S.k. ajándékok gyorsan és egyszerűen



Falinaptár – Képek, receptek, autók… fantázia diktálta határokkal

Távol élő rokonoknak nagy örömöt szerezhetsz falinaptárral, amiről ráadásul ti mosolyogtok vissza. Csak utána, ne csodálkozz, ha tényleg azt hallgatod majd, hogy már csak fényképről látnak téged. De ha jobban szereti a megajándékozandó például a recepteket, vagy rajong az autókért – akkor is van megoldás. A lényeg: hogy végy 12 darab képet, 13 darab kartonlapot, pár szép színes tollat, ceruzát, vonalzót és jó erős fonalat. És indulhat is a munka!

 

Az első kartonlap adja a borítót, amire felírhato újévi jókívánságaidat, egy szép idézetet, netán egy jóslatot. A következő tizenkét lapot oszd fel tetszőlegesen alsó-felső vagy jobb-bal irányba egyharmad-kétharmad arányban. Az egyharmad részre kerülnek majd a képek, a kétharmadra a hetek és a napok.

Ceruzával rajzold meg a hetek és napok négyzethálóját, és beléjük a hónapokat, a napok számait és neveit. Jelöld ki a fényképek helyét, valamint, ha szánsz képaláírást, akkor azt is. Majd mikor mindegyik hónappal végeztél ellenőrizd le, hogy jó-e és csak utána rajzold át sötétebb színnel. Ragaszd bele a képeket. Ha megszáradt a ragasztás, lyukaszd ki legalább 8-10-ként a kartonlapokat, ügyelve rá, hogy mindegyiket ugyanott. Végül levegősen húzd bele a fonalat, hogy maradjon még hely az akasztó résznek is.

 

Illatos fürdő- és masszázsolaj

Sokkal egyszerűbb az elkészítése, mint gondolnád. Nem kell hozzá más, csak személyenkét egy vagy több szép üvegcse, egy bázisolaj valamint illóolajok. És jó ha van nálunk némi díszítő kellék is: ünnepi hangulatot árasztó kis szalag, filc…

Körülbelül 1 evőkanál bázisolajhoz adj 4-5 csepp illóolajat, majd töltsd üvegbe. Ne használj egyszerre 3-4 féle illatnál többet, mert ha túlzásba viszed, akkor az már megterhelő nemcsak az orr, hanem az egész szervezet számára.

Még előtte írd rá a célszemély nevét a filccel, várd meg míg megszáradt, és miután lezártad parafadugóval az üveget, köss rá formás masnit egy szép szalaggal.

 

Receptes könyvecske

A recepteket megírhatod te is, de ha valamelyik kedves ismerősöd megszállottan gyűjti  az újságokból kivágott finomságok elkészítésének leírását, akkor még könnyebb dolgod lesz. Egyrészt mert akár az újságkivágást, de az internetes oldalakról kinyomtatottakat is beragaszthatod. Ha nem vagy elégedett a ragasztós megoldással, akkor eleve a jó minőségű lapokra kinyomtatottakat is beragaszthatod, de bele is írhatod. Egy a lényeg, hogy elfektetve írjál a lapokra, úgy, hogy vonalzóval kijelölöd a közepét. (Nem kell vonalat húznod – elvileg – elég jól rányomnod a vonalzót, vagy félbehajtva becsíptetni a végét.)

Legalább A4-es méretű lapokat használj. Szükséged lesz még egy legalább karton vastagságú, ha ennél masszívabbak az nem baj, sőt csak előny. Az a lényeg, hogy minél tartósabbak legyenek, mivel ez adja majd a borítót, amit tetszés szerint díszíthetsz – akár színes filccel, de például jó ötlet a megajándékozott fényképét ráragasztani, és úgy feltüntetni, mint egy profi séfet. A borító és a lapok legyenek egyforma méretűek!

Miután kész tedd a borítónak szánt lapra, a belső lapokat, hajtsd félbe – ügyelve a pontosságra. Majd a könyvecske gerincét lyukaszd ki 4-6 helyen. Egy szép, és vastag fonalat fűzz át a lyukakon és kösd meg nagyjából középen jó erősen – azért ne alul, mert ott kopik el a leggyorsabban. Majd vágd le minél jobban a fonal végét.

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL