KÖZÉRZET

A természet segít abban, hogy teljesen megújulj - Használd ki és gyógyulj!

Szerző:
Szabó Anna
Vannak pillanatok, amikor sürgetjük a választ.  A választ, amely mindent megváltoztat. Mindannyian voltunk már ilyen helyzetben, főleg, amikor nagy változás küszöbén álltunk – karrierváltás, nyugdíjazás, válás, stb. Amikor épp gyászolod a múltat, akkor is erős hívást érzel, tudod, hogy van olyan karrier vagy életforma, ahol jobban teljesítenél. Az oda vezető út azonban még nem világos. 

 

,,Két fenyő között mindig van egy ajtó, ami az új élethez vezet” – John Muir

Az élet napi tempója könyörtelen. Vajon mikor van esély arra, hogy lassíts és meghalld azt a csendes belső hangot? Vagy arra, hogy elegendő ideig figyelj rá, és felismerd a hívást, kövesd azt?

A kötelesség mindenhonnan érkezik – család, főnök, e-mail, telefon… Minden pillanatban zaj vesz körül. Még a rövid szünetünket is zajjal töltjük meg: szórakozás, hírek vagy valamilyen telefonos játék. A belső világunk nem csendes; részletek, tervek és az aggodalmak hullámainak sokasága. Tehát, hogyan is koncentrálhatnál magadra, befelé, ebben a nyüzsgő életben? Hogyan tudnál befelé figyelni? Talán van pár trükk a tarsolyodban: meditáció, imádság, testmozgás, háziállatok, kedvencek. De, amikor eljött az idő a NAGY hallgatásra, ez nem elég.

A természet varázsa

Sokan otthon érzik magukat a természetben. Ha nem tartod magad természetbarátnak, minden bizonnyal akkor is jól esik átsétálni egy parkon munkába menet. Emlékezz arra, amikor utoljára sétáltál vagy ültél a természetben, amikor tényleg megálltál és hallgattál… A fény, a fejed fölött lévő levelek, a szél, a madarak hangja vagy a tücskök és a békák éjszakai koncertje volt csak körülötted. Emlékszel milyen megnyugtató érzés volt?Ez a természet varázsa!

Egy hely a perspektívához

A megújulás bizonytalan és zavaró érzéseket kelt bennünk. Iránymutatást akarunk, gyakran megkérdőjelezzük magunkat – új utat keresünk. A természet az, ahol megfelelő módon átgondolhatod az előtted álló változásokat, nehézségeket. Emlékeztet arra, hogy bármilyen zavaros is most a helyzet, az élet annak ellenére jó és szép. Megnyugszol, a kavargó gondolataid elcsendesednek. Valami másnak adsz helyet, a hálának, az életnek és az örömnek.

Amint belépsz a természetbe, olyan mintha egy magasabb hatalomhoz szólnál” – Julia Cameron

Ahol elakadunk

A legtöbb ember, amikor nem tud változtatni, megtenni a következő lépést, az nem a körülmények miatt van, hanem a fejben lévő gondolatok miatt. Mindenkiben ott lakozik a valódi érték és kreatív erő. Az újjászervezés későbbi szakaszaiban létfontosságú partnerek. Mégis fennáll a veszély – és minél nagyobb a változás, annál nagyobb a veszély. Mert itt szoktunk elakadni.

Megpróbáljuk kitalálni, hogy mit tegyünk, de nem megy. Mérlegeljük a lehetőségeket; zavartak vagyunk; tele vagyunk a bizonytalanság, a kétely és a félelem érzésével. Egy bizonyos részünk nem akarja a változást, így ott ragadunk. Ez egy belső csata – kimerít, de végül bátorsággal tölt el bennünket.

Amikor a szíved és az elméd elzárkózik a megújulástól, kritikus helyzetbe kerül a boldogságod, a józan gondolkodásod. Mert ha a fejed tele van óvatos tervekkel, kritikus hangokkal vagy éppen csodálatos ötletekkel, az még nem elég. A hívást nem az elmédben fogod megtalálni. Soha. Ilyenkor a legjobb, ha szívünkre, megérzéseinkre hallgatunk.

Ahol belép a természet

A természetben visszatalálsz önmagadhoz. Lehetővé teszi, hogy közvetlenül megérintsd az életet, visszaállítsd a ritmusodat, megérintsd a lelkedet, hogy mélyen hallgass.

Add hozzá a természet érintését

Természetesen a természet, nem helyettesit egy jó edzőt, ha fogyni akarunk vagy egy karrier-tanácsadót, ha munkát akarunk váltani. Nem feltétlenül szükséges a sikeres újjászületéshez. De egy ideális környezet és egy erős katalizátor, amely felgyorsíthatja erőfeszítéseink hatékonyságát és támogat minket.

Mi a helyzet veled?

Szükséged van egy kis szünetre, új perspektívákra? Figyelsz a hívásra? Ha úgy érzed szükséges, vonulj vissza és tölts egy kis időt a természet lágy ölén. Gyorsítsd fel a változást, a megújulást a természet segítségével. Csak az ajtón kell kilépned!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL