SZÓRAKOZÁS

Könyvek a fa alá - krimi rajongóknak

Szerző:
Szabó Anna
Azoknak, akik nem kedvelik az ünnep szirupos olvasmányait, van néhány igazán izgalmas ajánlatunk. Persze, csak ha szeretedet a krimiket könyvformájában!

 

Sebastian Faulks:
Emberi nyomok
Regényes kutatás az emberi elme eredete és korlátai után

A tizenkilencedik század utolsó harmadában, a klinikai elmegyógyászat és a pszichiátria forradalmi napjaiban egy angol és egy francia fiatalember életre szóló barátságot köt, hogy közös munkájukat az emberi elme titkainak szenteljék. Álmuk, hogy önálló klinikát alapítsanak, melyet egyaránt szentelhetnek a gyógyításnak és a tudományos kutatásnak. Kérdéseik azonban túlmutatnak az elmebetegségek kórtanán, és végső soron az emberi létezés gyökereire irányulnak: mi az, ami valójában emberré tesz bennünket, és vajon az elmebetegség milyen szerepet tölt be az emberi természetben?

Az Emberi nyomok ifjúkoruktól életük alkonyáig követi hősei pályáját, sikereken és csalódásokon, szerelmeken és tragédiákon, a békés gyarapodás és a háborús zűrzavar évein keresztül. Sebastian Faulks komoly háttérismeretek birtokában papírra vetett, fordulatokban gazdag munkája egyszerre az orvostudomány filozofikus kérdésekkel átszőtt regénye, izgalmas kalandregény és magával ragadó családregény.

130x200 mm, 704 oldal
Ára: 3.699,- Ft


David Ignatius:
Hazugságok hálója

Roger Ferris egyike a CIA azon titkos katonáinak, akik a terrorizmus elleni fronton harcolnak. Miután sebesülten elhagyja Irakot, fontos küldetést kap: be kell épülnie egy új terrorszervezetbe, amelynek vezetőjét csak "Szulejmánként" ismerik. Ferris a cél érdekében újra beveti a brit hírszerzés egyik zseniális, a második világháborúban sikerrel alkalmazott taktikai húzását: megteremt egy újabb "sosem volt embert" - egy képzeletbeli CIA-ügynököt, akinek segítségével azt az illúziót kelti, mintha a CIA máris beszivárgott volna az ellenség sorai közé.

A hazugságok szövevényes hálójába barát és ellenség egyaránt belegabalyodik, így hamarosan Ferris is úgy érzi, mintha vakon repülne, egyenesen egy hurrikán középpontja felé. Csupán egyvalaki segíthet neki: a jordániai titkosszolgálat nagy hatalmú vezetője... De vajon valóban megbízhat benne?

A fordulatos regényből Ridley Scott forgatott filmet Leonardo DiCaprio és Russell Crowe főszereplésével.

130x200 mm, 368 oldal
Ára: 2.699,- Ft



Patricia Cornwell: A halál nyomában

Dr. Kay Scarpetta különös telefonhívást kap egykori munkahelyéről, amelyet öt évvel ezelőtt kellett elhagynia. Az intézet vezetői székében őt váltó igazságügyi orvosszakértő kéri a segítségét egy titokzatos haláleset felderítéséhez. Scarpetta az egykori általa igazgatott intézetben feszültséget és zűrzavart talál, de nincs ideje a nosztalgiázásra. Meg kell vizsgálnia egy tizennégy esztendős kislány holttestét, és arra a következtetésre jut, hogy nem betegség végzett vele. Scarpetta - oldalán az elmaradthatatlan Marino nyomozóval - egyre mélyebbre ássa magát a kislány családjának perverzitásoktól és zavaros politikai vonatkozásoktól sem mentes múltjába...

Közben unokahúgát, Lucyt és annak szeretőjét megtámadja egy ismeretlen a lány luxuslakásának hálószobájában. A színésznőből lett magánnyomozó sokkot kap, és semmire sem emlékszik. Szinte semmi értékelhető nyom nem maradt a támadó után. Legfeljebb a Lucy Ferrarijára karcolt, majd a teraszajtóra ragasztott tágra nyílt szem enged arra következtetni, hogy egy kiszámíthatatlan őrülttel van dolguk...

Látszólag semmi jele annak, hogy a két eset között bármiféle összefüggés lenne. A nyomozás során Scarpetta előtt mégis egyre világosabbá válik, hogy a szálak a messzi múlt homályába vezetnek.

130x200 mm, 408 oldal
Ára: 2.699,- Ft

 

Mervyn Peake: Titus Groan
A Gormenghast-trilógia első része

Gormenghast hatalmas vára, a Groan-uralkodóház ősi székhelye számtalan tornyával, rejtett szobájával és zugával, végtelen folyosórendszerével önálló, folyvást új meglepetéseket tartogató világot alkot.

A Vár élete szigorú rend szerint zajlik, réges-régi hagyományok és bonyolult rituálék köré szerveződik. Az új trónörökös, Titus megszületését ugyancsak a megszabott rend övezi, ám egyre több jel mutat arra, hogy apró repedések támadnak a tradíciók falain.

A Vár uralkodóját, Lord Sepulchrave-et aggasztó hangulatváltozások kerítik hatalmukba, miközben környezetében fölbukkannak azok az erők, akik hatalmi ambícióikkal veszélybe sodorhatják Gormenghast zárt világát.

130x200 mm, 480 oldal
Ára: 2.999,- Ft

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL