2018. szeptember 22. - Móric
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 22. - Móric
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így töltsd fel szervezeted dopamin szintjét - Soha nem érezd magad depressziósnak, idegesnek

A dopamin az agy „öröm” vegyülete. Neurotranszmitter, mely számos mentális és fizikális folyamatban fontos szerepet tölt be. Természetes módon stimulálva a dopamintermelődést, legyőzheted a depressziót, a szorongást, az apátiát és a félelmet, miközben növelheted az öröm érzetét.

Bizonyos cselekmények dopaminemelkedést váltanak ki, ezért újra és újra megismételjük azokat, hiszen örömet okoz. A drogok részben ezért annyira addiktívak. A kokain, a heroin és más opiátok a dopamin szint emelkedését eredményezik, tehát „szuper jutalmat” kap a szervezet. Ám a szervezet annyira hozzászokik, hogyha egy idő után nem kap elegendő mennyiséget, akkor összeomlik. És mivel kötődnek az agyi opiát receptorokhoz, ezzel növelve a dopamin felszabadulást, idővel ehhez egyre nagyobb mennyiségekre van szükség.

Ugyanakkor a drog mellett más tevékenységek is dopamin felszabadulást eredményeznek, csak kisebb mértékben – pénzkeresés öröme, szex, videojáték. Vannak, olyan tevékenységek is, amelyek felerősítik a rendszert anélkül, hogy függőséget okoznának.

A dopamin-idegsejtek, jóval kisebbek más idegsejt típusoknál és számuknak mindössze csak 0,0006 %-át teszik ki. Nem csak a boldogság érzését növelik, felelősek az izommozgások szabályozásáért, a kognitív funkciók javításáért, a koncentrációért, a döntéshozatalért, a problémák felméréséért, a megoldásokért, valamint a prolaktin szekréciójának szabályozásáért. Kétségtelenül nagyon fontos a jólétünk és boldogságunk szempontjából. Az alacsony dopaminszint ugyanis hajlamosít a depresszióra, a szomorúságra, a zavartságra, a félelemre, a negatív gondolkodásra és más érzelmi akadályokra.

Nézzük, milyen természetes módszerekkel növelhetjük dopaminszintünket!

Mondj búcsút a depressziónak ezzel a 11 módszerrel

Mondj búcsút a depressziónak ezzel a 11 módszerrel

Testmozgás

A testmozgás növeli a dopamin D2 receptorok szintjét az agyban. Emellett növelheti a szerotonin, és más endorfinok szintjét is a szervezetben. A rendszeres testmozgás elősegítheti a depresszió megelőzését, az elme erősítését, csakúgy, mint a test erősítését. 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

5 instant hajápolási trükk őszre

5 instant hajápolási trükk őszre

Úgy érzed, a hajad töredezett, fakó és fénytelen? Ilyenkor ősszel, ahogy a bőröd is, úgy a hajad szerkezete is megváltozik, könnyen töredezik, szárazzá, fénytelenné válik. Ha te is hasonló cipőben jársz, és a hajad egy kis feltöltődésre vágyik, akkor most jól figyelj, mert mutatunk 5 tuti hajápolási trükköt, melyekkel visszanyerheti ragyogását!

Tovább »
Milyen új ajtók tárulnak fel előtted az ősszel? - Az Ajtók Könyve Tarot kártya megjósolja!

Milyen új ajtók tárulnak fel előtted az ősszel? - Az Ajtók Könyve Tarot kártya megjósolja!

A misztikus Ajtók Könyve Tarot kártya az ősi egyiptomi mitológiára és istenekre épült. Színes, egyedi és klasszikus lapjai őket hívja segítségül, hogy mi megtudhassuk, milyen új ajtók tárulnak fel előttünk az őszi időszakban. Talán a szerelem vagy a siker, a lehetőségek ajtaja nyílik meg számodra? Tudd meg most!

Tovább »
A 10 legmisztikusabb nép a világon, kiknek eredete máig rejtély

A 10 legmisztikusabb nép a világon, kiknek eredete máig rejtély

Pedig már hosszú évek óta folynak kutatások, történészek, antropológusok és a legkiválóbb kutatók igyekeznek megfejteni a világunkat, és azt, honnan jöttünk, honnan származnak az egyes népek, elvégre az eredet rengeteg mindenre adhat választ. Ám a cikkben szereplő 10 nép még mindig rejtély a tudósok számára és nem bírják megfejteni titkaikat!

Tovább »

Kalkulátor

Illóolajok kalendáriuma

Nem muszáj egyből a gyógyszeres szekrényhez nyúlni, ha fáj valamid, emésztési problémáid vannak, vagy egyszerűen csak nyugtalan vagy. Néhány csepp illóolaj csodákra képes, hidd el!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép