2018. március 21. - Benedek
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. március 21. - Benedek
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A természet segít abban, hogy teljesen megújulj - Használd ki és gyógyulj!

Vannak pillanatok, amikor sürgetjük a választ.  A választ, amely mindent megváltoztat.
Mindannyian voltunk már ilyen helyzetben, főleg, amikor nagy változás küszöbén álltunk – karrierváltás, nyugdíjazás, válás, stb. Amikor épp gyászolod a múltat, akkor is erős hívást érzel, tudod, hogy van olyan karrier vagy életforma, ahol jobban teljesítenél. Az oda vezető út azonban még nem világos. 

 

,,Két fenyő között mindig van egy ajtó, ami az új élethez vezet” – John Muir

Az élet napi tempója könyörtelen. Vajon mikor van esély arra, hogy lassíts és meghalld azt a csendes belső hangot? Vagy arra, hogy elegendő ideig figyelj rá, és felismerd a hívást, kövesd azt?

A kötelesség mindenhonnan érkezik – család, főnök, e-mail, telefon… Minden pillanatban zaj vesz körül. Még a rövid szünetünket is zajjal töltjük meg: szórakozás, hírek vagy valamilyen telefonos játék. A belső világunk nem csendes; részletek, tervek és az aggodalmak hullámainak sokasága. Tehát, hogyan is koncentrálhatnál magadra, befelé, ebben a nyüzsgő életben? Hogyan tudnál befelé figyelni? Talán van pár trükk a tarsolyodban: meditáció, imádság, testmozgás, háziállatok, kedvencek. De, amikor eljött az idő a NAGY hallgatásra, ez nem elég.

A természet varázsa

Sokan otthon érzik magukat a természetben. Ha nem tartod magad természetbarátnak, minden bizonnyal akkor is jól esik átsétálni egy parkon munkába menet. Emlékezz arra, amikor utoljára sétáltál vagy ültél a természetben, amikor tényleg megálltál és hallgattál… A fény, a fejed fölött lévő levelek, a szél, a madarak hangja vagy a tücskök és a békák éjszakai koncertje volt csak körülötted. Emlékszel milyen megnyugtató érzés volt?Ez a természet varázsa!

Egy hely a perspektívához

A megújulás bizonytalan és zavaró érzéseket kelt bennünk. Iránymutatást akarunk, gyakran megkérdőjelezzük magunkat – új utat keresünk. A természet az, ahol megfelelő módon átgondolhatod az előtted álló változásokat, nehézségeket. Emlékeztet arra, hogy bármilyen zavaros is most a helyzet, az élet annak ellenére jó és szép. Megnyugszol, a kavargó gondolataid elcsendesednek. Valami másnak adsz helyet, a hálának, az életnek és az örömnek.

Amint belépsz a természetbe, olyan mintha egy magasabb hatalomhoz szólnál” – Julia Cameron

Ahol elakadunk

A legtöbb ember, amikor nem tud változtatni, megtenni a következő lépést, az nem a körülmények miatt van, hanem a fejben lévő gondolatok miatt. Mindenkiben ott lakozik a valódi érték és kreatív erő. Az újjászervezés későbbi szakaszaiban létfontosságú partnerek. Mégis fennáll a veszély – és minél nagyobb a változás, annál nagyobb a veszély. Mert itt szoktunk elakadni.

Megpróbáljuk kitalálni, hogy mit tegyünk, de nem megy. Mérlegeljük a lehetőségeket; zavartak vagyunk; tele vagyunk a bizonytalanság, a kétely és a félelem érzésével. Egy bizonyos részünk nem akarja a változást, így ott ragadunk. Ez egy belső csata – kimerít, de végül bátorsággal tölt el bennünket.

Amikor a szíved és az elméd elzárkózik a megújulástól, kritikus helyzetbe kerül a boldogságod, a józan gondolkodásod. Mert ha a fejed tele van óvatos tervekkel, kritikus hangokkal vagy éppen csodálatos ötletekkel, az még nem elég. A hívást nem az elmédben fogod megtalálni. Soha. Ilyenkor a legjobb, ha szívünkre, megérzéseinkre hallgatunk.

Ahol belép a természet

A természetben visszatalálsz önmagadhoz. Lehetővé teszi, hogy közvetlenül megérintsd az életet, visszaállítsd a ritmusodat, megérintsd a lelkedet, hogy mélyen hallgass.

Add hozzá a természet érintését

Természetesen a természet, nem helyettesit egy jó edzőt, ha fogyni akarunk vagy egy karrier-tanácsadót, ha munkát akarunk váltani. Nem feltétlenül szükséges a sikeres újjászületéshez. De egy ideális környezet és egy erős katalizátor, amely felgyorsíthatja erőfeszítéseink hatékonyságát és támogat minket.

Mi a helyzet veled?

Szükséged van egy kis szünetre, új perspektívákra? Figyelsz a hívásra? Ha úgy érzed szükséges, vonulj vissza és tölts egy kis időt a természet lágy ölén. Gyorsítsd fel a változást, a megújulást a természet segítségével. Csak az ajtón kell kilépned!

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

11 bőrhiba, amivel a szervezeted üzenni akar az egészségedről - Vedd komolyan!

11 bőrhiba, amivel a szervezeted üzenni akar az egészségedről - Vedd komolyan!

Néha az arc többet árul el, mint szeretnénk, de ez valójában előny. Ha közelről szemléled az arcodat, könnyebben megérted az üzenetét, ugyanis tisztán megmutatja, ha szervezetedben egyensúlyhiány alakul ki, esetleg segít felfedni a bajt, mielőtt komolyabbá válna. Most megtudhatod, melyek a leggyakoribb arcbőrhibák, melyeknek eredete nem véletlen.

Tovább »
Ebből az 5 rejtvényből kiderül, mekkora zseni is vagy valójában!

Ebből az 5 rejtvényből kiderül, mekkora zseni is vagy valójában!

Egy valóságos zseninek tartod magad? Vagy ellenkezőleg? Akár igen, akár nem, érdemes letesztelni magadat ennek az 5 trükkös, de valójában igen egyszerű rejtvénynek a segítségével, mert még te is meglepődhetsz az eredményen és kiderülhet rólad, hogy zseni vagy, netán annak az ellenkezője és így legalább tudni fogod, van még mit tanulnod!

Tovább »
Válassz egy ősi mágikus szimbólumot, és tudd meg, milyen belső erővel rendelkezel - Képes teszt

Válassz egy ősi mágikus szimbólumot, és tudd meg, milyen belső erővel rendelkezel - Képes teszt

A modern pogányságban sok szimbólum jelenik meg, amelyeket a különféle mágiákban és rituálékban is alkalmaznak. Az alábbi szimbólumok mindegyikéhez egy-egy adott elem kapcsolódik, és mindegyikük mély jelentéssel bír, emellett különleges energiákkal rendelkeznek. Melyik szimbólum fog meg leginkább?

Tovább »

Kalkulátor

Hajszépítő trükkök

Van, amikor semmit nem tudsz kezdeni a hajaddal: fénytelen, rálapul a fejedre, vagy egyszerűen össze-vissza áll. A lényeg, hogy ilyenkor se veszítsd el a fejedet, az alábbi trükkökkel villámgyorsan megzabolázhatod tincseidet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Antalné Putnik Judit

Természet-gyógyász

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Antalné Putnik Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép