2018. szeptember 22. - Móric
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 22. - Móric
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A természet segít abban, hogy teljesen megújulj - Használd ki és gyógyulj!

Vannak pillanatok, amikor sürgetjük a választ.  A választ, amely mindent megváltoztat.
Mindannyian voltunk már ilyen helyzetben, főleg, amikor nagy változás küszöbén álltunk – karrierváltás, nyugdíjazás, válás, stb. Amikor épp gyászolod a múltat, akkor is erős hívást érzel, tudod, hogy van olyan karrier vagy életforma, ahol jobban teljesítenél. Az oda vezető út azonban még nem világos. 

 

,,Két fenyő között mindig van egy ajtó, ami az új élethez vezet” – John Muir

Az élet napi tempója könyörtelen. Vajon mikor van esély arra, hogy lassíts és meghalld azt a csendes belső hangot? Vagy arra, hogy elegendő ideig figyelj rá, és felismerd a hívást, kövesd azt?

A kötelesség mindenhonnan érkezik – család, főnök, e-mail, telefon… Minden pillanatban zaj vesz körül. Még a rövid szünetünket is zajjal töltjük meg: szórakozás, hírek vagy valamilyen telefonos játék. A belső világunk nem csendes; részletek, tervek és az aggodalmak hullámainak sokasága. Tehát, hogyan is koncentrálhatnál magadra, befelé, ebben a nyüzsgő életben? Hogyan tudnál befelé figyelni? Talán van pár trükk a tarsolyodban: meditáció, imádság, testmozgás, háziállatok, kedvencek. De, amikor eljött az idő a NAGY hallgatásra, ez nem elég.

A természet varázsa

Sokan otthon érzik magukat a természetben. Ha nem tartod magad természetbarátnak, minden bizonnyal akkor is jól esik átsétálni egy parkon munkába menet. Emlékezz arra, amikor utoljára sétáltál vagy ültél a természetben, amikor tényleg megálltál és hallgattál… A fény, a fejed fölött lévő levelek, a szél, a madarak hangja vagy a tücskök és a békák éjszakai koncertje volt csak körülötted. Emlékszel milyen megnyugtató érzés volt?Ez a természet varázsa!

Egy hely a perspektívához

A megújulás bizonytalan és zavaró érzéseket kelt bennünk. Iránymutatást akarunk, gyakran megkérdőjelezzük magunkat – új utat keresünk. A természet az, ahol megfelelő módon átgondolhatod az előtted álló változásokat, nehézségeket. Emlékeztet arra, hogy bármilyen zavaros is most a helyzet, az élet annak ellenére jó és szép. Megnyugszol, a kavargó gondolataid elcsendesednek. Valami másnak adsz helyet, a hálának, az életnek és az örömnek.

Amint belépsz a természetbe, olyan mintha egy magasabb hatalomhoz szólnál” – Julia Cameron

Ahol elakadunk

A legtöbb ember, amikor nem tud változtatni, megtenni a következő lépést, az nem a körülmények miatt van, hanem a fejben lévő gondolatok miatt. Mindenkiben ott lakozik a valódi érték és kreatív erő. Az újjászervezés későbbi szakaszaiban létfontosságú partnerek. Mégis fennáll a veszély – és minél nagyobb a változás, annál nagyobb a veszély. Mert itt szoktunk elakadni.

Megpróbáljuk kitalálni, hogy mit tegyünk, de nem megy. Mérlegeljük a lehetőségeket; zavartak vagyunk; tele vagyunk a bizonytalanság, a kétely és a félelem érzésével. Egy bizonyos részünk nem akarja a változást, így ott ragadunk. Ez egy belső csata – kimerít, de végül bátorsággal tölt el bennünket.

Amikor a szíved és az elméd elzárkózik a megújulástól, kritikus helyzetbe kerül a boldogságod, a józan gondolkodásod. Mert ha a fejed tele van óvatos tervekkel, kritikus hangokkal vagy éppen csodálatos ötletekkel, az még nem elég. A hívást nem az elmédben fogod megtalálni. Soha. Ilyenkor a legjobb, ha szívünkre, megérzéseinkre hallgatunk.

Ahol belép a természet

A természetben visszatalálsz önmagadhoz. Lehetővé teszi, hogy közvetlenül megérintsd az életet, visszaállítsd a ritmusodat, megérintsd a lelkedet, hogy mélyen hallgass.

Add hozzá a természet érintését

Természetesen a természet, nem helyettesit egy jó edzőt, ha fogyni akarunk vagy egy karrier-tanácsadót, ha munkát akarunk váltani. Nem feltétlenül szükséges a sikeres újjászületéshez. De egy ideális környezet és egy erős katalizátor, amely felgyorsíthatja erőfeszítéseink hatékonyságát és támogat minket.

Mi a helyzet veled?

Szükséged van egy kis szünetre, új perspektívákra? Figyelsz a hívásra? Ha úgy érzed szükséges, vonulj vissza és tölts egy kis időt a természet lágy ölén. Gyorsítsd fel a változást, a megújulást a természet segítségével. Csak az ajtón kell kilépned!

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

5 instant hajápolási trükk őszre

5 instant hajápolási trükk őszre

Úgy érzed, a hajad töredezett, fakó és fénytelen? Ilyenkor ősszel, ahogy a bőröd is, úgy a hajad szerkezete is megváltozik, könnyen töredezik, szárazzá, fénytelenné válik. Ha te is hasonló cipőben jársz, és a hajad egy kis feltöltődésre vágyik, akkor most jól figyelj, mert mutatunk 5 tuti hajápolási trükköt, melyekkel visszanyerheti ragyogását!

Tovább »
Milyen új ajtók tárulnak fel előtted az ősszel? - Az Ajtók Könyve Tarot kártya megjósolja!

Milyen új ajtók tárulnak fel előtted az ősszel? - Az Ajtók Könyve Tarot kártya megjósolja!

A misztikus Ajtók Könyve Tarot kártya az ősi egyiptomi mitológiára és istenekre épült. Színes, egyedi és klasszikus lapjai őket hívja segítségül, hogy mi megtudhassuk, milyen új ajtók tárulnak fel előttünk az őszi időszakban. Talán a szerelem vagy a siker, a lehetőségek ajtaja nyílik meg számodra? Tudd meg most!

Tovább »
A 10 legmisztikusabb nép a világon, kiknek eredete máig rejtély

A 10 legmisztikusabb nép a világon, kiknek eredete máig rejtély

Pedig már hosszú évek óta folynak kutatások, történészek, antropológusok és a legkiválóbb kutatók igyekeznek megfejteni a világunkat, és azt, honnan jöttünk, honnan származnak az egyes népek, elvégre az eredet rengeteg mindenre adhat választ. Ám a cikkben szereplő 10 nép még mindig rejtély a tudósok számára és nem bírják megfejteni titkaikat!

Tovább »

Kalkulátor

Hajszépítő trükkök

Van, amikor semmit nem tudsz kezdeni a hajaddal: fénytelen, rálapul a fejedre, vagy egyszerűen össze-vissza áll. A lényeg, hogy ilyenkor se veszítsd el a fejedet, az alábbi trükkökkel villámgyorsan megzabolázhatod tincseidet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Vargyai Györgyi

Spirituális személyiségfejlesztő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Vargyai Györgyi

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép