változás hiányzik hozzá.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL