2018. március 21. - Benedek
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. március 21. - Benedek
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így töltsd fel szervezeted dopamin szintjét - Soha nem érezd magad depressziósnak, idegesnek

A dopamin az agy „öröm” vegyülete. Neurotranszmitter, mely számos mentális és fizikális folyamatban fontos szerepet tölt be. Természetes módon stimulálva a dopamintermelődést, legyőzheted a depressziót, a szorongást, az apátiát és a félelmet, miközben növelheted az öröm érzetét.

Bizonyos cselekmények dopaminemelkedést váltanak ki, ezért újra és újra megismételjük azokat, hiszen örömet okoz. A drogok részben ezért annyira addiktívak. A kokain, a heroin és más opiátok a dopamin szint emelkedését eredményezik, tehát „szuper jutalmat” kap a szervezet. Ám a szervezet annyira hozzászokik, hogyha egy idő után nem kap elegendő mennyiséget, akkor összeomlik. És mivel kötődnek az agyi opiát receptorokhoz, ezzel növelve a dopamin felszabadulást, idővel ehhez egyre nagyobb mennyiségekre van szükség.

Ugyanakkor a drog mellett más tevékenységek is dopamin felszabadulást eredményeznek, csak kisebb mértékben – pénzkeresés öröme, szex, videojáték. Vannak, olyan tevékenységek is, amelyek felerősítik a rendszert anélkül, hogy függőséget okoznának.

A dopamin-idegsejtek, jóval kisebbek más idegsejt típusoknál és számuknak mindössze csak 0,0006 %-át teszik ki. Nem csak a boldogság érzését növelik, felelősek az izommozgások szabályozásáért, a kognitív funkciók javításáért, a koncentrációért, a döntéshozatalért, a problémák felméréséért, a megoldásokért, valamint a prolaktin szekréciójának szabályozásáért. Kétségtelenül nagyon fontos a jólétünk és boldogságunk szempontjából. Az alacsony dopaminszint ugyanis hajlamosít a depresszióra, a szomorúságra, a zavartságra, a félelemre, a negatív gondolkodásra és más érzelmi akadályokra.

Nézzük, milyen természetes módszerekkel növelhetjük dopaminszintünket!

Mondj búcsút a depressziónak ezzel a 11 módszerrel

Mondj búcsút a depressziónak ezzel a 11 módszerrel

Testmozgás

A testmozgás növeli a dopamin D2 receptorok szintjét az agyban. Emellett növelheti a szerotonin, és más endorfinok szintjét is a szervezetben. A rendszeres testmozgás elősegítheti a depresszió megelőzését, az elme erősítését, csakúgy, mint a test erősítését. 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

11 bőrhiba, amivel a szervezeted üzenni akar az egészségedről - Vedd komolyan!

11 bőrhiba, amivel a szervezeted üzenni akar az egészségedről - Vedd komolyan!

Néha az arc többet árul el, mint szeretnénk, de ez valójában előny. Ha közelről szemléled az arcodat, könnyebben megérted az üzenetét, ugyanis tisztán megmutatja, ha szervezetedben egyensúlyhiány alakul ki, esetleg segít felfedni a bajt, mielőtt komolyabbá válna. Most megtudhatod, melyek a leggyakoribb arcbőrhibák, melyeknek eredete nem véletlen.

Tovább »
Ebből az 5 rejtvényből kiderül, mekkora zseni is vagy valójában!

Ebből az 5 rejtvényből kiderül, mekkora zseni is vagy valójában!

Egy valóságos zseninek tartod magad? Vagy ellenkezőleg? Akár igen, akár nem, érdemes letesztelni magadat ennek az 5 trükkös, de valójában igen egyszerű rejtvénynek a segítségével, mert még te is meglepődhetsz az eredményen és kiderülhet rólad, hogy zseni vagy, netán annak az ellenkezője és így legalább tudni fogod, van még mit tanulnod!

Tovább »
Válassz egy ősi mágikus szimbólumot, és tudd meg, milyen belső erővel rendelkezel - Képes teszt

Válassz egy ősi mágikus szimbólumot, és tudd meg, milyen belső erővel rendelkezel - Képes teszt

A modern pogányságban sok szimbólum jelenik meg, amelyeket a különféle mágiákban és rituálékban is alkalmaznak. Az alábbi szimbólumok mindegyikéhez egy-egy adott elem kapcsolódik, és mindegyikük mély jelentéssel bír, emellett különleges energiákkal rendelkeznek. Melyik szimbólum fog meg leginkább?

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi süteményözön

A legjobb, és legfinomabb sütemények receptjei egy helyen. Induljon a karácsonyi sütés!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Wilda Jósnő

Cigány, tarot kártya jós, átok-rontás szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Wilda Jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép