Karácsony és feng shui

 

Ha szeretnéd feldobni életed valamely kevésbé jól működő területét, érdemes tanulmányozni a feng shui tudományát. Segítségével ugyanis eldöntheted még azt is, hogy hova érdemes felállítani a karácsonyfát, hogy az a legoptimálisabb helyen fejtse ki jótékony hatását. Nézd meg az alábbi feng shui térképet. A kilenc négyzetből álló hálózat a szoba ajtajából nézve (alsó sor) szemlélteti a helyiség felosztását.


Gazdagság, siker, jólét


Ha úgy érzed, itt az idő, hogy végre anyagilag is jelentősen gyarapodj, próbáld ide állítani a karácsonyfát. Remélhetőleg nem kell átrendezned az egész szobát hozzá, de egy kis bútorhúzogatás segíthet, hogy jó eséllyel pályázz egy nagyobb összegű bankszámlára.


Hír és hírnév


Feltörekvő életszakaszban szükség lehet a hír és hírnév életterületének fokozott aktivitására, hiszen sok múlhat azon, mennyire kap nyilvánosságot és elismerés az, amit célul tűztünk ki magunk elé. Érdemes tehát ezt a helyet előnyben részesíteni egy vállalkozás felfuttatásához, művészi babérok eléréséhez vagy bármiféle munkához a show-biznisz vagy a média területein.


Szerelem és házasság


Magányosok és szinglik! Az ezen a területen felállított, gyönyörűen feldíszített karácsonyfa jócskán megsokszorozhatja párkapcsolati esélyeidet, pláne, ha párban álló figurákkal aggatod tele az ágait, de érdemes erre a területre koncentrálni akkor is, ha egy meglévő kapcsolat problémáit szeretnéd megoldani a jövőben.


Egészség és család


A szoba bal oldalára állított karácsonyfa békét és harmóniát hozhat a családoddal, szüleiddel való kapcsolatodban, de ha egészségesebb életmódra szeretnél áttérni, és ehhez vársz inspiráló erőket, akkor is válaszd ezt a helyet. Egy betegeskedő családtag gyógyulási esélyeit is feljavíthatja az itt pompázó fenyőfa.


Alkotókészség, tervek és gyerekek


Amennyiben úgy érzed, rád férne egy ihletadó múzsa csókja, szedd össze magad, és olyan finom esztétikai érzékkel díszítsd fel az itt álló fenyőfát, amilyen csak telik tőled. Nagy tervek megvalósítása előtt – ami akár egy várva várt kisbaba is lehet – érdemes ezt a helyet előnyben részesíteni.


Önművelés és bölcsesség


Komoly vizsgák, érettségi, felvételi vagy diploma előtt érdemes ezt a területet feldobni a fenyő éltető erőivel. Az önművelés területén álló karácsonyfa friss energiákat nyújt szellemi kihívásokhoz vagy spirituális útkeresésedhez, de abban is támogat, ha mélyebb önismeretre szeretnél szert tenni, vagy bölcsebbé, belátóbbá szeretnél válni.


Karrier, életút és emberi kapcsolatok


Az itt álló fenyőfa segítségével erősödhet tisztán látásod aktuális életfeladataidat illetően. És amennyiben a helyes irányba és a megfelelő dolgokra koncentrálod erőidet, akkor hivatásodban és kapcsolataidban is dinamikus fejlődés veheti kezdetét. Az ünnep örökérvényű szimbólumain túl igyekezz úgy pillantani a fenyőfára, mintha annak magasra törő csúcsra a te felfelé ívelő életutadat szimbolizálná.


Segítőkész emberek és utazás


Adódhatnak olyan életszakaszok az életünkben, amikor alaposan elkelhet a külső segítség, mert nem megy minden saját erőnkből. Ilyenkor nem árt megerősíteni a szoba jobb sarkát egy Buddha-szoborral vagy más, kedvelt felsőbb tekintély ábrázolásával, de a karácsonyfa Pazar látványa is nagyot lökhet a körülötted lévő segítőerők intenzitásán. Ezen a helyen egy nagyreményű vagy vágyott utazás előtt is hasznos lehet a karácsonyfa.


A centrum


Nem sok lakásban van reális esély arra, hogy a szoba közepére kerülhessen a fenyőfa, mindenesetre egy kisebb példánnyal érdemes kísérletezni akkor, ha úgy érzed, életed csaknem minden területén szükséged van a jótékony, harmonizáló energiákra. Ahhoz, hogy határozottan és sikeresen kezeld lehetőségeidet és körülményeidet, elsősorban belső egyensúlyodat kell megteremteni és megerősíteni, és bizony, ebben sokat segíthet az itt álló fenyőfa.


Karácsonyfa szimbólumok


- Az öt elem (fém, tűz, víz, fa, föld) harmóniáját sugározza.
- A színes gömbök a fém, a gyertyák a tűz, a kacskaringós girlandok a víz elemet idézik. A fenyőfa felfelé keskenyedő, isten felé mutató alakja az Ég és a Föld kapcsolatát jelképezi, örökzöld lombja az örök élet reménységét hirdeti.
- A fényes papírba csomagolt dió a kis Jézust szimbolizálja Mária méhében, a csúcsra tett csillagdísz a három királyokat vezető csillagot jelképezi.

 

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL